Παύλος Μελάς (1973)

Το έτος παραγωγής της ταινίας μαρτυρά την εποχή στην οποία ανήκε. Προμεταπολιτευτική ή αλλιώς κατά την γλώσσα των ηλιθίων «χουντική». Η εποχή του ήρωα της ταινίας δεν είχε καμιά σχέση βεβαίως με την 21η Απριλίου, αλλά για τους εγκεφαλικά ανάπηρους κομμουνιστές καμιά σημασία δεν έχει. Η ταινία στην εποχή της μεταπολίτευσης όπου βασίλευσε και βασιλεύει  η αριστερή υποκουλτούρα, δεν προβλήθηκε ποτέ στην τηλεόραση. Ο Παύλος Μελάς είναι ένααπό τα ιστορικά πρόσωπα της Ελλάδος που μισεί η κομμουνιστική εγχώρια γάγγραινα. Κι αυτό επειδή συνδέεται με τον Αγώνα για την Μακεδονία που ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική. Οι κομμουνιστές αγωνίστηκαν πολύ για να μην ενσωματωθεί η Μακεδονία στην Ελλάδα και απέτυχαν. Στο όνομα Παύλος Μελάς εκτοξεύουν όλο τους το μπολσεβικικό δηλητήριο…

Η κόπια μπορεί να μην είναι πολλή καλή αλλά η ταινία αξίζει, και πρέπει, να την δει κάθε Έλληνας που πιστεύει στο Έθνος του και στους Αγώνες των Προγόνων του.  Η συντροφιά της ελληνικής οικογένειας πρέπει να βλέπει ταινίες του συγκεκριμένου είδους και να εμφυσά στα παιδιά της το εθνικό φρόνημα. Κι αυτό αποτελεί μια μορφή αντίστασης στην σάπια κοινωνία που ζούμε.

Τον εθνικό ήρωα ενσαρκώνει ο Λάκης Κομνηνός και την Ναταλία Μελά η Καίτη Παπανίκα. Σκηνοθέτης ο Φίλιππος Φυλακτός. Η μουσική είναι του Γιάννη Σπανού (ακούστε εδώ).