Geert Wilders, ο «εθνικιστής» Ολλανδός είναι εβραϊκής καταγωγής

Israeli Flag

Στις 15 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκαν εκλογές στην Ολλανδία. Το αποτέλεσμα ήτανε να κερδίσει το κόμμα του Μάρκ Ρούτε και ακολουθούν τα υπόλοιπα κόμματα. Εκεί όμως που θα εστιάσουμε είναι στο εθνικιστικό κόμμα και πιο συγκεκριμένα τον εκπρόσωπο του, τον Γκέρντ Βίλντερς. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Γκέρντ Βίλντερς γεννημένος το 1963, εκπροσωπεί το εθνικιστικό κόμμα «Party for Freedom»(Partij voor de Vrijheid, PVV) το τρίτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα της Ολλανδίας το οποίο ίδρυσε το 2004. Ο Βίλντερς είναι γνωστός για τις αντι – Ισλαμικές του δηλώσεις, που τον κάνανε μια πολυσυζητημένη προσωπικότητα στην χώρα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Το 2009 όμως η ανθρωπολόγος Lizzy van Leeuwen αποκάλυψε τις Εβραϊκές ρίζες του Βίλντερς σε άρθρο στην εφημερίδα «De Groene Amsterdammer». Σύμφωνα με το άρθρο λοιπόν, η γιαγιά του Γκέρντ, Johanna Meijer αναφέρεται πως καταγόταν από εύπορη Εβραϊκή οικογένεια κάτι το οποίο κάνει και τη μητέρα του Βίλντερς Εβραία άρα και αυτόν Εβραίο σύμφωνα με τον Εβραϊκό νόμο. Ο Γκέρντ απ΄ όταν ήταν νέος είχε ισχυρούς δεσμούς με το Εβραϊκό κράτος και είχε επισκεφθεί το Ισραήλ τουλάχιστον 40 φορές. Σαν νέος είχε πάει να εργαστεί στο Κιμπούτς (σ.σ. Το Κιμπούτς είναι ισραηλινή συλλογική κοινότητα. Όταν δημιουργήθηκαν τα κιμπούτς λειτουργούσαν με τα σοσιαλιστικά πρότυπα: τα μέλη τους έκαναν διάφορες εργασίες και όλες οι ανάγκες τους καλύπτονταν από την κοινότητα δωρεάν. Επίσης η οικονομία των κιμπούτς στηρίζονταν κυρίως στη γεωργία) και εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο ψωμιού και είχε σχέσεις με μια Εβραία. Πλέον ο Γκέρντ είναι παντρεμένος με την δεύτερη γυναίκα του, Εβραϊκής καταγωγής, την διπλωμάτη Krisztina Marfai.

rechtspopulismus-eu-parlament-wilders

Στο παρελθόν ο Γκέρντ Βίλντερς είχε επισκεφθεί το Ισραήλ για πολλές περιπτώσεις και σε μια απ΄αυτές όπως λέει ο ίδιος είχε προσωπική συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Ariel Sharon( με τον οποίο είχε και θερμές σχέσεις και θαυμάζει ιδιαιτέρως) αλλά και τον Εhud Olmert. Σε μια δήλωση του σχετικά με τους δεσμούς του με το Ισραήλ αναφέρει πως: «Τα τελευταία χρόνια έχω επισκεφθεί αρκετές ενδιαφέρουσες χώρες, από την Τυνησία στην Τουρκία και από την Κύπρο ως το Ιράν, αλλά πουθενά δεν έχω αυτό το συναίσθημα της αλληλεγγύης όταν πατάω το πόδι μου στο αεροδρόμιο Ben Gurion.» O Βίλντερς είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Ισραήλ στην Ευρώπη και αντιθέτως με πολλούς δεν φοβάται να το κρύψει όπως για παράδειγμα να προωθήσει μια πλατφόρμα συνεργασίας του νέου Ολλανδικού καθεστώτος με το Ισραήλ.

«Είμαι πολύ ευτυχής που το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που υπάρχει στην πλατφόρμα γιατί θα πάρει την προσοχή που χρειάζεται.Είμαστε οι πιο στενοί φίλοι του Ισραήλ και θα το στηρίξουμε με οποιοδήποτε τρόπο». Τέλος ο Γκέρντ κρατάει την ίδια στάση προς το Ιράν με το Ισραηλινό κράτος που βλέπουν το Ιράν σαν εχθρό τους. «Το Ιράν είναι ο μεγαλύτερος γεωπολιτικός εχθρός στο Ισραήλ όσο και στην Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο», τονίζει ο Βίλντερς και συνεχίζει λέγοντας πως «αν το Ισραήλ αποφασίσει να χτυπήσει το Ιράν με σκοπό να προστατεύσει την χώρα, θα το κατανοήσω». Ο Γκέρντ Βίλντερς επισκέπτεται συχνά την Ισραηλινή πρεσβεία και έχει και επαφές με την Ισραηλινή κυβέρνηση με συνέπεια να γίνονται έρευνες από τις Ολλανδικές μυστικές υπηρεσίες για τις επαφές του με το Ισραήλ και την πιθανή επιρροή που δέχεται από εκεί. Την πατρίδα μας ο Βίλντερς την είχε χαρακτηρίσει πρεζόνι της Ευρώπης: «Κάθε φορά που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πιστεύουν το «junkie» της Ευρώπης, την Ελλάδα… οι Έλληνες παίρνουν τα χρήματά τους».

Ο «εθνικιστής» Ολλανδός εκτός των όσων αναφέραμε, είχε χαρακτηρίσει φασιστικό το Ισλάμ ζητώντας την απαγόρευση του Κορανίου το οποίο εξίσωσε με το Mein Kampf του Αδόλφου Χίτλερ. Κι εμείς αναρωτιόμαστε γιατί τα ΜΜΕ δήλωναν φόβο για άνοδο της ακροδεξιάς και κίνδυνο για το ολλανδικό κράτος αν νικούσε στις πρόσφατες εκλογές αυτός ο αντιφασίστας;

Π.Κ.

gert2

6a00d8341c60bf53ef01156f6ba3de970c-500wi