Tο μανιφέστο του ISIS

isis_4

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε το μανιφέστο του ISIS. Σε αυτό αναφέρεται η ιστορία του, οι τακτικές πολέμου αλλά και οι μελλοντικοί τους στόχοι για παγκόσμια κυριαρχία. Η αρχή τους ξεκινάει από τους Μουτζαχεντίν που όπως λένε οι ίδιοι ξεκίνησαν από το Αφγανιστάν και ύστερα επεκτάθηκαν στο Ιράκ και τη Συρία μετά την επέμβαση των Αμερικανών. Η εκπαίδευση τους απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση όπως το να τρέχουν μεγάλες αποστάσεις με φορτίο ή χωρίς και να μάθουν να αντέχουν σε μεγάλη σωματική πίεση για μεγάλη χρονική διάρκεια, κάτι που είναι σίγουρα βασικός παράγοντας στο πεδίο της μάχης. Μέσα από σκληρή εκπαίδευση ο μαχητής μπορεί να χειρίζεται καλύτερα τον οπλισμό του και να ανταπεξέλθει με ευκολία στις περιστάσεις μιας οδομαχίας και μάλιστα δηλώνουν πως για να ετοιμάσεις τον εαυτό σου να μπει στο μονοπάτι του Αλλάχ πρέπει να σκληραγωγήσεις τον εαυτό σου διότι «ένας δυνατός πιστός είναι πιο αγαπητός στον Αλλάχ από έναν αδύναμο πιστό». Όταν ένας μαχητής περάσει τις σωματικές δοκιμασίες, περνάνε στην ένοπλη εκπαίδευση όπως πως να ρίχνουν με όπλο, πως να ενεργοποιούν εκρηκτικά, πως να φτιάχνουν εκρηκτικά, πως να φτιάχνουν ταυτότητες και άλλα έγγραφα, πως να φτιάχνουν κυκλώματα για ωρολογιακές βόμβες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να βοηθήσει σε ένα «ιερό πόλεμο». Αφού τελειώσουν το θεωρητικό κομμάτι της εκπαίδευσης έχουν δικαίωμα να πάρουν ειδίκευση σε τρεις τύπους όπλων: (βαρύ πολυβόλο, ελεύθερου σκοπευτή ή RPG (εκτοξευτής ρουκέτας). Εκπαιδεύονται στις πολεμικές τέχνες όπως Jiu Jitsu, Karate ή Krav maga αλλά και τρόπους επιβίωσης και πως να παραπλανούν τον εχθρό κατά τη διάρκεια ανάκρισης ακόμα και σε κατάσταση βασανισμού. Αυτό μας δείχνει πως πλέον δεν μιλάμε για ένα απλό στρατό, αλλά για ένα επίλεκτο στρατό άρτια εκπαιδευμένο.

Ξεκίνησαν, όπως αναφέρουν στην συνέχεια, από το Ιράκ ένα χρόνο πριν η Αμερική κάνει εισβολή στο Αφγανιστάν. Εκεί είχε πάει ο Αbu Musab al Zarqawi με μόνο 10 άνδρες και έκανε εκπαίδευση στους άνδρες στην έρημο Anbar. Είχε δημιουργήσει στρατόπεδα παρόμοια με το Αφγανιστάν και εκεί καλούσε νεαρούς Σουνίτες από το Ιράκ να έρθουν στα στρατόπεδα του για να μάθουν πως να πολεμάνε, αλλά η εκπαίδευση του ήτανε αργή επειδή ο Saddam Hussein είχε ακόμα την κυριαρχία του Ιράκ. Όταν όμως η Αμερική έκανε επέμβαση στο Ιράκ το 2003 και ο Σαντάμ έχασε την εξουσία, στην χώρα επικράτησε χάος με διάφορες Αραβικές φυλές να πολεμάνε για εδάφη, εξουσία και χρήματα. Σε εκείνη τη στιγμή το έργο του Αbu Musab al Zarqawi έγινε ακόμα ευκολότερο και άρχιζε να μαζεύει αρκετό κόσμο που ήθελε να καταταχθεί στις τάξεις των Μουτζαχεντίν και να ακονίσει τις επιδεξιότητες των πολεμιστών του με τελικό στόχο μια διεθνή τζιχάντ. Το κίνημα τους είχε αρχίσει να δέχεται χορηγήσεις από εφοπλιστές που στήριζαν το έργο του για μια παγκόσμια τζιχάντ και όλα αυτά φέρανε σαν αποτέλεσμα από 10 άνδρες που είχε ξεκινήσει όλο αυτό να αριθμεί 4000. Όσο περνούσαν τα χρόνια οι Μουτζαχεντίν αποκτούσαν πείρα μέσα από τα πεδία των μαχών στο Ιράκ. Εκεί ανέπτυξαν και το κομμάτι του ψυχολογικού πόλεμου. Το 2004 ο Abu Musab al Zarqawi αιχμαλωτίζει έναν Αμερικανό συγγραφέα με το όνομα Nicholas Berg. Toν σκότωσαν με αποκεφαλισμό και τραβήξανε βίντεο το θάνατο του και ύστερα το διέδωσαν στο διαδίκτυο που εξαπλώθηκε σαν φωτιά. Αυτό προκάλεσε στους Αμερικανούς στρατιώτες φόβο στη σκέψη ότι θα πάθαιναν το ίδιο και πολλοί θέλανε να διαπράξουν αυτοκτονία. Τρόμος είχε επικρατήσει σε όσους πολεμούσαν τους Μουτζαχεντίν και αυτό το είδος πολέμου λέγεται PsyOps (Psychological Operations – (ψυχολογικός πόλεμος). Αυτή η τακτική χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μέχρι τους τζιχαντιστές και έχει ως σκοπό να προκαλέσει ταραχή και φόβο στον αποδέκτη του μηνύματος.

abu-sayyaf-pemimpin-eksekutor-isis-tewas-dibunuh_20170130_195814

Παρακάτω αναφέρουν αναλυτικά τακτικές χρησιμοποίησης κινητών τηλεφώνων χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από το στρατό της Αμερικής. Επίσης έχουν μεγάλο δίκτυο διακίνησης όπλων ανά τον κόσμο, κάτι που βλέπουμε ειδικά στις μέρες μας στα νέα των ειδήσεων όπως το καράβι που ήταν γεμάτο οπλισμό και είχε εντοπίσει η Ισπανική αστυνομία αλλά και άλλες περιπτώσεις. Οι επιχειρήσεις των τζιχαντιστών στις Αραβικές χώρες είναι σε στάδια και έχουν ως εξής:

Το πρώτο στάδιο είναι να συλλέγουν δωρεές από Μουσουλμάνους προσποιούμενοι φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Το δεύτερο στάδιο είναι να αγοράζουν όπλα από τη μαύρη αγορά με αυτά τα λεφτά και ένας τρόπος να εισάγουν όπλα ήταν από το Ιράκ και την Υεμένη που είχαν εμφύλιους πολέμους.

Το τρίτο στάδιο ήταν να αποθηκεύουν όπλα σε διάφορες αποθήκες που νοίκιαζαν.

Το τέταρτο στάδιο ήταν να στρατολογούν άνδρες, να τους προσφέρουν εκπαίδευση και οπλισμό και να τους παρέχουν πληροφορίες ώστε να φτιάχνουν το δικό τους δίκτυο πληροφοριών ανά την χώρα.

Το πέμπτο στάδιο είναι να χτυπούν αστραπιαία Αμερικάνικες βάσεις και άλλους στόχους και ύστερα να αναλαμβάνουν την ευθύνη μέσω κοινωνικών δικτύων (facebook, twitter), εφημερίδων κλπ.

15730305_401.jpg

Με την δημιουργία του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ, στόχος των Ισλαμιστών είναι να ενώσουν όλα τα γκρουπ των τζιχαντιστών κάτω από μια ομπρέλα. Όταν έγινε η εξέγερση στον Αραβικό κόσμο με την ονομασία «Αραβική άνοιξη» και κατ΄επέκταση και στην Συρία, οι τζιχαντιστές βρήκαν ευκαιρία να εισχωρήσουν στην χώρα και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο παρόμοιο με του Ιράκ. Το δίκτυο αυτό ονομάστηκε «The Islamic State of Iraq and greater Syria(alSham) (ISIS).» Από την στιγμή που το Ισλαμικό Κράτος πάτησε το πόδι του στην Συρία είχε δημιουργήσει διάφορα ένοπλα γκρουπ στην χώρα τα οποία μάχονταν σε χωριά ή πόλεις τoν στρατό του Bashar al Assad με σκοπό να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους και να πέσει άλλη μια χώρα στα χέρια των διεθνιστών. Έκαναν καταλήψεις σε στρατηγικά σημεία πλούσια σε πόρους και κύριος σκοπός τους ήταν να καταλάβουν την πόλη της Raqqah που είχε διυλιστήρια πετρελαίου και αποθέματα φυσικού αερίου. Αυτό σημαίνει ότι θα εκμεταλλεύονταν τα αποθέματα και θα τα πουλούσαν σε εμπόρους ή χώρες όπως η Τουρκία, αποφέροντας στο Ισλαμικό Κράτος 1.000.000 δολάρια τη μέρα! Ένας άλλος τρόπος που κερδίζει λεφτά ο ISIS είναι η πώληση στη μαύρη αγορά αντικειμένων από αρχαίους ναούς. Καταστρέφουν ναούς και οτιδήποτε δεν έχει σχέση με το Ισλάμ, καθώς πιστεύουν πως οτιδήποτε δεν σχετίζεται με το Ισλάμ δεν έχει και λόγο ύπαρξης. Το Ισλαμικό Κράτος θα χρησιμοποιήσει ύστερα την πόλη της Raqqah για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο δημιουργώντας νέα στρατόπεδα και να ανεβάζει στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες και βίντεο από της δράση τους, αποδεικνύοντας στους Μουσουλμάνους ανά το κόσμο ότι αυτοί είναι το πραγματικό Ισλαμικό Κράτος που ακολουθεί πιστά τους νόμους της Σαρία.

ISIS-reveals-map-of-Europe-showing-areas-it-wants-to-dominate-by-2020-329616.jpg

Όταν αποδείκνυαν την πίστη τους στο κόσμο, όλο και περισσότερος κόσμος ερχότανε στις τάξεις τους από όλο το κόσμο. Αυτοί οι άνδρες δέχονταν εκπαίδευση και ύστερα φεύγανε για περιοχές στρατηγικής σημασίας στο Ιράκ και τη Συρία με σκοπό να διευρύνουν τα σύνορα του Ισλαμικού Κράτους. Η στρατηγική είναι σχετικά απλή: κατάληψη χωριών και πόλεων, φυσικών πόρων ή στρατιωτικών βάσεων που θα έχουν χιλιάδες όπλα. To κομμάτι της επιτυχίας τους όπως λένε έγκειται στο γεγονός ότι έχουν διοικητές και στρατηγούς από τον πρώην στρατό του Σαντάμ και επιπλέον τις στρατηγικές τακτικές πολέμου και τρομοκρατίας συν την σκληραγώγηση που δέχονται οι στρατιώτες στην εκπαίδευση τους. Όπως αναφέρει ένας Γερμανός συγγραφέας που έζησε στο Ισλαμικό Κράτος για μερικές εβδομάδες λέει πως «αυτοί οι φανατικοί πολεμιστές έχουν άριστη εκπαίδευση και αγαπάνε το θάνατο. Οι δυτικοί στρατιώτες αγαπάνε τη ζωή. Η Δύση δεν μπορεί να νικήσει τον ISIS με στρατιωτικά μέσα». Πλέον όπως δηλώνουν οι ίδιοι έχουν μετατραπεί σε τακτικό στρατό όπως έχει κάθε χώρα. Έχουν τάγματα, έχουν βαρύ οπλισμό όπως τεθωρακισμένα και τζιπ. Και όσο το Ισλαμικό Κράτος δεχόταν και δέχεται επίθεση σε Ιράκ και Συρία και πεθαίνουν σύντροφοι τους, ενθαρρύνουν τους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο να επιτεθούν στον εχθρό με τον ίδιο τρόπο και να πάρουν την ευθύνη της επίθεσης όπως βλέπουμε πολύ συχνά στις μέρες μας με τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη. Μάλιστα για να αποδείξει ο τρομοκράτης την πίστη του στο Ισλαμικό Κράτος πρέπει να τραβήξει φωτογραφία με τον εαυτό του κρατώντας σημαία της οργάνωσης ή κάτι παρόμοιο πριν την επίθεση που σκοπεύει να κάνει. Ένα παράδειγμα είναι όταν οι Ρώσοι έκαναν επίθεση στους τζιχαντιστές στην Συρία, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους της περιοχής του Sinai στην Αίγυπτο, επιτέθηκαν σε Ρώσικο αεροπλάνο φτιάχνοντας βόμβα με κουτάκι αναψυκτικού το οποίο το τοποθέτησαν σε κάποιο σημείο του αεροπλάνου και την ώρα που πετούσε ανατινάχτηκε και δημιούργησε τρύπα με αποτέλεσμα να πέσει και να σκοτωθούν 300 άνθρωποι.

passport.jpg

Το 2014 δημιουργήθηκε χαλιφάτο με στόχο να υπάρχει ένας ηγέτης για όλους αλλά και να επεκταθεί το Ισλαμικό Κράτος πέρα από την Συρία και το Ιράκ όπως Φιλιππίνες, Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Τσετσενία, Ιράν, Λίβανο, Ιορδανία, Υεμένη, Σαουδική Αραβία, Παλαιστίνη, Αίγυπτος, Λιβύη, Σομαλία, Νιγηρία, Τυνησία, Αλγερία, Βοσνία και έχουν στόχο να αποκτήσουν κι άλλους ακόλουθους από όλη την Ευρώπη και τη Αμερική. Μέσω προφητείας του αγγελιαφόρου του Αλλάχ, o Muhammad τους προτρέπει τις τελικές μέρες που θα φέρουν την νίκη, να επιτεθούν στην Αραβία, την Ρώμη(Ευρώπη), την Περσία (Ιράν) και τέλος το Ισραήλ. (φαντάζει απίθανο αν σκεφτεί κανείς πως ούτε απ΄έξω δεν έχουν περάσει οι τζιχαντιστές). Στη συνέχεια αναφέρονται πως εκπαιδεύουν νέες γενιές μαχητών (παιδιά) τα οποία όπως λένε δεν έχουν δει τίποτα άλλο στη ζωή τους πέρα από τον πόλεμο. Και αυτό το γεγονός είναι που θα τα κάνει πιο δυνατά σε σύγκριση με τους ήδη υπάρχοντες μαχητές. Για αυτό πολλοί αναλυτές κατακρίνουν την πολιτική της Αμερικής στο ζήτημα αυτό, διότι όπως λένε,σκοτώνοντας ηγέτες ή γκρουπ, θα αναδύονται νέοι μαχητές και ηγέτες πιο αιμοβόροι από τους προηγούμενους και αυτό μόνο κακό θα κάνει.

Στο κομμάτι της Ευρώπης λένε πως έρχεται μια εποχή που ο ρατσισμός και ο εθνικισμός ανά τον κόσμο αναζωπυρώνεται. Οι αστυνομικές δυνάμεις ανά τον κόσμο όλο και χάνουν εξουσία και αποδυναμώνονται με αποτέλεσμα στα γκέτο των πόλεων να δρα το παράνομο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Εκεί είναι που οι τζιχαντιστές μπορούν να αγοράζουν όπλα για μελλοντικά χτυπήματα στην Ευρώπη. Πολλές από τις συμμορίες των πόλεων έχουν ισλαμική καταγωγή όπως δηλώνουν οι ίδιοι. Στην συνέχεια μιλούν για την τακτική του μοναχικού λύκου. Η τακτική αυτή έχει ως σκοπό επιθέσεις στο στρατό, στους πολιτικούς ή ακόμη και δημόσια κτίρια ή σταθμούς μετρό. Ο μοναχικός λύκος θα πρέπει να κλέψει κάποιο όχημα, να έχει φτιάξει βόμβα και ύστερα να κάνει την τρομοκρατική επίθεση προκαλώντας όσο γίνεται μεγαλύτερη καταστροφή. Γι’ αυτό το λόγο και το χτύπημα όπως λένε θα πρέπει να πραγματοποιείται σε δημόσιους χώρους. Επίσης το άτομο ή οι πυρήνες που θα κάνουν το χτύπημα θα πρέπει να ξέρουν πολύ καλά την πόλη για να ξεφύγουν. Όλα αυτά πλέον δεν φαντάζουν παράξενα μιας και ο καθένας έχει παρακολουθήσει τη δράση τους. Στην συνέχεια του μανιφέστο αναφέρουν πως πραγματοποίησαν το χτύπημα στη Γαλλία όπου είχαν στόχο να σκοτώσουν τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολλάντ. Η πορεία του αρχηγού του πυρήνα που έκανε το τρομοκρατικό χτύπημα μαζί με άλλους δώδεκα είναι που αξίζει σημείωση. Ο Αbdel Hamid όπως ονομάζεται είχε επισκεφθεί τη Συρία και το Ισλαμικό Κράτος πριν μερικά χρόνια. Εκεί έλαβε εκπαίδευση και ανέβηκε στη σκάλα της ιεραρχίας και από απλός στρατιώτης είχε φτάσει να πάρει το αξίωμα του διοικητή στρατού. Το Ισλαμικό Κράτος διέκρινε τις δεξιότητες του και τον έστειλε πίσω στην Γαλλία για να δημιουργήσει τους δικούς του πυρήνες τζιχαντιστών. Η πορεία του προς τη Γαλλία ξεκινάει από τη Συρία, περνάει από Τουρκία, Ελλάδα όπου από εκεί αναμείχθηκε με Σύριους πρόσφυγες και εισχώρησε έτσι πιο βαθιά στην Ευρώπη. Και μιας και η Ευρώπη πλέον δεν ελέγχει τα σύνορα της όπως θα έπρεπε, ο καθένας κάνει τις μετακινήσεις του με άνεση. Οι ίδιοι οι τζιχαντιστές λένε πως μπαίνουν μέσα στον όχλο των μεταναστών και με αυτό το τρόπο κινούνται άφοβα στην Ευρώπη. Όταν πεθαίνουν Ευρωπαίοι, λευκοί άνθρωποι, από τρομοκρατικά χτυπήματα φανατικών αλλόφυλων και αλλόπιστων απευθύνουμε το ρητορικό ερώτημα: που είναι όλοι αυτοί που κατακρίνουν τον ρατσισμό και την βία;

isis-children.jpg

Η επίθεση στην Γαλλία ήταν πλήρως οργανωμένη αφού οι τρομοκράτες ενώ είχε ο καθένας την δικιά του δουλειά, την ίδια στιγμή κανείς τους δεν ήξερε πόσοι ήταν στο σχέδιο ή πόσα χτυπήματα θα γινόντουσαν. Και αυτό ήταν για το λόγο της περίπτωσης που κάτι πήγαινε στραβά σε ένα από τα χτυπήματα και έπιαναν έναν από αυτούς, να μην πρόδιδε τους υπόλοιπους. Επίσης υπήρχε ολόκληρο δίκτυο από 200 άτομα που υπάρχουν στα σύνορα της Γερμανίας με το Βέλγιο, τα οποία θα μπορούσαν να φυγαδεύσουν τον συνεργάτη του Abdel Hamid, τον Αbdel Salam το οποίο θα τον πέρναγε στην Ανατολική Ευρώπη όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα και ύστερα στην Τουρκία όπου μετά από εκεί θα έφτανε στο Ισλαμικό Κράτος της Συρίας με ασφάλεια. Αυτό το δίκτυο δραστηριοποιείται ακόμα στην Ευρώπη αλλά οι αρχές σφυρίζουν αδιάφορα και αντ΄ αυτού φέρνουν κι άλλους λαθρομετανάστες μέσα στην Ευρώπη. Η τακτική των χτυπημάτων είναι το λεγόμενο hit and run το οποίο όπως αναφέρει το μανιφέστο σκοπό έχει να κάνει χρηματική ζημιά εκατομμυρίων ή δισεκατομμυρίων ευρώ στην αστυνομία, στους επενδυτές και να προκαλέσει χάος στις πόλεις. Το Βέλγιο στην προσπάθεια να βρει τον Abdel Salam ζημιώθηκε 400 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε 5 μέρες, κάτι το οποίο είναι αποτυχία για το Βέλγιο και νίκη για το Ισλαμικό Κράτος αν σκεφτεί κανείς πως ξόδεψαν τόσα λεφτά για να βρουν 20 ανθρώπους με καλάσνικοφ που τους κόστισαν μερικές εκατοντάδες ευρώ. Από την άλλη όταν σβήσει το θέμα στα ΜΜΕ, τότε το Ισλαμικό Κράτος θα μπορεί να εξαπολύσει νέα επίθεση ενεργοποιώντας κάποιον «ανενεργό πυρήνα». Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει πάλι στην αστυνομία έντονη δραστηριότητα αναγκάζοντας την κάθε πόλη να περιορίζει την κυκλοφορία και να κλείνουν μετρό κλπ με συνέπεια πάλι να χάνονται εκατομμύρια, οι πολίτες θα νιώθουν ανασφάλεια για την πολιτεία και πως βρίσκονται σε έναν συνεχή πόλεμο μέσα στη χώρα τους. Με τον τρόπο αυτό επιβάλλουν την τρομοκρατία. Αυτό θα αναγκάσει τις χώρες να επιτεθούν ξανά στις μουσουλμανικές χώρες οπότε θα γίνει μια αλυσιδωτή αντίδραση με τους μουσουλμάνους της Ευρώπης να πάρουν τα όπλα σαν αντίδραση και προστασία και κάπως έτσι θα ξεκινήσει μια νέα παγκόσμια τζιχάντ. Οι τζιχαντιστές έχουν συμμαχήσει με τους αντιφασίστες και τους αναρχοκομμουνιστές της Ευρώπης. Δηλώνουν επίσης στο μανιφέστο: «Η μάχη θα διεξαχθεί σε κάθε χώρα και γι’ αυτό το σκοπό υπάρχουν και 1.5 δισεκατομμύριο μουσουλμάνοι στον κόσμο. Θα πολεμήσουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων και τον αντίχριστο».

5725589dc46188c0038b4569Isis-children-2-v3_0

Οι τζιχαντιστές όχι μόνο δεν θα πολεμήσουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων αλλά μέρος αυτής. Η καταστροφή του Δυτικού Πολιτισμού και η κυριαρχία στην Μέση Ανατολή είναι ο σκοπός των Εβραίων. Και το ISIS αποτελεί την καλύτερη αφορμή αφού πάντα ο Εβραίος χρειάζεται κάποιον να του ανοίγει τον δρόμο. Το χτύπημα του Ντραμπ κατά μιας από τις σημαντικότερες βάσεις του Άσαντ αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Εξυπηρέτησε ξεκάθαρα τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους καταστρέφοντας ουσιαστικά την αεροπορική βάση και υπονομεύοντας την επιχείρηση καταπολέμησης του ISIS από τον Συριακό Στρατό.

Π.Κ.

fa66f402b7151b5f46e7cfac671867a9.jpg