Η Νίκη των Εθνών περνά από τον Άδη όπως κι ο Χριστός

anastash_1

Οι Έλληνες βιώσαμε και φέτος την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου. Αυτή η Μεγάλη Εβδομάδα έχει πολλά μηνύματα. Έχει πολλούς συμβολισμούς. Πάσχα, που είναι μια εβραϊκή λέξη ως γνωστόν, σημαίνει πέρασμα. Δεν έχει όμως καμιά σχέση με το Πάσχα των Ιουδαίων. Στην Ελληνορθοδοξία το πέρασμα δεν είναι ενός νομαδικού και ποιμενικού λαού μέσα από μια έρημο. Στην Ελληνορθοδοξία το πέρασμα είναι από το σκότος στο Φως. Από τον Θάνατο στην Ζωή. Από την ταφή στην Ανάσταση. Για αυτό και ο λαός μας το Πάσχα το αποκαλεί και Λαμπρή. Όλη η σοφία του ελληνισμού αποτυπώνεται στους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος. Η ελληνική πνευματικότητα βρίσκεται υπό τις βυζαντινές μελωδίες και τους βυζαντινούς στίχους. Και εκφράζεται στην ελληνική γλώσσα. Τα σύμβολα και όλες οι αναπαραστάσεις του Θείου Πάθους έχουν το αρχαίο πνεύμα μέσα τους… Ο Ελληνισμός σήμερα νιώθει προδομένος. Νικημένος. Χλευασμένος. Μαστιγωμένος. Σηκώνει τον δικό του Σταυρό και ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά. Νιώθει σταυρωμένος να ρωτάει τον Θεό γιατί τον εγκατέλειψε, σαν να έχει παραδώσει το Φως του, το Πνεύμα του και ξεψυχώντας να λέει «τετέλεσται». Το μαρτύριο του Ελληνισμού έχει τον ίδιο υπαίτιο λαό όπως και ο Κύριος μας. Είναι ο αιώνιος Ιούδας. Να τι λέει ο Επιτάφιος θρήνος της Μεγάλης Παρασκευής:

Ως πικράς εκ κρήνης,
της Ιούδα φυλής,
οι απόγονοι εν λάκκω κατέθεντο,
τον τροφέα μανναδότην Ιησούν.

Ο Κριτής εις δίκην
προ αδίκου κριτού,
και παρίστατο και θάνατον άδικον
κατεκρίθη διά ξύλου σταυρικού.

Μιαιφόνον έθνος,
αλαζών Ισραήλ,
τι παθών τον Βαραββάν ηλευθέρωσας;
τον Σωτήρα δε παρέδωκας σταυρώ;

«Μιαιφόνος έθνος, αλαζών Ισραήλ». «Της Ιούδα φυλής οι απόγονοι». Αυτοί που σταυρώσαν τον Ιησού Χριστό, αυτοί σταυρώνουν και τον Ελληνισμό. Του Ιούδα η φυλή σταυρώνει και την λευκή φυλή. Αυτοί σταυρώνουν την ανθρωπότητα. Στον κόσμο που ζούμε βασιλεύει το ψεύδος, η υποκρισία, η συκοφαντία. [Το συμφέρον μας απεναντίας είναι να εκφυλίζονται οι Χριστιανοί.] Πρωτόκολλο Τρίτο και [Το σύνθημά μας είναι: Η ισχύς και η υποκρισία] Πρωτόκολλα Πρώτο [Η ελευθερία της συνειδήσεως έχει ήδη διακηρυχθεί παντού. Επομένως ελάχιστα χρόνια απομένουν ακόμη μέχρι την πλήρη κατάρρευση της Χριστιανικής Θρησκείας] Πρωτόκολλο Δέκατο Έβδομο

prodosia.jpg

Η προδοσία του Ιούδα, Ιερά Μονή Βατοπαιδίου

Ιδού τι λέει ο Κύριος στο Κατά Ιωάννην 14,30: «Δε θα μιλήσω ακόμα πολλά μαζί σας, γιατί έρχεται ο άρχοντας του κόσμου». Ο άρχων του κόσμου λοιπόν είναι ότι αντιπροσωπεύει το ψεύδος, την υποκρισία, την συκοφαντία και την υποδούλωση στην ύλη. Ποιος άλλος λαός είναι περισσότερο υποταγμένος στην ύλη, στο χρήμα, και χρησιμοποιεί το ψέμα και την υποκρισία για να επιβληθεί στους άλλους λαούς; Είναι οι απόγονοι του Ιούδα που με έναν Ιούδα προδώσαν τον Χριστό και τον σταύρωσαν. Αυτοί που ο Ιησούς Χριστός τους αποκάλεσε «όφεις, γεννήματα εχιδνών». Ο Πλούταρχος από την Χαιρώνεια γράφει στο «Περί Ίσιδος και Οσίριδος»: « …η φυγή του Τυφώνος πάνω σε γάιδαρο μετά την μάχη και όταν αυτός σώθηκε, γέννησε τον Ιεροσόλυμο και τον Ιουδαίο». Σύμφωνα με την μυθολογία της αρχαιότητας ο Τυφώνας γέννησε τα παιδιά του με την Έχιδνα.

Ας δούμε τώρα πως στιγμάτισε ο Χριστός τους Ιουδαίους και πως αποκάλυψε ότι είναι οι εχθροί της ανθρωπότητας: «Αν ο Θεός ήταν Πατέρας σας, θα αγαπούσατε εμένα, γιατί εγώ από το Θεό εξήλθα και έχω έρθει. Επειδή, επίσης, δεν έχω έρθει από τον εαυτό μου, αλλά εκείνος με απέστειλε. Γιατί δεν καταλαβαίνετε τη λαλιά τη δική μου; Επειδή δε δύναστε να ακούτε το λόγο το δικό μου! Εσείς είστε από τον πατέρα σας, το Διάβολο, και τις επιθυμίες του πατέρα σας θέλετε να κάνετε. Εκείνος ήταν ανθρωποκτόνος από την αρχή και δεν έχει σταθεί στην αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει αλήθεια μέσα του. Όταν λαλεί το ψεύδος, από τα δικά του λαλεί, γιατί είναι ψεύτης και ο πατέρας του ψεύδους. Εμένα, όμως, επειδή λέω την αλήθεια, δε με πιστεύετε. Ποιος από εσάς με ελέγχει για αμαρτία; Αν λέω αλήθεια, γιατί εσείς δε με πιστεύετε; Όποιος είναι από το Θεό ακούει τα λόγια του Θεού. Γι’ αυτό εσείς δεν ακούτε: γιατί δεν είστε από το Θεό». Κατά Ιωάννην, 8, 42 – 47
Ο Άρθουρ Σοπενχάουερ τους αποκάλεσε: «οι μεγάλοι δάσκαλοι του ψεύδους».

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην πρώτη Ανάσταση με το «Ανάστα ο Θεός, κρίνων τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι» σείονται οι εκκλησίες από τα στασίδια που χτυπούν στο έδαφος οι πιστοί ενώ οι ιερείς ρίχνουν δάφνες για τον Νικητή του Θανάτου. Είναι η στιγμή που ο άρχων του κόσμου και ο θάνατος ηττώνται. Είναι η στιγμή που το Φως νικά το σκότος. Είναι η στιγμή που η Δικαιοσύνη νικά την αδικία. Είναι η στιγμή της Επιστροφής από τον Άδη. Όπως ακριβώς ο Ιησούς Χριστός νίκησε τον άρχοντα του κόσμου, όπως νίκησε τον θάνατο, όπως απέδειξε ότι οι Ιουδαίοι δεν τον νίκησαν, δεν τον σκότωσαν, έτσι και ο Ελληνισμός θα επιστρέψει νικητής. Έτσι τα Έθνη του κόσμου θα νικήσουν. «Χωρίς ταφή Ανάσταση δεν υπάρχει», όπως είπε ο Συκουτρής. Με τα ψεύδη, με τις συκοφαντίες, με το χρήμα η φυλή του Ιούδα θανάτωσε τόσους μάρτυρες των χριστιανικών εθνών και τα ίδια τα έθνη. Όμως ο Γκαίμπελς έκρυβε ένα μεγάλο και βαθύ νόημα στα λόγια του, στις 28 Απριλίου του 1945: «Μια μέρα τα ψέμματα θα γκρεμιστούν και η αλήθεια θα λάμψει και τότε θα αναστηθούμε. Θα γυρίσουμε και η γη θα τρέμει». Θα γυρίσουμε με δάφνες, η γη θα σείεται και θα έχουμε αναστηθεί νικώντας τα ψεύδη της ιουδαϊκής φυλής. Δεν επιθυμούμε απλώς να ζούμε σαν λαός. Επιθυμούμε να ζούμε σαν έθνος. Για αυτό ο Κοντρεάνου είπε: «Σκοπός δεν είναι η ζωή. Σκοπός είναι η Ανάσταση. Η Ανάσταση των Εθνών στο όνομα του Ιησού Χριστού του Σωτήρα». Θα αναστηθούμε λοιπόν κι η γη θα τρέμει. Και ο κόσμος θα φωνάζει ότι ο αιώνιος Ιούδας επικράνθη. Όπως στο τέλος της Θείας Λειτουργίας της Αναστάσεως οι πιστοί αναφωνούν ότι ο Άδης επικράνθη. Έτσι κι ο αλαζών Ισραήλ θα πικραθεί από την Ανάσταση των χριστιανικών Εθνών.

Χριστός Ανέστη σε όλους τους Έλληνες! Ζήτω η Νίκη!

Αλέξανδρος Καρράς

Ακολουθούν αποσπάσματα από τον Πατέρα της Εκκλησίας μας εναντίον των Ιουδαίων, του Αγίου μας που ακούμε την Θεία Λειτουργία την οποία ο ίδιος έγραψε:

«Πώς τολμούν οι Χριστιανοί να έχουν και την ελάχιστη συνομιλία με Εβραίους, τους αθλιότερους των ανθρώπων, που είναι λάγνοι, άρπαγες, άπληστοι, δόλιοι ληστές. Μήπως δεν είναι αθεράπευτοι δολοφόνοι, καταστροφείς, δαιμονισμένοι, των οποίων η ακολασία και η μέθη τούς έδωσε τα χαρακτηριστικά του γουρουνιού και του λάγνου τράγου. Ένα πράγμα ξέρουν μόνο, να ικανοποιούν την κοιλιά τους, να μεθούν, να σκοτώνουν και να ακρωτηριάζουν…».

«Η συναγωγή; Δεν είναι μόνο θέατρο και οίκος πορνείας, αλλά και σπήλαιο ληστών, φωλιά θηρίων, τόπος ντροπής και γελοιότητας, κατοικία του Διαβόλου, όπως είναι και οι ψυχές των Ιουδαίων. Πράγματι, οι Ιουδαίοι λατρεύουν το Διάβολο. Οι τελετές τους είναι εγκληματικές και ακάθαρτες. Η θρησκεία τους αρρώστια. Η συναγωγή τους πάλι είναι συνάθροιση εγκληματιών, άντρο κλεφτών, σπηλιά διαβόλων, άβυσσος απώλειας. Μισώ και τη συναγωγή τους». (Α’ λόγος κατά Ιουδαίων)

e1bc85ceb3ceb9cebfcf82-e1bcb0cf89ceaccebdcebdceb7cf82-e1bd81-cf87cf81cf85cf83cf8ccf83cf84cebfcebccebfcf82.png

1938-1939 AP.026_00001

metaxas-poster-01

Screenshot_1

Screenshot_5