Νυρεμβέργη 1936: Ο Γκαίμπελς μιλά για τον Μεταξά σε συνέδριο του NSDAP

e3f7675e-e898-11e5-8e35-9f4282b262b2

Σε μια από τις πιο γνωστές ομιλίες του – ο Μπολσεβικισμός χωρίς μάσκα – ο Γιόζεφ Γκαίμπελς στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος που πραγματοποιείτο στην Νυρεμβέργη, αναφέρθηκε στο σχέδιο των μπολσεβίκων να καταλάβουν την Ελλάδα στις 5 Αυγούστου του 1936. Όλοι γνωρίζουμε από την Ιστορία ότι 5 Αυγούστου 1936 για τους κομμουνιστές δεν υπήρξε ποτέ. Αίτιος γι αυτό ήταν ο Μεγάλος Αρχηγός Ιωάννης Μεταξάς! Ιδού λοιπόν τι είπε ο Υπουργός Προπαγάνδας και Διαφωτίσεως του Λαού του Γ’ Ράιχ, Γιόζεφ Γκαίμπελς, για το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός αλλά και τον Ιωάννη Μεταξά:

«Στην συνέλευση της 30ης Ιουλίου του 1935 του Διεθνούς Κομμουνιστικού Συνεδρίου στην Μόσχα, εμφανίστηκε ως αντιπρόσωπος των κομμουνιστών της Ελλάδος ο «σύντροφος» Τζώρτζος και ανέπτυξε ένα μελλοντικό σχέδιο δράσεως. Μετά από ένα έτος και σχεδόν κατά την επέτειο της ομιλίας του στην Μόσχα, στις 5 Αυγούστου του 1936, η Ελλάδα θα συγκλονιζόταν από μία γενική απεργία η οποία θα κατέληγε άμεσα σε ένοπλη επανάσταση. Χάρη στην δραστήρια και άμεση επέμβαση του στρατηγού Ιωάννη Μεταξά εσώθη η Ελλάς από το χάος του μπολσεβικισμού και απετράπησαν κατ’ αυτόν τον τρόπο τα σχέδια των «συντρόφων» Δημητρώφ και Τζώρτζου».

Το παραθέτουμε και στα γερμανικά:

«In der Sitzung des kommunistischen Weltkongresses am 30. Juli 1935 trat als Vertreter Griechenlands der Genosse Dsordsos auf und entwickelte einen Aktionsplan für die weitere Zukunft, fast genau am Jahrestag seines Auftretens in Moskau, am 5. August 1936, wurde Griechenland von einem Generalstreik erschüttert, der sich unmittelbar zum bewaffneten Aufstand steigerte. Nur durch das energische Eingreifen des Generals Metaxas konnte Griechenland vor dem Absturz in das bolschewistische Chaos gerettet und so der Plan der Genossen Dimitroff und Dsordsos vereitelt werden».  πηγή

Πριν μερικούς μήνες είχαμε επίσης δημοσιεύσει τι είχε δηλώσει ο Γκαίμπελς στην «Βραδυνή» κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 1936, αλλά και τι είχε γράψει στον «Λαϊκό παρατηρητή» (εφημερίδα του Γ’ Ράιχ) ο Ιωάννης Μεταξάς. Μπορείτε να δείτε την δημοσίευση εδώ.

Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε τι έλεγε η Σίτσα Καραϊσκάκη για το Καθεστώς της 4ης Αυγούστου και τον Ιωάννη Μεταξά:

«Επρεπε να φτάση η 4η Αυγούστου του 1936, που καταπιάστηκε την ελευθερία του Ελληνικού Λαού από σαθρά κοινοβούλια, από εκμεταλλευτές, από εργατοπατέρες, από κομμουνιστές, για να μπορέση η δημιουργική λαϊκή τάξη να πάρη μέρος κι αυτή στα αγαθά του πολιτισμού τα υλικά, τα πνευματικά και ψυχικά».

Ο διεθνιστικός εθνικοσοσιαλισμός που κάποιοι προωθούν στο όνομα μιας φυλής χωρίς εθνικότητες, είναι το νέο επικίνδυνο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των Ελλήνων. Και φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με τον πραγματικό εθνικοσοσιαλισμό. Ουδεμία διαφορά με τους μπολσεβίκους δεν έχουν τα άτομα που αρνούνται τον εθνισμό τους χάριν του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού.  Κι ο Γκαίμπελς όπως ακριβώς μίλησε για τους μπολσεβίκους στην ομιλία του «Ο μπολσεβικισμός χωρίς μάσκα», έτσι θα μπορούσε να αναφερθεί και στους «διεθνιστές φυλετιστές»: «Κατά το ενδεχόμενο που δεν τυγχάνουν Εβραίοι, είναι υπάρξεις που έχουν απωλέσει ολοκληρωτικά κάθε συνδετικό κρίκο με το Έθνος τους».

Lt-Col_Otto_Skorze_3602426b-small_trans_NvBQzQNjv4Bq3g_WIrfO-ZAMALaVYugCNSRvj-slwSYkvCBRsCvonYA

Επίσης, ο «πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης», ο Otto Skorzeny, ο οποίος ήταν στρατιώτης των Waffen – SS, θα μπορούσε να τους επαναφέρει στον εθνισμό τους:

«Στην Πιάτσα Βενέτσια της Ρώμης άκουσα για πρώτη φορά τον Μπενίτο Μουσολίνι. Μιλούσε σε ένα μεγάλο πλήθος από τον εξώστη του κτιρίου  της παλαιάς αυστριακής πρεσβείας. Ο Ντούτσε μου έκανε καλή εντύπωση και ξαφνικά ανακάλυψα ότι εκεί, ανάμεσα στους Ιταλούς, η προκατάληψη μου κατά της Ιταλίας εξαφανίστηκε. Γενικά έκανα παρόμοιες διαπιστώσεις κατά την διάρκεια των ταξιδιών μου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες αντιλαμβανόμενος ότι οι Ευρωπαίοι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, στους κόλπους της οποίας μπορούμε όλοι να συμβιώσουμε αρμονικά, αρκεί να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και να διαφυλάττουμε αυτά που καθιστούν το κάθε έθνος διαφορετικό. Η Ευρώπη αποτελεί ένα ουράνιο τόξο εθνών, τα χρώματα των οποίων πρέπει να παραμείνουν καθαρά και διακριτά».
[Otto Skorzeny, Οι καταδρομικές μου επιχειρήσεις, εκδόσεις Eurobooks]

Όσο για τους νορδιστές νεοναζιστές, ο Σκορτσένυ έχει και για αυτούς απάντηση: «Πως θα μπορούσε να διαφύγει της προσοχής ότι σε αυτόν τον στρατό εντάχθηκαν περί το 1.000.000 νεαροί Ευρωπαίοι, επιδεικνύοντας όλοι την ίδια αδιαφορία απέναντι στον θάνατο, η οποία καταργούσε απόλυτα την νεφελώδη θεωρία του Χίμμλερ για την »Ανωτερότητα του Βορείου Ανθρώπου». Ο Χίτλερ δεν ήταν οπαδός αυτής της θεωρίας».

Ας πάψουν λοιπόν να πολεμούν τον ελληνικό εθνικισμό και τον Ιωάννη Μεταξά, διότι, ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ δήλωσε στις 21 Φεβρουαρίου του 1945: «Η Εθνικοσοσιαλιστική κοσμοαντίληψη, όπως δήλωνα ανέκαθεν, δεν προορίζεται για εξαγωγή. Συνελήφθη επί τούτου για τον γερμανικό λαό». (Πολιτική Διαθήκη Αδόλφου Χίτλερ]

Δεν αισθανόμαστε Έλληνες επειδή είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά αισθανόμαστε Ευρωπαίοι επειδή είμαστε Έλληνες. Την αλήθεια αυτή την διατύπωσε ο Mussolini στον Otto Skorzeny και μας την παρέθεσε ο τελευταίος στα απομνημονεύματά του: «Από αυτόν ξεχώρισα την φράση: »Δεν αισθανόμαστε Ιταλοί γιατί είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά αισθανόμαστε Ευρωπαίοι γιατί είμαστε Ιταλοί»».

Αλέξανδρος Καρράς

1936-3.png

metaxas_joseph-goebbels-_sept-1936-700x503