Το Ισραήλ προβαίνει σε αυστηρότερους νόμους περί φυλετικής καθαρότητας

Το Ισραήλ προχώρησε σε αυστηρότερους νόμους φυλετικής καθαρότητας με την κύρια ραβινική αρχή που είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση των ραβίνων, να υποστηρίζουν την απαγόρευση εκτέλεσης τελετών γάμου μεταξύ Εβραίων και  Γκόιμ – ενώ την ίδια στιγμή, η Ισραηλινή Κυβέρνηση ανακοίνωσε νέο νόμο ο οποίος θα επισκιάσει όλες τις νομικές προκλήσεις στους «καθαρούς» Εβραίους περί απαιτήσεων φυλετικής μετανάστευσης.

 

Ο Εβραϊκός Τύπος αναφέρει πως το Jewish Theological Seminary (JTS) που εκπαιδεύει ραβίνους για το κίνημα των συντηρητικών έχει δεσμευτεί να διατηρήσει την απαγόρευσή της για κληρικούς από την εκτέλεση «διαθρησκευτικών» γαμήλιων τελετών. Το JTS δηλώνει πως ο γάμος στο Ισραήλ «δεν είναι μόνο μια γιορτή για ένα ζευγάρι,αλλά και μια δέσμευση για την εβραϊκή διαθήκη και κατ΄επέκταση οι γάμοι μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων θα είναι παράνομοι. Αυτή τη στιγμή είναι παράνομο από τον Εβραϊκό νόμο να παντρευτεί κάποιος-α μη Εβραίο, πρόσφατα όμως κάποια αριστεροί Εβραίοι έκαναν προσπάθειες να το αλλάξουν αυτό. Μέσα από ανακοίνωση που εκδόθηκε αυτή την εβδομάδα από την JTS ανταποκρινόταν στην δήλωση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα από δύο ραβίνους που ανήκουν στη Ραβινική Συνέλευση, τη διεθνή ένωση των συντηρητικών ραβίνων, ότι θα αρχίσουν να λειτουργούν σε τέτοιες τελετές.

«Καταλαβαίνουμε τα επιχειρήματα που έγιναν για τον κλήρο μας να διοργανώνουν διαθρησκευτικούς γάμους, γνωρίζοντας ότι προέρχονται από τόπο πραγματικής ανησυχίας για μας, με το να φέρνουν κοντά άτομα και οικογένειες που είναι ή θα μπορούσαν να αποξενωθούν από την κοινότητα και την παράδοση που αγαπάμε». Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του και για πρώτη φορά στη διεύθυνση Forward.

«Παρόλα αυτά πιστεύουμε- και μπορούν να το επιβεβαιώσουν και τα αρχεία- ότι με διαφορά, το πιο αποτελεσματικό μονοπάτι για την οικοδόμηση ενός Εβραϊκού μέλλοντος, είναι να ενισχύσουμε την Εβραϊκή ταυτότητα, ξεκινώντας από την Εβραϊκή οικογένεια.»

Η δήλωση της JTS ανέφερε ότι για το σεμινάριο και τους συνεργάτες της στο Κίνημα των Συντηρητικών «η γαμήλια τελετή δεν είναι μόνο μια γιορτή ενός ζευγαριού, αλλά μια δέσμευση για την εβραϊκή διαθήκη. Η ανοιχτή ευλογία του ευχαριστεί τον Θεό για την έγχυση της ζωής μας με αγιότητα μέσω του mitzvot και οι γραμμές κλεισίματος του συνδέουν αυτόν τον γάμο με την αναγέννηση του εβραϊκού λαού στην Ιερουσαλήμ. Τέτοιες δηλώσεις μπορούν να ειπωθούν αληθινά μόνο εάν οι δύο εταίροι αναγνωριστούν ως Εβραίοι. Εν τω μεταξύ, η Ισραηλινή κυβέρνηση έχει εισαγάγει νομοθεσία που είναι γνωστή στο Ισραήλ ως «νομοσχέδιο μετατροπής Haredi» στην ημερήσια διάταξη της υπουργικής επιτροπής για τη νομοθεσία που έχει οριστεί για αυτό το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ο νόμος προωθείται από τους ορθοδόξους συνεργάτες του Benjamin Netanyahu στην Ισραηλινή Κνεσέτ – από τον οποίο εξαρτάται να παραμείνει στην εξουσία – και θα δώσει στον επικεφαλής ραβίνο ένα τελικό νομικό μονοπώλιο στην «μετατροπή» – δηλαδή, αποφασίζοντας ποιος είναι Εβραίος και ποιος δεν είναι. Η νομοθεσία έχει διατυπωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών υπό τη διεύθυνση του Υπουργού Εσωτερικών και του προέδρου της Shas, Arye Deri.
Η πρόταση καθορίζει ότι μόνο οι μετατροπές που εκτελούνται από την Αρχή Μετατροπής του Κράτους υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής ραβίνου θα αναγνωριστούν για τους σκοπούς της ιθαγένειας μέσω του Νόμου Επιστροφής και θα καταχωρηθούν ως Εβραίοι στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Θα εμπόδιζε μόνιμα τη μεταρρύθμιση, τους συντηρητικούς και ορισμένους Ορθόδοξους μετασχηματιστές – που στράφηκαν προς το Ισραήλ και δεν είναι ακόμη πολίτες – από την απόκτηση ιθαγένειας σύμφωνα με το Νόμο της Επιστροφής. Το νομοσχέδιο θα παρακάμψει την απόφαση της  περασμένης χρονιάς του Ανώτατου Δικαστηρίου, που διέταξε το κράτος να παραχωρήσει την υπηκοότητα σε προσηλυτισμένους που μετατράπηκαν σε μη κρατικά, ορθόδοξα ραβινικά δικαστήρια.
Θα παρακάμψει επίσης προληπτικά την αναμενόμενη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε παρόμοια υπόθεση σχετικά με το δικαίωμα των μεταρρυθμισμένων και των συντηρητικών που δεν είναι πολίτες να αποκτούν την ιθαγένεια βάσει του νόμου της επιστροφής.Θεωρείται πιθανό ότι το δικαστήριο θα αποφανθεί για την απονομή τέτοιων μετατροπών υπηκοότητας.

 Το εβραϊκό λόμπι στην Αμερική και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες είναι βέβαια πάντα στην πρώτη γραμμή να εναντιώνεται σε κόμματα ή άτομα που θα τολμούσαν να προτείνουν στους Ευρωπαίους να διατηρήσουν τη φυλετική τους ταυτότητα. Το εβραϊκό λόμπι έχει ακόμη και μια σειρά από οργανώσεις αφιερωμένες στην αντίθεσή του και την επίθεση σε μη Εβραίους που θα ταξινομούν ως «ρατσιστές» απλά επειδή επιθυμούν να αντιγράψουν τους νόμους του Ισραήλ. Οι εβραϊκές εξτρεμιστικές οργανώσεις έρχονται σε πολλές μορφές, μερικές από τις οποίες αποτελούν «ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων» (όπως το SPLC ή ADL), ενώ άλλες παίρνουν το πρόσχημα των «αντιρατσιστικών» ή «αντιφασιστικών» οργανώσεων. Όλες αυτές οι ομάδες, φυσικά, φανατικά υποστηρίζουν το Ισραήλ, το οποίο εφαρμόζει την ίδια πολιτική την οποία το Εβραϊκό λόμπι αντιτίθεται τόσο σθεναρά στις ευρωπαϊκές χώρες.
Αυτή η υποκρισία είναι τόσο αυταρχική που δεν μπορεί να είναι τυχαία ή συμπτωματική – και αποτελεί σαφώς μέρος μιας σκόπιμα διπλής προσπάθειας για την προώθηση της φυλετικής καταστροφής των Ευρωπαίων, διατηρώντας συγχρόνως τη φυλετική ταυτότητα των Εβραίων.

Π.Κ