Ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Σκορτσένυ μιλούν για τον Φασισμό

2f638a44-f5f3-11e5_1086116b_thumb25255b225255d

«Στην Πιάτσα Βενέτσια της Ρώμης άκουσα για πρώτη φορά τον Μπενίτο Μουσολίνι. Μιλούσε σε ένα μεγάλο πλήθος από τον εξώστη του κτιρίου  της παλαιάς αυστριακής πρεσβείας. Ο Ντούτσε μου έκανε καλή εντύπωση και ξαφνικά ανακάλυψα ότι εκεί, ανάμεσα στους Ιταλούς, η προκατάληψη μου κατά της Ιταλίας εξαφανίστηκε. Γενικά έκανα παρόμοιες διαπιστώσεις κατά την διάρκεια των ταξιδιών μου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες αντιλαμβανόμενος ότι οι Ευρωπαίοι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, στους κόλπους της οποίας μπορούμε όλοι να συμβιώσουμε αρμονικά, αρκεί να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και να διαφυλάττουμε αυτά που καθιστούν το κάθε έθνος διαφορετικό. Η Ευρώπη αποτελεί ένα ουράνιο τόξο εθνών, τα χρώματα των οποίων πρέπει να παραμείνουν καθαρά και διακριτά».

Gran Sasso, Mussolini vor Hotel

Στο αεροδρόμιο Ρίεμ, δίπλα στο Μόναχο, ο Μουσολίνι πήρε στα χέρια του την σύζυγο του και τα δυο του παιδιά. Μείναμε μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου στο Μόναχο, στον ξενώνα της κυβέρνησης του Ράιχ. Ο Ντούτσε επέμεινε να παραμείνω κι εγώ εκεί και να συντρώγω μαζί του και με την οικογένεια του. Έτσι είχαμε μεταξύ μας πολλές συζητήσεις. Δεν είχε φαντασιώσεις και γνώριζε ότι η νέα φασιστική κυβέρνηση θα είχε να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες. Το νεοφασιστικό δόγμα, του οποίου τα βασικά στοιχεία ο Μουσολίνι μου εξέθεσε, ήταν κάτι περισσότερο από ένας «εθνικιστικός – μοναρχικός» φασισμός. Ήταν προ παντός ένα κάλεσμα για την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Αυτή η ενότητα δεν ήταν δυνατόν να γίνει υπό την κυριαρχία ενός μοναδικού έθνους ή μιας μικρής ομάδας εθνών, αλλά έπρεπε να περιλαμβάνει όλα τα κράτη της Ευρώπης. Το νέο δόγμα είχε σκοπό να ενώσει όλα τα ελεύθερα έθνη και να τα στρέψει εναντίον της διεθνούς πλουτοκρατίας και εναντίον του επιθετικού καπιταλισμού. Τα ευρωπαϊκά κράτη έπρεπε να συνεργασθούν για την αξιοποίηση του ανεκτίμητου πλούτου της αφρικανικής ηπείρου και μαζί να διευθύνουν την οικονομία προς ωφέλεια των αφρικανικών και ευρωπαϊκών λαών.

Ο Μουσολίνι μου είπε ότι είχε σκεφθεί πολύ γύρω από την ιδέα της Ευρωαφρικής κι ότι αυτή μπορούσε να εφαρμοστεί αν έπαυαν οι εγωιστικοί και περιορισμένοι εθνικισμοί και αναδιοργανώνονταν τα ευρωπαϊκά έθνη. Διαφορετικά οι ευρωπαϊκοί λαοί παρά την συνολική τους κουλτούρα δεν θα ήταν σε θέση να επιβιώσουν. Η περίοδος των φατριαστικών πολέμων είχε περάσει. Ή θα ενώνονταν ή θα καταστρέφονταν.

Τον Νοέμβριο του 1943 κατά το 1ο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Φασιστικού Κόμματος μίλησε σε αυτή την βάση. Μπορώ λοιπόν να διαβεβαιώσω ότι ο νεοφασισμός, ο οποίος διαφέρει τελείως από τον «μοναρχικό» φασισμό, δεν ήταν εφεύρεση του Χίτλερ, όπως υποστηρίζεται από πολλούς ιστορικούς. Ο Ντούτσε από την εποχή της σύλληψης του (25 Ιουλίου 1943) τόσο στην Πόνζα όπως και στην Σάντα Μανταλένα και στο Κάμπο Ιμπερατόρε, είχε διαθέσιμο πολύ χρόνο για να σκεφτεί για αυτά τα προβλήματα. Από αυτόν ξεχώρισα την φράση: «Δεν αισθανόμαστε Ιταλοί γιατί είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά αισθανόμαστε Ευρωπαίοι γιατί είμαστε Ιταλοί».

Όττο Σκορτσένυ, Οι καταδρομικές μου επιχειρήσεις, εκδόσεις Eurobooks

tumblr_inline_nwhqkmgjex1ryh1c8_500

Γιατί γελάνε ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ;

«Είναι το μίσος απέναντι στη σημερινή εθνικά συνειδητοποιημένη Ιταλία, που είναι κυρίως μίσος για την νέα πολιτική ιδεολογία αυτής της χώρας και πάνω απ’ όλα το μίσος για αυτόν τον ανώτερο Ιταλό πολιτικό, που τους προκαλεί να ξεσηκώνουν τη Γερμανική κοινή γνώμη εκμεταλλευόμενοι το Νότιο Τιρόλο».

«Η θέση του νεαρού Κινήματος ήταν απείρως δύσκολη, ακόμα και απέναντι στην Ιταλία, ειδικά από τη στιγμή που ξεκίνησε η πρωτοφανής αναδιοργάνωση του Ιταλικού Λαού υπό την ηγεσία του λαμπρού πολιτικού Μπενίτο Μουσσολίνι, ο οποίος έλκυε τις διαμαρτυρίες όλων των Κρατών που κατευθύνονταν από τον Ελευθεροτεκτονισμό».

Adolf Hitler, 1928

«Και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχουν δύο άνδρες που προέρχονται από το λαό, που άναψαν τις επαναστάσεις και ανόρθωσαν τα κράτη τους. Στις λίγες ώρες που είχα τις τελευταίες εβδομάδες, διαβάζω αρκετά την φασιστική επανάσταση στην Ιταλία. Μου φαινόταν σαν να είχα την ιστορία της δικής μου οργάνωσης: Όλα τόσο όμοια, τόσο πολύ τα ίδια. Ο ίδιος αγώνας, οι ίδιοι εχθροί, οι ίδιοι αντίπαλοι, οι ίδιες αντιπαραθέσεις – πραγματικά είναι ένα θαύμα. Και τώρα, πολεμάμε στο ίδιο σκηνικό πολέμου: Γερμανοί στην Αφρική, Ιταλοί στην Ανατολή. Πολεμάμε μαζί, και κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί: Αυτός ο αγώνας θα φανεί σαν μια κοινή νίκη! Και επιτέλους, ένα τρίτο κράτος εντάχθηκε σε μας. Εδώ και πολλά χρόνια, ήθελα να έχω καλές σχέσεις με αυτό το κράτος – την Ιαπωνία – όπως γνωρίζετε από το Mein Kampf».

Αδόλφος Χίτλερ, 30-1-1942

 

tumblr_n4ef3dwkva1rjssvvo3_r1_250

 

ce-lnq9xiaavp8z

 

53bec568e57138b7d422cdd4158c9fcd-french-colonial-german-soldier

legion_freies_indien

gerorgier_nazi

1503437_575539242535276_1053683135_n.jpg

56

220px-Chiang_Wei-kuo_Nazi_2

2724016

10942439_604452419701080_3178241444271800000_n

AH_Himmler_Heydrich_Painting_JS_1

Chiang2 copia

Frankreich_Turkestani_in_der_Wehrmacht02

hitler-smile-gif

Οι εικόνες τα λένε όλα…

1385445572278

Αυτή είναι η αλήθεια!

Αλέξανδρος Καρράς