1-11-2013 «Σας σκοτώνουμε γιατί είστε φασίστες» – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

hrakleio_533_355

1η Νοέμβρη 2013. Έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο στέκονται τέσσερις εθνικιστές. Ξαφνικά μια μηχανή πλησιάζει και σταματά. Ένας κρανοφόρος κρατά πιστόλι και φωνάζει: «Σας σκοτώνουμε γιατί είστε φασίστες». Ένας θα γλιτώσει, ένας άλλος θα χτυπηθεί από σφαίρες αλλά θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή. Το όνομα του δεύτερου, Αλέξανδρος Γέροντας. Οι άλλοι δύο θα δεχτούν τις υπόλοιπες σφαίρες του αντιφασίστα εκτελεστή. Εξ επαφής θα αδειάσει όσες σφαίρες απέμειναν επάνω στο κεφάλι του ενός εκ των δύο νεαρών εθνικιστών. Ο εθνικισμός θρήνησε δύο νέους ανθρώπους. Για όλη την υπνωτισμένη και τυφλωμένη αντιφασιστική πλέμπα, ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μανόλης Καπελώνης, των ΜΜΕ και του κοινοβουλευτισμού δεν ήταν παρά απλοί χρυσαυγίτες. Δεν είχαν ονοματεπώνυμο. Δεν ήταν άνθρωποι κατά το γνωστό σύνθημα των ψευτοανθρωπιστών, «ο φασίστας δεν είναι άνθρωπος».

Οι εθνικιστές όμως δεν ξεχνούν τον Γιώργο και τον Μάνο. Αυτά τα παιδιά αποτελούν αίμα από το αίμα των εθνικιστών, σάρκα από τη σάρκα τους. Ακόμα κι αν ανήκουν σε ένα κίνημα που πλέον πολλοί από τον εθνικιστικό χώρο δεν συμφωνούν μαζί του, τα παιδιά αυτά θα μπορούσαν να είναι φίλοι μας, συναγωνιστές μας σε οποιαδήποτε εθνικιστική οργάνωση.

Κανείς να μην ξεχνά τον Γιώργο και τον Μάνο. Κανείς να μην ξεχνά γιατί τους σκότωσαν. Κανείς να μην ξεχνά τι δήλωναν τα κοινοβουλευτικά καθάρματα για τους δυο νεκρούς εθνικιστές. Κανείς να μην ξεχνά ότι κανείς δεν ασχολήθηκε να βρει τους δολοφόνους.

Είτε είσαι χρυσαυγίτης, είτε είσαι απλά ένας εθνικιστής, ένας φασίστας, ένας εθνικοσοσιαλιστής, δεν πρέπει να ξεχνάς. Η τρομοκρατία θα συνεχίσει να υφίσταται όσο μια παρόμοια τρομοκρατία δεν εμφανίζεται για να της φράξει τον δρόμο.

Το «Εθνικόν Κράτος» με τεταμένη την δεξιά χαιρετά τους νεκρούς με μια φωνή: ΠΑΡΟΝΤΕΣ!