Α. Χίτλερ: «Οι άνανδροι απατεώνες της ποταπής ανωνυμίας»

mein-kampf-james-murphy-translation-

Ένα απόσπασμα από το «Mein Kampf» το οποίο προτρέπει σε αποφυγή των παραδειγμάτων νοσηρών στοιχείων του εθνικιστικού χώρου που παριστάνουν τους χιτλερικούς. Αν ερχόταν ο Χίτλερ και έβλεπε τις πράξεις τους θα έλεγε: «Εγώ δεν είμαι χιτλερικός».

«..τα τεμπέλικα καθάρματα που αποφεύγουν το φως της μέρας, μεταχειρίζονται την εργασία των άλλων και την υποβάλλουν σε υπερφίαλη κριτική και τότε θ’ αντιληφθείτε πόσο στην πραγματικότητα αυτοί οι κύριοι αποτελούν τους συνενόχους του θανάσιμου εχθρού του λαού μας. 

Πιο μεγάλη σημασία για μας μπορεί να έχει ένας μόνον που θα ‘χε το θάρρος όρθιος πάνω σ’ ένα τραπέζι ταβέρνας, περιτριγυρισμένος από αντιπάλους, να διατυπώσει τη γνώμη του και το δικαίωμά του να βλέπει καθαρά, παρά χίλια απ’ αυτά τα ύπουλα πλάσματα, τους ψεύτες και τους απατεώνες. Αυτός ο ένας θα μπορέσει ολοκληρωτικά να κατακτήσει τους άλλους και θα τους οδηγήσει στο κίνημα μας. Η δραστηριότητά του θα ‘ναι απόδειξη της αξίας του.

Μόνο οι άνανδροι απατεώνες που εξυμνούν τη «σιωπηλή» εργασία τους και έτσι κρύβονται πίσω από το προστατευτικό κάλυμμα μιας ποταπής ανωνυμίας, δεν κάνουν για τίποτα και μπορούν με όλη τη σημασία της λέξεως να θεωρηθούν κηφήνες της αναγέννησης του λαού μας.»