Νέα έκδοση: George Lincoln Rockwell – Ο βίος ενός εθνικοσοσιαλιστή

Οι εκδόσεις «Νέα Γενεά» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Αμερικανού εθνικοσοσιαλιστή, George Lincoln Rockwell (9 Μαρτίου 1918 – 25 Αυγούστου 1967), προχώρησαν σε μια επετειακή έκδοση. Η έκδοση περιλαμβάνει ένα πλήρες βιογραφικό του Rockwell γραμμένο από τον William Pierce και συμπληρωματικά προσφέρει στον Έλληνα αναγνώστη κάποια κείμενα που φέρουν την υπογραφή του ιδρυτή και αρχηγού του American Nazi Party:

Τραγούδι μάχης
Εν τούτω νίκα
Πως να βγεις ή να μείνεις έξω από το ψυχιατρείο
Ο μύθος με τις πάπιες και τις κότες
Ένα γράμμα στη Savitri Devi

Το «Τραγούδι μάχης», η μπροσούρα «Πως να βγεις ή να μείνεις έξω από το ψυχιατρείο» και το ποίημα «Ο μύθος με τις πάπιες και τις κότες» μεταφράστηκαν από την Ελένη Παπαδοπούλου. Η μετάφραση του ποιήματος έγινε σε έμμετρο λόγο. Αυτή είναι η 16η έκδοση του εκδοτικού οίκου «Νέα Γενεά» μέσα σε διάστημα μόλις πέντε μηνών!

Ευχαριστώ όσους συνεργάστηκαν για την ολοκλήρωση αυτής της έκδοσης και που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η κυκλοφορία της στις 9 Μαρτίου, ημέρα που γεννήθηκε ο Lincoln Rockwell.

Αλέξανδρος Καρράς

GEORGE LINCOLN ROCKWELL  O ΒΙΟΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ.png

Αποσπάσματα από την βιογραφία που έγραψε ο William Pierce:

«Η σχετική απομόνωση και η μοναξιά που απολάμβανε στην Ισλανδία του έδωσε την ευκαιρία να εδραιώσει τις σκέψεις του και να σχεδιάσει μια εκστρατεία πολιτικής δράσης βασισμένη στην εθνικοσοσιαλιστική φιλοσοφία του. Νιώθοντας ότι η πιο επιτακτική ανάγκη ήταν ένα μέσον για την διάδοση του πολιτικού μηνύματός του, έλαβε υπ’ όψιν του διάφορους τρόπους για να μπορέσει να μπει στις εκδοτικές επιχειρήσεις. Έπρεπε να φτιάξει ένα προγεφύρωμα μέσα σ’ αυτή τη βιομηχανία που θα του παρείχε τα επιχειρησιακά κονδύλια και το κόστος ζωής αλλά και ένα όχημα πολιτικής έκφρασης.»

«Ο Ρόκγουελ είχε φτάσει ήδη στο συμπέρασμα ότι αν επρόκειτο να γίνει κάποια πρόοδος, έπρεπε να αποσπαστούν από τους ακροδεξιούς κύκλους και να μπουν σε νέα εδάφη. Οι ακροδεξιοί αντάλλασσαν και διάβαζαν ο ένας τα φυλλάδια του άλλου εδώ και χρόνια, χωρίς κανένα αξιοπρόσεκτο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιούσαν πάντα τις ίδιες ταχυδρομικές λίστες και έστελναν την προπαγάνδα τους σε άτομα που το μεγαλύτερο μέρος τους είχαν ήδη ακούσει τουλάχιστον μια ντουζίνα παραλλαγών του ίδιου θέματος. Αυτό που χρειαζόταν ήταν μαζική δημοσίευση, έτσι ώστε να προσελκύσουν νέο αίμα μέσα στο Κίνημα.»

Απόσπασμα από κείμενο του Rockwell:

«Μας μισούν τώρα επειδή είμαστε αδύναμοι και ανίσχυροι. Ούτε όλη η λογική του κόσμου δεν θα τους κάνει ποτέ να αγαπήσουν εμάς ή τις ιδέες μας υπό ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αμφίεση, όσο και αν προσπαθούμε να τις ζαχαρώσουμε, μέχρι να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ, στο θάρρος μας, στη δύναμή μας! Όσο ηλίθιοι και αν είναι, τα ένστικτά τους στο να οσφραίνονται τη δύναμη και την ισχύ είναι ακόμα καθαρά, και η απόπειρα να ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΡΥΦΑ τις Εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες υπό την αμφίεση «πατριωτικών ενώσεων» και άλλων όμορφων, ασφαλών ομάδων, πολύ σωστά τους απωθεί αφού έτσι πράττουν οι δειλοί και οι ύπουλοι. Στο ΔΙΑΒΟΛΟ οι ύπουλες και ασφαλείς προσεγγίσεις! Μας διώκουν το ίδιο όπως θα μας δίωκαν και με την ευθεία και ανοιχτή προσέγγιση, και κάθε φορά μας καταδικάζουν σε άθλια και ύπουλη αποτυχία. Αν πρόκειται να είμαστε οι τελευταίοι Λευκοί που κατέκτησαν τον κόσμο, αν τελικά πρόκειται να μας καταπνίξει ένα κοπάδι ποντίκια, τουλάχιστον ας αντιμετωπίσουμε τον θάνατο της φυλής μας όπως αντιμετώπιζαν και οι πρόγονοί μας τον θάνατό τους – σαν ΑΝΔΡΕΣ. Ας μη σερνόμαστε ανάμεσα στα ποντίκια ικετεύοντας για έλεος ή προσπαθώντας να τους ξεγελάσουμε παριστάνοντας κι εμείς τα ποντίκια! Ας σταθούμε πάνω στο ικρίωμα της ιστορίας – αν πρέπει να απαγχονιστούμε – όπως οι μάρτυρες της Νυρεμβέργης, στητοί και υπερήφανοι!»

Το βιβλίο θα το βρείτε στην ιστοσελίδα «Νέα Γενεά»