Έτσι σκέφτονται και πράττουν οι Μεγάλοι Άνδρες

Η συκοφαντία είναι σαν το λάδι: πάντα αφήνει το λεκέ της…

Μέγας Ναπολέων

Τους βρώμικους, τους παλιανθρώπους, θα τους αναγκάσω να είναι καθαροί μαζί μου. Μα κι αν θέλουν να μείνουν βρώμικοι και να με λερώσουν δε θα μπορέσουν, γιατί τους είναι αδύνατο να μ’ αγγίξουν. Ανάμεσά μας είναι τοίχος ή βάραθρο. (Προς συκοφάντην!).

Ίων Δραγούμης

Όταν μιλούν άσχημα για σένα, ζήσε έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να τους πιστέψει.

Πλάτων

Πάντα στην ζωή, μια αληθινή αξία ξυπνά πολύ σύντομα το μίσος και την ζήλια.

Αδόλφος Χίτλερ

Καταρχήν, το κίνημα πρέπει να εκπαιδεύσει τα μέλη του έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν τον αγώνα σαν μια άσκοπη επινόηση αλλά σαν τον ίδιο τον σκοπό τους. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να φοβούνται την εχθρότητα των αντιπάλων τους, αλλά πρέπει να αισθάνονται ότι είναι η προϋπόθεση για το δικαίωμα τους να υπάρχουν. Δεν πρέπει να αποφεύγουν το μίσος των εχθρών του εθνισμού και της φιλοσοφίας μας και τις εκδηλώσεις τους, πρέπει να τις επιθυμούν. Και μεταξύ των εκδηλώσεων αυτών αυτού του μίσους βρίσκονται τα ψεύδη και οι συκοφαντίες.

Αδόλφος Χίτλερ

Η μεγάλη επίθεση από τους σκευωρούς θα μπορούσε να είναι μοιραία για ‘μένα, εάν δεν είχα ατσαλωθεί με μια φανατική πίστη στη λογική μου.

George Lincoln Rockwell  (Ο βίος ενός εθνικοσοσιαλιστή, εκδόσεις Νέα Γενεά)

Εξάλλου, ήμουν πολύ απασχολημένος για να ακούω τις μουρμούρες των ψευτών. Όποιος κοιτάζει πάνω απ’ τους ώμους του εκείνους που μένουν πίσω και εκείνους που λένε ψέματα χάνει τον χρόνο του…

Benito Mussolini (Η αυτοβιογραφία μου, εκδόσεις Νέα Γενεά)

source