Οι εθνικοσοσιαλιστές και οι συκοφάντες

8 Σεπτεμβρίου 1932
Ο αγών της συκοφαντίας γίνεται πάντα εναντίον οπαδών του κόμματος που έχουν διευθύνουσες θέσεις. Θέλουν να τους αποξενώσουν από τις μάζες για να μπορέσουν έπειτα να σύρουν από τη μύτη τον άνευ οδηγών λαόν. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι, που πέφτουν στην παγίδα. Όμως όσο πιο χοντροκομένες είναι αί μέθοδοι της προσβολής, τόσο πιο ακίνδυνες είναι. Μόνον επικίνδυνοι είναι όταν οι πολλοί κατάσκοποι στο κόμμα, που δεν ημπορεί κανείς να τους εύρη, φαρμακεύουν και μέλη της παλαιάς μας στρατιάς.

4 Νοεμβρίου 1932
Ο αστικός τύπος εφεύρε το ψεύδος, ότι εγώ έσπασα την απεργία αυτή χωρίς γνώσιν και θέλησιν του Φύρερ, για να κατευθύνω το κόμμα σε μπολσεβικικά νερά, ενώ εγώ κάθε ώρα βρίσκομαι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φύρερ. Παραδέχεται τας πράξεις μου και υπογράφει. Εάν δε φερόμεθα κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα είμεθα πλέον σοσιαλιστικό ούτε και εργατικό κόμμα.

7 Ιανουαρίου 1933
Ο Ιουδαϊκός τύπος του Βερολίνου εφεύρε μια νέα πονηρία. Εφεύρε αφάνταστα ψεύδη, ότι έκανα ύποπτες συναλλαγές. Αυτή η συκοφαντία είναι όμως τόσο κουτή και δεν χρειάζεται αντιλογία. Και ότι την εφεύρον προ του κλεισίματος των θυρών, είναι κωμικό!

Joseph Goebbels, Από το Κάιζερχοφ εις την Καγκελαρίαν

«Καταρχήν, το κίνημα πρέπει να εκπαιδεύσει τα μέλη του έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν τον αγώνα σαν μια άσκοπη επινόηση αλλά σαν τον ίδιο τον σκοπό τους. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να φοβούνται την εχθρότητα των αντιπάλων τους, αλλά πρέπει να αισθάνονται ότι είναι η προϋπόθεση για το δικαίωμα τους να υπάρχουν. Δεν πρέπει να αποφεύγουν το μίσος των εχθρών του εθνισμού και της φιλοσοφίας μας και τις εκδηλώσεις τους, πρέπει να τις επιθυμούν. Και μεταξύ των εκδηλώσεων αυτών αυτού του μίσους βρίσκονται τα ψεύδη και οι συκοφαντίες. Όποιος δεν δέχτηκε επίθεση από εβραϊκές εφημερίδες,δεν συκοφαντήθηκε και δεν εξυβρίστηκε, δεν είναι καλός Γερμανός ούτε αληθινός εθνικοσοσιαλιστής. Το καλύτερο κριτήριο για την αξία της συμπεριφοράς του, για την ειλικρίνεια της πίστης του και για την δύναμη της θέλησης του είναι η εχθρότητα που εισπράττει από τον θανάσιμο εχθρό του λαού μας.»

Αδόλφος Χίτλερ, Ο Αγών μου