Oswald Mosley: «Σύντροφοι στον αγώνα» (ομιλία του ηγέτη των Βρετανών Φασιστών τον Ιούνιο του 1938)

Ο αγώνας μας είναι για το πνεύμα, και σ’ αυτή τη μάχη βαδίζουμε μαζί μέχρι τη νίκη. Η πάλη μας είναι σκληρή γιατί μαχόμεθα για κάτι μεγάλο, και τα μεγάλα πράγματα δεν κερδίζονται ούτε ελαφρά ούτε εύκολα. Δεν μαχόμεθα για τίποτε λιγότερο απ’ την επανάσταση στο πνεύμα του λαού μας. Και πρέπει να σταθούμε αντάξιοι της αποστολής μας, διότι Mελανοχίτωνες είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να οδηγήσουν το λαό σε ένα νέο και υψηλότερο πολιτισμό.

Ο Μελανοχίτωνας είναι ένας επαναστάτης αφιερωμένος στην υπηρεσία της χώρας του. Και οφείλουμε να κατέχουμε πάντα τον χαρακτήρα του πραγματικού επαναστάτη. Δεν είναι ο χαρακτήρας που θα παρατηρήσετε στους ανθρωπάκους των παλαιών κομμάτων αυτούς που κάθε αλλαγή της κοινής γνώμης σπρώχνει από ‘δω κι από ‘κει, που ενθουσιάζονται με την πρώτη μικροεπιτυχία, αποθαρρύνονται από μια μικροαποτυχία, μιλούν ακατάπαυστα και φλυαρούν για τις προοπτικές των επομένων πέντε λεπτών, σπρώχνονται για μια θέση, αλλά δεν κόπτονται ιδιαίτερα όταν είναι να υπηρετήσουν κάτι.

Screenshot_36.png

Ένας χαρακτήρας χωρίς αφοσίωση, υπομονή και καρτερικότητα, είναι το στίγμα της χρηματιστικής δημοκρατικής πολιτικής. Το ακριβώς αντίθετο του Εθνικού Σοσιαλισμού.

Στον πραγματικό επαναστάτη το πρώτο προτέρημα είναι η δύναμη να υπομένει. Συνέπεια, αφοσίωση στο σκοπό και στους συντρόφους, ανδρισμός και σταθερότητα χαρακτήρα. Αυτές είναι οι αρετές της πραγματικής Βρετανίας και του πραγματικού επαναστάτη. Στο κίνημά μας αναγεννήθηκε ο μεγάλος χαρακτήρας τους Βρετανού. Και γι’ αυτό φέρουμε μέσα μας το πεπρωμένο της Βρετανίας.

Δεν μας νοιάζει αν θα νικήσουμε αύριο το πρωί ή στο πέρας μιας ολόκληρης ζωής δουλειάς και αγώνα. Για εμάς οι υπολογισμοί των ανθρωπάκων δεν σημαίνουν τίποτα. Το μόνο που μας απασχολεί είναι αυτή η νίκη που θέλουμε γιατί τη ζητάει η Βρετανία και καμιά δύναμη πάνω στη γη δεν μπορεί να συγκρατήσει αυτή τη θέληση που βρίσκεται μέσα μας.

Screenshot_2.png

Αγώνες είχαμε και θα έχουμε. Χαστούκια δεχτήκαμε και θα δεχτούμε ακόμα. Νίκες και είχαμε και θα έχουμε κι άλλες, ναι μεγαλύτερες νίκες απ’ όσες γνώρισαν ποτέ οι Βρετανοί. Μέσα απ’ τα καλά και τα άσχημα βαδίζουμε μπρος, μέχρι τη νίκη, διότι αυτός είναι ο χαρακτήρας του πραγματικού επαναστάτη. Στις μεγάλες στιγμές της ύστατης μάχης και της απόφασης είναι εύκολο να κρατήσει κανείς αυτόν τον χαρακτήρα, ακόμα και τη στιγμή της ύστατης θυσίας. Αλλά αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο στο σκληρό καθημερινό καθήκον.

Και θα ήθελα να είμαι ο συναγωνιστής του καθενός από εσάς και σε κάτι περισσότερο στις μεγάλες μάχες που έχουμε μαζί. Θα ήθελα να είμαι μαζί με κάθε ομάδα δράσης που φέρνει το μήνυμα της νέας μας πίστης σε νέους δρόμους. Θα ήθελα να είμαι μαζί με κάθε άνδρα ή γυναίκα κατά τη διάρκεια της σκληρής αλλά ζωτικής δουλειάς της καθοδήγησης του λαού στη γειτονιά για την οποία είμαστε υπεύθυνοι.

Διότι αυτά είναι τα καθήκοντα που έρχονται, με την αφοσίωση χιλιάδων σ’ αυτή την αποστολή καθοδήγησης του κόσμου στο σπίτι του και στο δρόμο, η επανάσταση θα πετύχει. Σ’ αυτό το καθήκον δεν μπορώ σώματι να είμαι μαζί με καθέναν από εσάς καθημερινά. Αλλά πνεύματι είμαι πάντα μαζί σας. Γιατί αυτό το έργο των αφοσιωμένων Μελανοχιτώνων θα κερδίσει τη Βρετανία σ’ αυτό που έχει δοθεί όλο μου το πνεύμα.

Μαζί ανάψαμε στη Βρετανία μια φλόγα που οι άθεοι δεν θα καταφέρουν να σβήσουν. Φυλάξτε αυτήν την ιερή φλόγα αδέρφια μου Μελανοχίτωνες μέχρι να φωτίσει τη Βρετανία και να επισημάνει ξανά το μονοπάτι της ανθρωπότητας.

Πηγή: Μαύρος Κρίνος

Oswald Mosley Αύριο θα ζήσουμε