Συνέντευξη με τον Martin Saxlind του «Nordic Resistance Movement»

18485900_368967810167515_1308002831686316261_n

Ο Martin Saxlind είναι μέλος του Nordic Resistance Movement της Σουηδίας με τον οποίο επικοινωνήσαμε κατόπιν μεσολάβησης ενός Έλληνα συντρόφου εθνικοσοσιαλιστή. Ο Martin είναι γνωστό πρόσωπο στην Σουηδία και σημαντικό μέλος του κινήματος καθώς διαχειριζόταν την επίσημη ιστοσελίδα του NRM, αρθρογραφούσε, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ομιλία μίσους και πέρασε κάποιο διάστημα στην φυλακή για μια συμπλοκή σε διαδήλωση του 2013. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας NORDFRONT, συμμετέχει εβδομαδιαίως σε ραδιοφωνική εκπομπή κι ένας από τους υποψήφιους του κινήματος για τις επερχόμενες εκλογές της Σουηδίας. Είχαμε την τιμή να πάρουμε μια εκπληκτική συνέντευξη από αυτόν εξαιρετικό Σουηδό εθνικοσοσιαλιστή και να γνωρίσουμε καλύτερα το σουηδικό εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα. Φοβερά συνεργάσισμος κι ευγενικός, ο Σουηδός σύντροφος αποδέχτηκε αμέσως να απαντήσει στις ερωτήσεις μας ώστε οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές, μέσα από το «Εθνικόν Κράτος» να γνωρίσουν καλύτερα την εκπληκτική αλλά και ποιοτικότατη προσπάθεια αναγέννησης του σουηδικού λαού. Τις ερωτήσεις έκανε ο Αλέξανδρος Καρράς και την μετάφραση της συνέντευξης η Ελένη Παπαδοπούλου.

saxlind_fri-640x350

 

Αγαπητέ Μάρτιν, κατ’ αρχάς σε ευχαριστώ θερμά για την τιμή που κάνεις στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κράτους. Θα ήθελα να πάμε λίγο πίσω στον χρόνο και να μας πεις πότε και πως ξεκίνησε το Κίνημά σας.

Το Νορδικό Κίνημα Αντίστασης ιδρύθηκε το 1997 ως το Σουηδικό Κίνημα Αντίστασης. Το κίνημα ιδρυθηκε από τον Klas Lund, ο οποίος ηγούταν της οργάνωσής μας ως το 2015. Πριν την ίδρυση του κινήματός μας, ο Lund υπήρξε ηγετικό μέλος μιας ομάδας που λέγεται “Vitt Ariskt Motstånd” (Λευκή Άρια Αντίσταση), η οποία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 προσπάθησε με στρατιωτικά μέσα να εναντιωθεί στην κυβέρνηση. Μετά από αρκετά χρόνια στη φυλακή για ληστεία τράπεζας, ο Lund διέλυσε την παλιά του ομάδα και δημιούργησε το Σουηδικό Κίνημα Αντίστασης με σκοπό να γίνει ένα πολιτικό κίνημα, που με νόμιμα μέσα θα εναντιωνόταν στο σύστημα.

3019_img_3939_1600x1067

Από πόσα μέλη περίπου αποτελείται το Κίνημα;

Αυτή είναι μια ερώτηση, την οποία ποτέ δεν απαντούμε δημοσίως. Το κρατούμε μυστικό, εφ’ όσον δε θέλουμε να είναι σε θέση οι εχθροί μας να υπολογίσουν πανεύκολα τη δύναμη και το μέγεθός μας.

2998_img_4067_1600x980

Πώς έχει εξελιχθεί η πορεία του Κινήματος όλα αυτά τα χρόνια και τι δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει;

Το κίνημα επεκτάθηκε από μια σουηδική οργάνωση σε ένα κίνημα που υπάρχει σε όλες τις νορδικές χώρες – Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία και Ισλανδία – και γι’ αυτό το όνομα άλλαξε επίσημα σε Νορδικό Κίνημα Αντίστασης το 2016. Το 2015 επίσης ολοκληρώσαμε τη διαδικασία της ίδρυσης ενός πολιτικού κόμματος στη Σουηδία.

Τα πρώτα χρόνια του κινήματος τυπώναμε μια δημοφιλή εφημερίδα με τίτλο “The People’s Tribune” και με τα χρόνια έχουμε τυπώσει διάφορα περιοδικά και έχουμε γράψει ή μεταφράσει πολιτικά βιβλία. Με τον καιρό όλο και περισσότερη δουλειά αυτού του είδους μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο και σήμερα έχουμε μια διαδικτυακή εφημερίδα με πολλές επισκέψεις, με 20-30 διαφορετικά άρθρα να δημοσιεύονται εκεί καθημερινά. Επίσης έχουμε αρκετές διαφορετικές διαδικτυακές ραδιοφωνικές εκπομπές, οι οποίες ακούγονται από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων, πράγμα το οποίο είναι καλό, αν σκεφτείς τη λογοκρισία που αντιμετωπίζουμε στο διαδίκτυο και το γεγονός ότι υπάρχει ένα περιορισμένο κοινό σουηδόφωνων που μπορεί να μας ακούσει.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και στο δρόμο. Κάνουμε και μικρές διανομές φυλλαδίων δημοσίως και μεγάλες διαδηλώσεις. Εφ’ όσον το κίνημα ιδρύθηκε στη Σουηδία, ιστορικά έχει υπάρξει δυνατότερο εδώ, αλλά η παρουσία μας στο δρόμο έχει υπάρξει καλή και στη Φινλανδία για πολλά χρόνια και τα τελευταία χρόνια έχουμε μια σταθερή άνοδο στον δημόσιο ακτιβισμό και στη Νορβηγία. Πέρυσι εδραιωθήκαμε στη Δανία και πρόπερσι στην Ισλανδία κι οι δράσεις μας γίνονται και σ’ αυτές τις χώρες τώρα.

Παρ’ όλο που είμαστε μια νόμιμη πολιτική οργάνωση, οι ακτιβιστές μας συλλαμβάνονται και φυλακίζονται. Οι εκδότες μας ρίχνονται στη φυλακή επειδή δημοσιεύουν “ρητορική μίσους”, που στην πραγματικότητα δεν εκφράζει κανένα μίσος με οποιονδήποτε τρόπο. Και οι ακτιβιστές μας μπορεί να φυλακίζονται για επιτυχή άμυνα ενάντια στην άκρα αριστερά.

Αλλά τουλάχιστον η εμπειρία μου λέει, ότι η φυλάκιση μπορεί να δυναμώσει τόσο το άτομο όσο και το κίνημα. Για το άτομο μπορεί να είναι κάπως δυσάρεστη και να προκαλέσει ταραχή στην προσωπική του ζωή, αλλά οι δυσκολίες χτίζουν χαρακτήρα και στη φυλακή μπορείς ν’ αφοσιωθείς στην προπόνηση και στο διάβασμα βιβλίων. Για το κίνημα είναι επίσης δυναμωτικό, όταν εξαφανίζονται πού και πού για κανα-δυο μήνες οι άνθρωποι από τους οποίους εξαρτώμαστε, γιατί έτσι αναγκάζονται άλλοι άνθρωποι να προσφερθούν και ν’ αναλάβουν τις ευθύνες των φυλακισμένων συναγωνιστών κι αυτό δημιουργεί ένα πιο δυνατό και μη εύθραυστο κίνημα.

Παράλληλα με τους πολιτικούς κρατούμενους και τη λογοκρισία, έχουμε να παλέψουμε για το δικαίωμά μας στην εργασία. Τα φιλελεύθερα ΜΜΕ και η ακροαριστερά συνεργάζονται στην προσπάθεια ν’ ασκήσουν πίεση σε εταιρίες να απολύσουν μέλη μας κι αυτό προκαλεί νομικές διαμάχες, εφ’ όσον στη Σουηδία είναι παράνομη η απόλυση ατόμων για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλλά καμιά φορά οι εταιρίες καταφέρνουν να παρακάμψουν το νόμο ή ενίοτε επιλέγουν να πληρώσουν σε κάποιο εργαζόμενο μέλος αρκετά χρήματα, ώστε και οι δύο πλευρές να είναι ευχαριστημένες με τη συμφωνία.

2958_img_4459_1600x1067

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε από το Κράτος;

Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει αυξήσει την πίεσή της. Στη Φινλανδία το κίνημά μας απαγορεύτηκε για καταπάτηση των “χρηστών ηθών”, αλλά αυτή η απόφαση δεν έχει οριστικοποιηθεί, οπότε η νομική διαμάχη για το δικαίωμά μας να λειτουργούμε στη Φινλανδία είναι σε εξέλιξη. Στη Σουηδία η αστυνομία μας διώκει και προσπαθεί να σαμποτάρει τις διαδηλώσεις μας. Για παράδειγμα, η αστυνομία σε ένα μέρος της χώρας έδωσε τη δική της ερμηνεία του σουηδικού νόμου περί ρητορικής μίσους και είπε ότι μοιάζαμε υπερβολικά με Γερμανούς Ναζί όταν διαδηλώνουμε, και γι’ αυτό σταμάτησαν μια διαδήλωση, ενώ σε άλλα μέρη της χώρας η αστυνομία δε μας δημιουργεί προβλήματα όταν κάνουμε διαδήλωση ίδιου είδους εκεί. Άρα υπάρχουν δυνάμεις εντός της κυβέρνησης, που θέλουν να κάμψουν και να επανερμηνεύσουν νόμους ή να φτιάξουν καινούργιους νόμους για να μας διαλύσουν.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξής μας έχουμε πραγματοποιήσει μικρές συγκεντρώσεις 10-30 ακτιβιστών με μερικές σημαίες, που στέκονται σε δημόσια πλατεία και μοιράζουν φυλλάδια χωρίς να διαταράξουν τη δημόσια τάξη. Αλλά φέτος η αστυνομία άρχισε να διώκει ανθρώπους που λένε ότι οργανώνουν αυτές τις μικρές συγκεντρώσεις και χαρακτηρίζουν τις εκδηλώσεις ως “έγκλημα κατά της δημοσίας τάξεως”. Φυσικά κανένα άλλο πολιτικό κόμμα, που κάνει μικρές εκδηλώσεις σαν αυτές, δε διώκεται με τον ίδιο τρόπο, είναι απλώς η αστυνομία που ακολουθεί πολιτικές διαταγές να προσπαθήσει να καταστείλει την πολιτική μας δράση κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εκλογικής εκστρατείας.

Το κίνημά μας λοιπόν αντιμετωπίζεται σαν πρόβλημα από την κυβέρνηση κι ακόμα κι αν δεν μας απαγορεύουν ευθέως στη Σουηδία, κάνουν πολλά για να μας καταπνίξουν. Ήδη αρκετά χρόνια πριν μια ειδική μονάδα της αστυνομίας, που είχε αναλάβει να καταπολεμήσει τα 100 πιο εγκληματικά άτομα στη Σουηδία, έθεσε κάποια από τα ηγετικά μας στελέχη υπό παρακολούθηση μαζί με αρχηγούς ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος. Επίσης πολλά χρόνια πριν η αστυνομία προσπάθησε να φυλακίσει τα ηγετικά μας στελέχη βασιζόμενη στο ότι το κίνημά μας ήταν μια παραστρατιωτική οργάνωση, αλλά δεν υπήρχαν αποδείξεις γι’ αυτό και το μόνο που κατάφεραν ήταν να φυλακίσουν τον Klas Lund για ένα ήσσονος σημασίας έγκλημα, την παράνομη κατοχή ενός όπλου στο σπίτι του.

Έχουμε επίσης λόγους να πιστεύουμε, ότι η κυβέρνηση είναι που έδωσε εντολή σε όλες τις τράπεζες που λειτουργούν στη Σουηδία να απέχουν από κάθε συναλλαγή μαζί μας. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι δεν μας επιτρέπεται να έχουμε τραπεζικούς λογαριασμούς, πράγμα το οποίο μας δυσκολεύει στο να συλλέξουμε δωρεές και να λειτουργήσουμε το διαδικτυακό μας κατάστημα, όπου πουλάμε πολιτικά βιβλία και προπαγανδιστικό υλικό. Αυτό μας ανάγκασε ν’ αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε κρυπτονομίσματα κι άλλα μη συμβατικά μέσα, για να χρηματοδοτήσουμε το κίνημά μας.

2940_img_4648_1600x1067

Ποια είναι η κατάσταση της Σουηδίας σχετικά με την λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα;

Όπως είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο, η κατάσταση στη Σουηδία είναι άσχημη. Είχαμε πολιτική ανοιχτών συνόρων για πάρα πολύ καιρό κι αυτό, σε συνδυασμό με το ισχυρό μας σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, προσέλκυσε ορδές μεταναστών στη Σουηδία. Σε πολλές πόλεις η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν είναι πλέον Σουηδοί κι αυτό θα συμβαίνει σε όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας, αν δε γίνει κάτι για ν’ αλλάξει αυτήν την εξέλιξη.

Πολλά κόμματα τώρα άρχισαν να μιλούν για την ανάγκη για πιο “ελεγχόμενη μετανάστευση”, αλλά είναι μόνο κούφια λόγια και όχι κάτι ξεχωριστό, αφού η φετινή χρονιά είναι χρονιά εκλογών. Την περασμένη βδομάδα η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε ότι πλέον θα επιτραπεί σε 9000 παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν να μείνουν στη Σουηδία. Κι ακόμα και με μια λίγο πιο περιοριστική μεταναστευτική πολιτική, οι Σουηδοί πάλι θα γίνουν μειονότητα στη Σουηδία με τις τρέχουσες δημογραφικές τάσεις.

Όσον αφορά την εγκληματικότητα, σήμερα έχουμε πολλούς ομαδικούς βιασμούς στη Σουηδία, κάτι που παλιότερα ήταν ανήκουστο και προκαλείται εντελώς από μετανάστες. Επιπλέον έχουμε τις επονομαζόμενες απαγορευμένες ζώνες, όπου οι αρχές έχουν μεγάλα προβλήματα. Όχι μόνο μπάτσοι, αλλά και πυροσβέστες, παραϊατρικό προσωπικό κι άλλοι κυβερνητικοί υπάλληλοι δέχονται επιθέσεις από μετανάστες, οι οποίοι διεκδικούν διάφορα προάστια για δική τους επικράτεια.

Την περασμένη χρονιά είδαμε επίσης την πρώτη επιτυχή τρομοκρατική δράση στη Στοκχόλμη, όπου ένας λαθρομετανάστης οδήγησε ένα φορτηγό σ’ έναν πεζόδρομο και σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς περισσότερους.

Μια ριζοσπαστική αλλαγή είναι απαραίτητη και μόνο το Νορδικό Κίνημα Αντίστασης θέλει 1) να σταματήσει τη μη λευκή μετανάστευση στη Σουηδία και 3) ν’ αρχίσει ν’ απελαύνει από τις χώρες μας ανθρώπους που είναι ξένοι στην Ευρώπη.

3039_img_5371_1600x1067

Ο λαός της Σουηδίας πως ανταποκρίνεται στα μηνύματα σας και τις δράσεις σας;

Οι Σουηδοί άργησαν να ξυπνήσουν πολιτικά και σε πολλές περιπτώσεις παραείναι ακόμη ανεκτικοί. Αλλά η αφύπνιση πραγματοποιείται, ενώ σύμφωνα με την κοινή γνώμη σήμερα η μαζική μετανάστευση στη Σουηδία ήταν αποτυχία. Πάρα πολλοί άνθρωποι συμφωνούν μαζί μας σ’ αυτό το θέμα, αλλά πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα, για να καταφέρουμε να υποστηρίξει αρκετός κόσμος το είδος της αλλαγής που εμείς, στο Νορδικό Κίνημα Αντίστασης, προτείνουμε. Αλλά τουλάχιστον οι δράσεις μας σήμερα συναντούν πολύ λιγότερη αντίσταση από τον απλό κόσμο, αφού δεν υπάρχει κανένας ενθουσιασμός για την πολυπολιτισμική κοινωνία της αριστεράς κι ο κόσμος θεωρεί ότι είμαστε σχετικά στη δεξιά, αλλά ίσως λίγο ακραίοι. Σήμερα μόνο οι προδότες πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν για τα κατά κύριο λόγο εβραιοελεγχόμενα ΜΜΕ κι ένας μειούμενος αριθμός Σουηδών, που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου, μας εναντιώνονται μανιασμένα.

3063_img_5500_1600x987

Ποιες είναι οι ιδεολογικές σας βάσεις;

Θα έλεγα ότι είμαστε Νορδικοί Εθνικοσοσιαλιστές. Εμπνεόμαστε έντονα από τα επιτεύγματα των Γερμανών Εθνικοσοσιαλιστών, αλλά έχουμε τις δικές μας πολιτικές που ταιριάζουν στο δικό μας χώρο και χρόνο.

Εκτός από τους Γερμανούς Εθνικοσοσιαλιστές, πολλά από τα μέλη μας εμπνέονται από τον αγώνα του Κορνήλιου Κοντρεάνου και της Σιδηράς Φρουράς. Σε πολλούς επίσης αρέσει η σκέψη του Γουίλιαμ Πηρς.

Το βιβλίο “Εθνικοσοσιαλισμός: Μια Βιολογική Κοσμοθεώρηση” Του Povl H. Riis-Knudsen από τη Δανία παρουσιάστηκε επίσης στη Σουηδία από το κίνημά μας αρκετά χρόνια πριν κι είναι σημαντικό για ‘μας.

Αλλά η δική μας ιδεολογία εκφράζεται καλύτερα στο “Το Μονοπάτι Μας”, το οποίο λειτουργεί σαν κομματικό πρόγραμμα στη Σουηδία. Αυτό το έγγραφο εξηγεί την ιδεολογική μας σκέψη και τις πολιτικές αποφάσεις που θα θέλαμε να εφαρμόσουμε.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΑΣ

3077_img_5569_1600x1067

Ποιοι οι στόχοι σας και το όραμά σας για την Πατρίδα σας;

Ο κύριός μας στόχος φυσικά είναι να σώσουμε το λαό μας από τη γενοκτονική πολιτική υπό την οποία ζούμε τώρα.

Αλλά, παρ’ όλο που το πρώτο βήμα θα ήταν προφανώς να σταματήσουμε τη μετανάστευση και ν’ αρχίσουμε να στέλνουμε τους ξένους στις πατρίδες τους, δε θα ήταν αρκετό. Η ασθένεια της κοινωνίας μας είναι βαθύτερη και δε γίνεται ν’ αντιμετωπίσουμε απλώς τα πιο ορατά συμπτώματα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ασθένεια στις αληθινές της ρίζες, ώστε πραγματικά να θεραπευτούμε.

Μια από τις μεγαλύτερες ρίζες που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε είναι η εκφυλισμένη, ιουδαϊκή πολιτισμική επιρροή στη Σουηδία. Σήμερα τα περισσότερα ΜΜΕ στη Σουηδία ανήκουν σε Εβραίους ή διοικούνται από αυτούς κι η Σουηδία εισάγει επίσης πολιτισμό από την Αμερική, που πολύ συχνά δημιουργείται από Εβραίους. Προφανώς και δε μπορούμε ν’ αφήνουμε ξένους να κατέχουν και να ελέγχουν τα ΜΜΕ μας, καθώς κάνουν κατάχρηση αυτής της δυναμης για να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα, οπότε πρέπει να βάλουμε Νορδικούς να ελέγχουν τα ΜΜΕ στις χώρες μας. Επίσης ενθαρρύνουμε τη δημιουργία υγιούς νορδικού πολιτισμού και εξάπτουμε το ενδιαφέρον για την ιστορία του λαού μας στα μυαλά του κόσμου, έτσι ώστε να μην είμαστε πια ένας λαός δίχως ρίζες, που απλώς καταναλώνει ξένο πολιτισμό.

Ένα άλλο θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ο φεμινισμός και η κατάρρευση των οικογενειών. Ακόμη και χωρίς μετανάστευση, ακόμη έχουμε το πρόβλημα της μείωσης του πληθυσμού, το οποίο πρέπει να λυθεί.

Επομένως το όραμά μας είναι να κάνουμε το λαό μας περήφανο για την καταγωγή του και να μετατρέψουμε τις σημερινές αρνητικές δημογραφικές τάσεις σε μια πιο ισορροπημένη και βιώσιμη ανάπτυξη του πληθυσμού.

11302221-nordicresistancecover-ab94b306

Πριν λίγα χρόνια είχατε βγει σε κάποια γειτονιά περίπου στις 6 η ώρα το πρωί με ένα βαν και από ένα ηχοσύστημα ακουγόταν στην διαπασών ένας ιμάμης. Στο βίντεο είδαμε κάποιους πολίτες να ενοχλούνται από την ενέργεια αυτή. Αργότερα κατάλαβαν το μήνυμα που θέλατε να περάσετε;

Νομίζω ότι πολλοί απ’ αυτούς κατάλαβαν αμέσως τι συνέβαινε, όταν είδαν τους ακτιβιστές μας και τους μίλησαν. Και, λαμβάνοντας υπ’ όψη την προσοχή που τράβηξε εκείνη η δράση στον τύπο και στο youtube, νομίζω ότι όλοι οι τοπικοί κάτοικοι έπιασαν το νόημα εν τέλει, αλλά το αν αυτό άλλαξε τη γνώμη τους στο ζήτημα της μετανάστευσης είναι άλλο θέμα.

Τι άλλες δράσεις έχετε κάνει για να αφυπνίσετε την εθνική συνείδηση του λαού σας;

Θα ήταν δύσκολο να συνοψίσω. Όμως είμαστε έξω στους δρόμους κάθε Σαββατοκύριακο για να μιλήσουμε στον κόσμο και τα τελευταία χρόνια έχουμε οργανώσει πολλές μεγάλες διαδηλώσεις.

Όσον αφορά τις δράσεις υψηλού αντίκτυπου με χαμηλό κόστος, έχουμε υψώσει τη σημαία μας σε γερανούς και σε άλλες ψηλές κατασκευές, όπως ραδιοφωνικούς πύργους. Επίσης έχουμε φυλάξει λουτρά από μετανάστες που παρενοχλούν γυναίκες, προσφάτως “βομβαρδίσαμε” την Αμερικανική Πρεσβεία με κροτίδες για να διαμαρτυρηθούμε για τις επιθέσεις στη Συρία και είμαστε γνωστοί για την τακτική αφαίρεση σημαιών “Pride” και άλλων εκφυλισμένων συμβόλων από δημόσιους χώρους.

lcxrde-aoecmpd2dr45wez9bmcic9snuihj-0cbbrri

Ποιο είναι το μέλλον που βλέπετε για την Πατρίδα σας και την Ευρώπη;

Αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία, οι Σουηδοί θα είναι μια απεχθής μειονότητα στη Σουηδία και πιθανότατα θα εξαφανιστούν εντελώς μια μέρα. Η Σουηδία τότε θα γίνει μια βρομοχώρα που θα ταλανίζεται από το έγκλημα, τη φτώχεια και τον εθνικό διχασμό. Οι μόνοι που θα είναι χαρούμενοι και θα προκόβουν σ’ αυτήν την κοινωνία θα είναι οι Εβραίοι και κάποιοι πολύ πλούσιοι λευκοί καπιταλιστές, που μπορούν να ζουν καλά στις περιφραγμένες τους κοινότητες.

Αυτό λίγο-πολύ μοιάζει να είναι η γενική τάση στη Δυτική Ευρώπη. Νομίζω όμως ότι είναι δυνατόν ν’ αλλάξουμε αυτήν την εξέλιξη, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι ένας μεγάλος αριθμός του λαού μας θ’ αποφασίσει πως θέλει αυτήν την αλλαγή και είναι έτοιμος να κάνει μεγάλες θυσίες για να την πετύχει. Γιατί δε βλέπω αυτήν την αλλαγή να έρχεται μέσω της κάλπης – υπάρχουν πολλοί προδότες της φυλής και αδιάφορα άτομα για να πετύχει αυτό – άρα είναι απαραίτητο κάποιο είδος πολιτικής επανάστασης. Ίσως όχι μια βίαιη επανάσταση, αλλά μάλλον ένας εξωκοινοβουλευτικός αγώνας, όπου μεγάλα τμήματα του πληθυσμού θα αποσύρουν όλη τους τη στήριξη από το παρόν σύστημα και θα το κάνουν να καταρρεύσει.

Οι φυλετικές θεωρίες που ακολουθείτε ως κίνημα βασίζονται στον Γκομπινώ, τον Τσάμπερλαιν και τον Ρόζενμπεργκ;

Γνωρίζω ότι οι συγγραφείς που αναφέρεις ενδιαφέρουν κάποια από τα μέλη μας και τουλάχιστον ένα βιβλίο του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ το πουλάμε συνήθως διαδικτυακά και σε συναντήσεις μας, αλλά προσωπικά δε γνωρίζω αρκετά για το έργο τους, ώστε να έχω γνώμη. Μιλώντας γενικά, θα έλεγα ότι οι φυλετικοί διανοητές του παρελθόντος είχαν καλό ένστικτο κι άρχισαν να εξερευνούν πεδία που είναι σημαντικό να εξερευνηθούν, αλλά είναι επίσης αληθές ότι τα επιστημονικά μέσα που είχαν στη διάθεσή τους δε μπορούν να συγκριθούν με τα μέσα που έχουμε σήμερα. Επομένως είναι θλιβερό που σήμερα δε γίνεται πλέον περαιτέρω σοβαρή έρευνα σ’ αυτό το πεδίο λόγω πολιτικής ορθότητας.

falun27

Ποια η θέση της γυναίκας στο Κίνημά σας και στην ιδεολογία σας; Τις δέχεστε ως στελέχη στο Κίνημα; Υπάρχει οργάνωση γυναικών μέσα στο Κίνημα σας;

Οι γυναίκες είναι ευπρόσδεκτες ως ενεργά μέλη του κινήματός μας. Τους επιτρέπεται κατά βάση να κάνουν ίδιου είδους δράσεις με τους άνδρες, αλλά ενίοτε δεν τους επιτρέπεται να συμμετέχουν, αν θεωρούμε ότι υπάρχει υψηλό ρίσκο να βρεθούμε αντιμέτωποι με εχθρούς.

Είναι αρκετά σπάνιο φαινόμενο οι γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, αλλά δεν έχουμε επίσημους κανονισμούς ενάντια σ’ αυτό. Ο λόγος που οι γυναίκες είναι σπάνιες ως αρχηγοί είναι εν μέρει το ότι έχουμε πιο πολλά μέλη άνδρες και ότι οι γυναίκες εν γένει κλίνουν λιγότερο προς το ηγείσθαι, αλλά σε κάποιες περιοχές μια γυναίκα μπορεί να είναι το πιο έμπιστο μέλος και το πιο κατάλληλο άτομο να ηγηθεί μιας ακτιβιστικής ομάδας, και τότε επιτρέπεται.

Δεν έχουμε συγκεκριμένη οργάνωση γυναικών, αλλά γενικώς οι γυναίκες μπορεί να καταλήξουν να δουλεύουν μαζί, καθώς έλκονται από τα ίδια είδη εργασίας.

Ως Εθνικοσοσιαλιστές πιστεύουμε ότι η πρώτη ευθύνη μιας γυναίκας είναι η ανατροφή παιδιών, αλλά επίσης πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να επιτρέπεται στις γυναίκες να συνεισφέρουν στην κοινωνία με άλλους τρόπους, αν το επιθυμούν.

fvpcgaw-e1466292017183

Προσφάτως γίνατε κόμμα. Πιστεύετε ότι μπορεί η πολιτική σας ιδέα να εξαπλωθεί στην σουηδική κοινωνία μέσα από το κοινοβούλιο στο μέλλον;

Όλα είναι πιθανά. Ως νεοσύστατο κόμμα και ριζοσπαστικό κίνημα που ανταγωνίζεται με πιο ήπια λαϊκιστικά κόμματα, το κύριο πρόβλημά μας είναι το να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι μια ψήφος σε ‘μας δεν πάει χαμένη. Ο κόσμος είναι λίγο διστακτικός στο να μας ψηφίσει, αφού δε θέλουν να “χαραμίσουν” μια ψήφο σε ένα κόμμα που δε θα μπει στο κοινοβούλιο και δε θα μπορέσει αμέσως ν’ αρχίσει να επηρεάζει αποφάσεις μέσα σ’ αυτό.

maxresdefault

Στα social media το σύμβολο του Κινήματος σας δέχεται αναφορές; Αναρτήσεις που φέρουν το σύμβολο σας ή την σημαία σας διαγράφονται από το Facebook; Σας ρωτάω διότι στην Ελλάδα εμείς αντίστοιχα έχουμε τέτοια προβλήματα με την λογοκρισία του Facebook ακόμα κι όταν πρόκειται για εξώφυλλα βιβλίων.

Ναι, αμέσως μόλις το facebook προσέξει τη σημαία μας ή άλλα σύμβολα που σχετίζονται με ‘μας, αυτά διαγράφονται. Και κόσμος που αναρτά τέτοιου είδους εικόνες ή συνδέσμους που οδηγούν στην ιστοσελίδα μας αποκλείεται αρκετά γρήγορα. Αρκετά χρόνια πριν είχαμε μια σελίδα στο Facebook για την ειδησεογραφική μας ιστοσελίδα, αλλά αποκλείστηκε και μετά απ’ αυτό φαίνεται να υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας εναντίον μας στο Facebook, γιατί όλα τα πράγματα που αφορούν εμάς διαγράφονται. Γι’ αυτό έχουμε μεταφερθεί στο VK αντί για το Facebook κι ενθαρρύνουμε κι άλλους εθνικιστές στη Σουηδία να κάνουν το ίδιο.

dsc_0267

Έχετε δεχτεί ποτέ χτύπημα σε κάποιο χώρο που διατηρείτε;

Επί του παρόντος είναι αρκετά εύκολο ν’ αποκτήσεις προσωρινή πρόσβαση σε κτίρια για συναντήσεις, οπότε δεν έχουμε κεντρικά και, απ’ όσο γνωρίζω, τέτοια κτίρια που είχαμε παλιότερα δεν έχουν δεχθεί επίθεση. Tο επίπεδο της βίας στη Σουηδία από τα κόκκινα αποβράσματα είναι να γράψουν με μπογιά “ΝΑΖΙ” στο σπίτι σου όταν κοιμάσαι ή λείπεις, ίσως και να σκίσουν τα λάστιχα αυτοκινήτων. Kι αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά σε λίγες περιοχές και δε γίνονται πολύ συχνά. Επιθέσεις εναντίον ατόμων είναι πολύ σπάνιες και δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά μέλη μας, για άλλες εθνικιστικές ομάδες τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις.

Αρκετά χρόνια πριν η μαχητική αριστερά συνήθιζε να προκαλεί εθνικιστές όταν μοιράζαμε φυλλάδια δημοσίως, αλλά αφού έχασαν πάρα πολλά σταμάτησαν, οπότε δεν υπάρχει οργανωμένη αντίσταση όταν το κάνουμε αυτό σήμερα. Η αριστερά κάνει αντισυγκεντρώσεις μόνο όταν κάνουμε μεγάλες διαδηλώσεις που ανακοινώνονται εκ των προτέρων, έπειτα κινητοποιεί ανθρώπους και στέκεται πίσω από τους μπάτσους, πετάει πράγματα και φωνάζει συνθήματα.

3052_img_5444_1600x1067

Άλλα εθνικοσοσιαλιστικά ή έστω εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης έρχονται σε επαφή μαζί σας για να ανταλλάξουν ιδέες και να παραδειγματιστούν από την δομή του Κινήματός σας;

Έχουμε επαφές με Εθνικοσοσιαλιστές κι εθνικιστές απ’ όλη την Ευρώπη και ανταλλάσσουμε ιδέες κι εμπειρίες. Ως πολιτικοί αντιφρονούντες είναι σημαντικό να συνεργαζόμαστε πέρα από τα σύνορά μας και γι’ αυτό το κίνημά μας δεν έχει βάση μόνο στη Σουηδία.

falun28

Είστε ενήμεροι σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα; Διατηρείτε επαφές με Έλληνες εθνικιστές;

Ναι, προσπαθώ να παρακολουθώ την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά την παρακολουθούσα πιο στενά μερικά χρόνια πριν. Οι εθνικιστές στη Σουηδία είχαν εμπνευστεί έντονα από την επιτυχία της Χρυσής Αυγής κι ενοχλήθηκαν από τη δίωξη του κόμματος από την κυβέρνηση, αλλά οι νομικές διαδικασίες αργούν κι είναι δύσκολο να τις παρακολουθήσει κανείς από το εξωτερικό, οπότε πιστεύω ότι πολλοί σαν εμένα ενημερώνονται λιγότερο για την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα απ’ ό,τι ενημερωνόμασταν μερικά χρόνια πριν. Εκτός από τη Χρυσή Αυγή είμαστε σ’ επαφή με το «ΆΡΜΑ».

nordendagarna07

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές και τι θα τους συμβούλευες;

Το μήνυμά μου είναι ότι υποστηρίζουμε τον αγώνα τους με όλη μας την καρδιά. Ό,τι συμβαίνει σε μια ευρωπαϊκή χώρα μας επηρεάζει όλους και μπορεί να δώσει το παράδειγμα για ν’ ακολουθήσουν άλλοι. Η συμβουλή μου θα ήταν να μην τα παρατήσουν ποτέ, να πολεμήσουν τον εχθρό σε όσα περισσότερα μέτωπα είναι δυνατόν, και ν’ αποφύγουν περιττές εσωτερικές διαμάχες, που μπορεί να τους αποσπάσουν από το να πολεμήσουν τον αληθινό εχθρό.

1-svenska

manwoman

nordendagarna-20-av-68

nordendagarna-19-av-68

600-1-460x305

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Γιώργου και του Μάνου έξω από την Ελληνική Πρεσβεία από το Nordic Resistance Movement: