Μεταξάς – Δραγούμης – Χίτλερ: Εβραίοι και Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

«Οι Εβραίοι είναι φυσικά με τις Δημοκρατίες. Γιατί με άλλο σύστημα δεν ημπορούν να επικρατήσουν. Είναι λίγοι, καπιταλισταί και διεθνισταί. Και αν δεν τους εδίωκαν οι Γερμανοί πάλι με τις Δημοκρατίες θα ήταν»

Ιωάννης Μεταξάς, Κηφισιά, 22 Ιαν. 1940

εκ.jpg

«Η μορφή κοινοβουλευτικής δημοκρατίας έχει γίνει το όργανο εκείνης της φυλής που έχει σαν βαθύτερο σκοπό να αποφεύγει το φως της ημέρας, τώρα και στους αιώνες των αιώνων. Μόνο οι Εβραίοι μπορούν να επαινούν έναν θεσμό που είναι τόσο βρόμικος και ανέντιμος όσο και οι ίδιοι»

«Όταν με όργανο την κυβερνητική δύναμη, ένα έθνος οδηγείται στην καταστροφή, τότε η επανάσταση είναι όχι μόνο δικαίωμα κάθε μέλους αυτού του έθνους, αλλά καθήκον»

«Τώρα επαναστατούσα ενάντια σε αυτό το ίδιο το κοινοβούλιο. Είχα ως τότε σχηματίσει την γνώμη ότι το κακό οφειλόταν στην προσπάθεια του κοινοβουλίου να καταπνίξει κάθε τι γερμανικό. Τώρα όμως πίστευα ότι το κακό έπρεπε να αναζητηθεί στην σύσταση αυτού του ίδιου του οργανισμού. Σ’ ολόκληρη την Δυτική Ευρώπη η Δημοκρατία θεωρείται ο πρόδρομος του μαρξισμού, που δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα χωρίς αυτήν. Η Δημοκρατία αποτελεί το πεδίο καλλιέργειας για την επιδημία αυτής της πανούκλας. Και βρίσκει την σωστή του έκφραση με το έκτρωμα του κοινοβουλευτισμού. Ότι θείο υπάρχει μέσα στην Δημοκρατία πνίγεται δυστυχώς από τον βούρκο του κοινοβουλευτισμού.»

Αδόλφος Χίτλερ, Ο Αγών μου, Α’ τόμος

ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ 1

«Το Σύνταγμα θέλησε να δώσει στο έθνος αντιπροσώπους και είπε να υπάρχουν βουλευτές. Επρόκειτο αυτοί οι βουλευτές να αντιπροσωπεύσουν το έθνος. Αλλά η πραγματικότητα τα χάλασε και οι βουλευτές δεν είχαν κανένα συμφέρον να καταγίνουν με το έθνος. Για όνομα του Θεού, βρείτε άλλους να αντιπροσωπεύσουν το έθνος».

«Oι Ελλαδίτες πολιτικοί κατάντησαν να συνταυτίσουν με τον νου τους κράτος και έθνος ή καλλίτερα, μην μπορώντας να φτάσουν στην γενικότητα του «έθνους» , έκαμαν την ανικανότητα τους θεωρία, γενίκεψαν το νόημα «κράτος» λέγοντας «κάθε κράτος έχει από έναν λαό άρα και το ελληνικό κράτος έχει ελληνικό λαό και λαός είναι εκείνος που πληρώνει τους φόρους».Και έπειτα λαός και κράτος έγιναν στο κεφάλι τους ένα.»

«Το πνεύμα του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι κατά πολύ Εβρέϊκο. Διευθύνουν τις κοινωνίες της Ευρώπης οι επιστημονικοί Φιλισταίοι και η μπουρζουαζική τάξι με ιδανικά Εβρέϊκα. Πάντα εξ Ανατολής το φως, ως τόσο».

«Οι Εβραίοι, οι τωρινοί και όχι οι αρχαίοι, με τα σαχλά ιδανικά τους και χωρίς όπλα φονικά, παν να καταχτήσουν την Ευρώπη. Και όμως δεν ξιππάζομαι. Τα ιδανικά τους – ο αντιστρατιωτισμός, ο σοσιαλισμός, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η συμπονιά για κάθε αδυναμία ή αρρώστια, το ισοπέδωμα των ανθρώπων με τον αποκεφαλισμό των δυνατών – ίδανικά ανθρώπων απολέμων, δεν μπορούσαν να μην επικρατήσουν τώρα στην Ευρώπη αφού είναι σαχλά. Ένα προτέρημα όμως έχουν οι Εβραίοι που δεν το έχουν οι Ρωμιοί: Δε στηρίζονται στη φήμη για τις ιδέες των πατέρων τους για να συγκινήσουν τον κόσμο, παρά με τωρινά δημιουργήματά τους, όσο σαχλά και να είναι επιβάλλονται».

«Οι κουρασμένοι κάνουν κοινωνίες εβραίικες με μόνο σκοπό τη γενική αλληλοβοήθεια, οι κουρασμένοι, που μόνο τη ζωούλα τους κυττάζουν, που αλτρουίζουν μόνο για να υπηρετήσουν καλλίτερα το μικροσυμφέρον τους, οι κουρασμένοι, που βαστιούνται από τα χέρια σε μιαν αλληλεγγύη γιατί φοβούνται να περπατήσουν μονάχοι τους, μην τύχει και κοπιάσουν πάρα πολύ, οι κουρασμένοι, που το στρατιωτικό γι ‘ αυτούς είναι βάσανο, γιατί δεν υπηρετεί τη ζωούλα τους, οι κουρασμένοι, που εχθρούς δεν έχουν. Του Αλέξη η ψυχή, συναρπασμένη από σιχαμάρα για το μικράνθρωπο, φώναζε ολημερίς: – Κάτω οι μασόνοι, οι Εβραίοι, οι σοσιαλιστές».

Ίων Δραγούμης, Ελληνικός Πολιτισμός,  10 άρθρα στο Νουμά, Όσοι ζωντανοί