Ο ηγέτης του Nordic Resistance Movement, Simon Lindberg, μιλάει στο «Εθνικόν Κράτος»

Συνέντευξη που παραχώρησε ο ηγέτης του Nordic Resistance Movement  στον Αλέξανδρο Καρρά. 

 

Simon σε ευχαριστώ που μας κάνεις την τιμή να δώσεις αυτή τη συνέντευξη για το ιστολόγιό μας Εθνικόν Κράτος. Ηγείσαι του Νορδικού Κινήματος Αντίστασης (Nordic Resistance Movement). Θα ήθελα να μας μιλήσεις σχετικά με το πώς η ιδέα της δημιουργίας του εν λόγω κινήματος, εγεννήθη.

Πράγματι εγώ είμαι ο ηγέτης της οργάνωσης, δεν είμαι ωστόσο ο ιδρυτής της. Το Νορδικό Κίνημα Αντίστασης (Nordic Resistance Movement) ιδρύθηκε το 1997 και ανέλαβα την ηγεσία αυτού εδώ και τρία χρόνια. Γνωρίζω φυσικά τις σκέψεις του ιδρυτή. Στα τέλη της δεκαετίας του 90’ υπήρξε μία ιδιαίτερα μεγάλη «εθνικιστική» σκηνή στη Σουηδία, που ωστόσο επισκιάζονταν από μία έντονα χαμηλής ποιότητας κουλτούρα, όντας παράλληλα ελλιπώς οργανωμένη. Επρόκειτο κυρίως για βαριούς πότες με ξυρισμένα κεφάλια (skinheads) που πήγαιναν σε συναυλίες και ίσως να λάμβαναν μέρος σε πραγματικές φιλονικίες μια στο τόσο και εν μέσω των εκδηλώσεων. Υπήρξε λοιπόν η ανάγκη για ένα σοβαρό και ριζοσπαστικό κίνημα αντίστασης που να μην χαρακτηρίζεται από υποκουλτούρες ή βραχυπρόθεσμους στόχους (όπως η λήψη μιας θέσης στο κοινοβούλιο), αλλά μια οργάνωση με υψηλές απαιτήσεις στα μέλη της και μια καλά οργανωμένη δομή που να αντέξει στις δοκιμασίες του χρόνου και μοναδικό μακροπρόθεσμο στόχο την απόλυτο νίκη για τον Εθνικό Σοσιαλιστικό σκοπό. Αυτό ήταν, και ακόμα είναι, το Νορδικό Κίνημα Αντίστασης.

Ποια ήταν η δική σου προσωπική πολιτική πορεία πριν τη δημιουργία του εν λόγω κινήματος;

Εντάχθηκα στο Νορδικό Κίνημα Αντίστασης το 2009. Νωρίτερα ήμουν μέλος της μη λειτουργούσας πλέον οργάνωσης του Εθνικοσοσιαλιστικού Μετώπου (National Socialist Front / NSF) για δέκα περίπου έτη. Είχα ενταχθεί στο NSF όταν ήμουν ακόμη 16 ετών και έτσι δεν έχω κάποιο άλλο πολιτικό υπόβαθρο.

Ποιο είναι το όραμά σου ως Σουηδός και ως ηγέτης ενός κινήματος πανευρωπαϊκής αναγνώρισης;

Το όραμά μου είναι η εξασφάλιση της ύπαρξης και της ελευθερίας του λαού μας. Σε ένα ομοιογενές εθνικοσοσιαλιστικό κράτος, ο λαός μας θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει στο μέγιστο δυναμικό του, να αναπτυχθεί ως λαός και να φέρει το έθνος μας σε νέα ύψη. Δεν υπάρχουν άλλοι στόχοι ή οράματα σχετικά, σε σύγκριση τουλάχιστον με αυτό, καθώς εάν αποτύχουμε, τότε τίποτε άλλο δεν έχει σημασία. Για να μπορέσουμε να το καταφέρουμε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να επαναφέρουμε την εξουσία στο έθνος μας, από τους προδότες του κοινοβουλίου και τους Σιωνιστές και τους κυρίους των μαριονετών.

Ποια είναι τα προβλήματα που εσύ προσωπικά αντιμετώπισες από το κράτος πριν τη δημιουργία του κινήματος αλλά και αφού ανέλαβες την ηγεσία του;

Η οργάνωσή μας και τα μέλη της αντιμετωπίζουν καθημερινά διάφορα είδη καταπίεσης, η αστυνομία παρουσιάζει τα μέλη μας ως εγκληματίες, δεχόμαστε έντονη λογοκρισία σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες και κλείνουν τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Στην Φινλανδία η οργάνωσή μας κηρύχθηκε πρόσφατα απαγορευμένη από το κράτος.
Σχετικά με εμένα, έχουν ειπωθεί πολλά ψέματα εις βάρος μου από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ έχω διωχθεί με την κατηγορία των εκφράσεων μίσους για πραγματικά γελοίες υποθέσεις. Επίσης μου έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Νορβηγία και όλοι μου οι διαδικτυακοί λογαριασμοί έχουν αποκλειστεί από τις διάφορες πλατφόρμες. Όχι γιατί εξέφρασα κάτι «κακό», αλλά μόνο και μόνο για την ταυτότητά μου.
Όπως και να έχει πάντως, όλη αυτή η καταπίεση, τόσο σε συλλογικό (της οργάνωσης) όσο και σε προσωπικό επίπεδο, είναι θετική. Αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Εάν είχαμε εναγκαλισθεί από αυτό το προδοτικό και άρρωστο, αποκαλούμενο «δημοκρατία» σύστημα, θα έπρεπε να αρχίσουμε να ψάχνουμε τι κάνουμε λάθος.

simon_lindberg-300x480

Πώς θυμάσαι την χώρα σου κατά την παιδική σου ηλικία;

Ήταν μια χώρα με πολύ λιγότερα προβλήματα από ό,τι σήμερα. Υπήρχαν και τότε μετανάστες, αλλά σε καμία περίπτωση όσοι υπάρχουν σήμερα. Επίσης δεν είχαμε σχεδόν καθόλου μετανάστες από την Αφρική. Άλλο θέμα αναφορικά με τους μετανάστες που έχει αλλάξει, είναι ότι εκείνη την εποχή βρισκόντουσαν κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, συγκριτικά με σήμερα που είναι παντού, ακόμα και σε πολύ μικρά χωριά της εξοχής.

Στην κοινωνία υπήρχε πολύ εντονότερο θάρρος στην πολιτεία και Volkgemeinshaft (εθνική ενότητα και συνεργασία των τάξεων). Τα ναρκωτικά δεν ήταν δημοφιλή και τόσο γνωστά όσο σήμερα και δεν υπήρχαν παρελάσεις παιδόφιλων (ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ). Οι βιασμοί ήταν κάτι το εξαιρετικά σπάνιο και δεν εμφανίζονταν σε μεγάλη συχνότητα περιπτώσεις δολοφονιών και θανάτων με όπλο.

Ήταν ένα πολύ πιο χαρούμενο, όμορφο και ασφαλέστερο μέρος!

Πώς στράφηκες στην ιδέα του Εθνικοσοσιαλισμού;

Μεγάλωσα ευτυχώς στην ύπαιθρο, σε ένα σχεδόν εξ ολοκλήρου ομοιογενές φυλετικά χωριό. Στα πρώτα μου εφηβικά χρόνια ξεκίνησα να βγαίνω σε μια μεγαλύτερη πόλη, μερικά χιλιόμετρα από το μέρος που ζούσα. Εκεί υπήρχαν συμμορίες νέων ηλικιακά αλλοδαπών που κυριαρχούσαν στους δρόμους. Τραμπούκιζαν και έδερναν νέους που έβρισκαν στον δρόμο τους και παρενοχλούσαν τις κοπέλες. Όλα τα λευκά Σουηδικά παιδιά τους φοβόντουσαν και κανείς δεν είχε το θάρρος να τους αντισταθεί.

Δεδομένου ότι αυτό συνέβαινε πριν από 20 χρόνια, οι ξένοι δεν ήταν τόσο πολλοί όσο σήμερα και παράλληλα τα λευκά παιδιά ήταν πολύ περισσότερα σε αριθμό. Κατά συνέπεια, εάν τα παιδιά οργανώνονταν, θα μπορούσαν εύκολα να σταματήσουν την μάστιγα, μα δεν το έκαναν. Αντιθέτως, υποτάχθηκαν στους ξένους και αποδέχτηκαν να γίνουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας στην ίδια τους τη χώρα.

Από τότε που ένιωσα έντονο ενδιαφέρον για την περήφανη Σουηδική ιστορία, αυτή η όψη αποτέλεσε και το σημαντικότερο μέρος της αφύπνισής μου. Στην Σουηδική ιστορία, ο λαός μας υπήρξε περήφανος, έτοιμος πάντα χωρίς δισταγμό να αγωνιστεί για την ελευθερία του θυσιάζοντας ακόμα και τους εαυτούς τους για το έθνος. Τώρα στα ξαφνικά, αυτό το κομμάτι μας, η ραχοκοκαλιά μας, φάνηκε να έχει εκλείψει.

Έδειξα έντονο ενδιαφέρον αλλά και ενόχληση απέναντι στο γεγονός αυτό, που με έβαλε σε συλλογισμό. Πώς μπόρεσαν οι Σουηδοί να πέσουν τόσο χαμηλά; Πού ήταν η υπερηφάνεια και το θάρρος τους;

Έψαξα για απαντήσεις σε βιβλία και στο διαδίκτυο και βρήκα πράγματι λύσεις, τη μία μετά την άλλη. Μεταξύ άλλων έπεσε στα χέρια μου και το βιβλίο «Ο αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ και σύντομα τα κομμάτια μπήκαν στη θέση τους. Αναγνώρισα στον εαυτό μου τον Εθνικοσοσιαλιστή ήδη από την ηλικία των 15. Ωστόσο, καθώς μεγάλωσα και ωρίμασα περισσότερο αποκτώντας εμπειρία και γνώση, κατάλαβα πως δεν είχα φτάσει καν κοντά στο σημείο της πλήρους κατανόησης της ιδεολογίας σε όλο της το φάσμα. Όχι σε αυτό το σημείο της ζωής μου τουλάχιστον.

Ποιες είναι οι ιστορικές φιγούρες της χώρας σου που σε ενέπνευσαν;

Είμαι περισσότερο εμπνευσμένος από τους ανθρώπους πίσω από τις ηγετικές προσωπικότητες, παρά από τους ίδιους τους ηγέτες αυτούς. Οι Βίκινγκς και οι Καρολίνοι (Karolines / Caroleans) ήταν σπουδαίοι και ατρόμητοι πολεμιστές στα χρόνια τους. Ωστόσο οι παλαιοί Σουηδοί βασιλείς, όπως ο Engelbrekt Engelbrektsson, Gustav Vasa και ο Karl XII, αποτελούν έμπνευση, καθώς ήταν γενναίοι και σε αρκετές περιπτώσεις αποδείχθηκαν ισάξιοι των πολεμιστών τους, πολεμώντας στο πλάι τους στην πρώτη γραμμή, αντί να προτιμήσουν την διαφθορά και την δειλία όπως οι σημερινοί ηγέτες της Σουηδίας.

mariannelund20120519d

Ποια βιβλία είναι τα αγαπημένα σου;

«Ο αγών μου» είναι ένα πραγματικά καλό και σημαντικό βιβλίο. Μου αρέσει το βιβλίο του Arthur Kemp: “March of the Titans: History of the White race”. Τα βιβλία σχετικά με τις προσωπικότητες της οργάνωσης «Sturmabteilung» (Τάγματα Εφόδου SA) όπως τον Horst Wessel ή τον Hans Maikowski. Τα ημερολόγια του Turner (Turner’s Diaries) φυσικά. Ακόμη βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το ποιητικό βιβλιαράκι του Wulf Sörensens, ονόματι «Freund hein». Έπειτα έχουμε εκδόσει αρκετά βιβλιαράκια και εγχειρίδια ιδεολογικού περιεχομένου και εμείς οι ίδιοι μέσω του Κινήματος Αντίστασης, τα οποία είναι πραγματικά αξιόλογα.

Στην πρώτη του Μάη του 2018 επιλέξατε να ανακοινώσετε ότι το κίνημά σας θα λάβει μέρος στις ερχόμενες εκλογές. Ποια ήταν η εκτίμηση των μέσων ενημέρωσης για αυτό και ποια ήταν η αντίδραση της σουηδικής κοινωνίας;

Δεν αποτελούμε κόμμα, αλλά ένα ευρύ κίνημα όπου ένα κοινοβουλευτικό σώμα (πολιτικό κόμμα) αποτελεί ένα από τα μέσα με τα οποία εργαζόμαστε. Ο κοινοβουλευτικός λοιπόν κλάδος δημιουργήθηκε το 2015, αλλά αυτή ήταν η πρώτη μας εκλογή. Τα ΜΜΕ, όπως πάντοτε συμβαίνει όταν το θέμα μας αφορά, ήταν απολύτως εξοργιστικά. Προσπαθούν το κατά δύναμιν, μέσω ψεμμάτων να μας παρουσιάσουν ως εγκληματίες και τρομοκράτες. Φυσικά οι πολιτικοί των αντίπαλων κομμάτων δεν επικροτούσαν τον ανταγωνισμό και έτσι έλαβαν μέρος στην ψευτοπαράσταση.

Τι είδους πράξεις είναι κατά τη γνώμη σου οι πιο ουσιαστικές;

Όλες οι δραστηριότητες έχουν τον σκοπό τους και καμία εξ αυτών δε θεωρείται άσκοπη. Εάν έπρεπε να επιλέξω μονάχα ένα είδος ως τις πιο ουσιώδεις θα έλεγα πως είναι οι δημόσιες δραστηριότητες – οι διανομές φυλλαδίων και εφημερίδων ή περιοδικών σε δρόμους και σε πλατείες, αλλά και η επικοινωνία με τους καθημερινούς ανθρώπους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι τα μέλη μας δεν φοβούνται να δείξουν το πρόσωπό τους και ότι ομαλοποιούμε το κίνημά μας, ως ένα συνηθισμένο στοιχείο της ζωής της πόλης. Ανεξαρτήτως των όσων γράφουμε στην προπαγάνδα μας, όταν οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να μας δουν με σάρκα και οστά και να επικοινωνήσουν μαζί μας, τότε είναι που έχουμε και τον καλύτερο και μεγαλύτερο αντίκτυπο σε αυτούς. Με τον τρόπο αυτό ο κόσμος μπορεί να δει πως είμαστε συνηθισμένοι άνδρες και γυναίκες, καλά μορφωμένοι και καθόλου βίαιοι στην ουσία, όταν και εφόσον δεν υπάρχει ανάγκη γι’ αυτό. Έτσι καταφέρνουμε να συντρίψουμε τα ψέματα των μέσων ενημέρωσης και τις προκαταλήψεις εναντίων μας.

Αυτές οι δημόσιες δραστηριότητες αποδεικνύουν επίσης τη δύναμή μας. Ότι δηλαδή δεν θα κάνουμε πίσω απέναντι στους ξένους μετανάστες ή τους κόκκινους (κομμουνιστές). Οι δρόμοι μας ανήκουν!

Ποιες είναι οι συνηθέστερες αντιδράσεις των ανθρώπων όταν τους προσεγγίζετε μιλώντας για τις ιδέες σας και μοιράζοντας προπαγανδιστικό υλικό;

Αυτό φυσικά διαφέρει από περιοχή σε περιοχή αλλά εν γένει δεχόμαστε κυρίως θετικές αντιδράσεις. Μια μικρή μειοψηφία λέει κάτι αγενές και άξεστο ή σχίζει τα φυλλάδια, πολλοί περισσότεροι εκφράζονται θετικά απέναντί μας ή μας δίνει ένα μικρό χρηματικό ποσό ως δωρεά και ούτω καθεξής. Ωστόσο η πλειοψηφία αποτελείται από ζόμπι που παίρνουν δέχονται την προπαγάνδα χωρίς να πούνε τίποτα. Όσοι ξεκινούν κάποια φιλονικία είναι πολύ λίγοι και σπάνια το κάνουν, ενώ πάντα το μετανιώνουν έπειτα. Πάντοτε χρησιμοποιούμε το δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και την τιμή μας.

Οι αντιδράσεις έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Πλέον λαμβάνουμε πολύ αισιόδοξη αντιμετώπιση από ό,τι πριν από 5, για παράδειγμα, χρόνια.

simon-lindberg-nmr-almedalen.jpg

Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνικιστικών κινημάτων;

Πιστεύω πως ένα τεράστιο πρόβλημα με το μεγαλύτερο μέρος της «εθνικιστικής» σκηνής στην Ευρώπη είναι ότι κατά μεγάλο ποσοστό είναι υπερβολικά αμυντικό.

Επιμένουν να πέφτουν στις παγίδες των Σιωνιστών καταβάλλοντας υπερβολική ενέργεια στην προσπάθεια να πείσουν τους πάντες ότι δεν είναι Ναζί ή ρατσιστές αντί να εκφράσουν το τι είναι και τι θέλουν. Προσπαθούν με υπερβάλλοντα ζήλο να είναι εθνικιστές και ριζοσπάστες, αλλά καταλήγουν να ξευτιλίζονται γονατιστοί για το Ισραήλ.

Για να νικήσει ένα εθνικιστικό κίνημα πρέπει να είναι ισχυρό, ριζοσπαστικό και ειλικρινές. Πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας κάνοντας το σωστό –ανεξαρτήτως εάν αρέσουμε ή όχι. Δεν βρισκόμαστε στον αγώνα για να κάνουμε φίλους – βρισκόμαστε σ’ αυτόν για να σώσουμε το τα έθνη μας με όποιο κόστος. Άνθρωποι που δεν τολμούν να μιλήσουν για την φυλή, για το εβραϊκό ζήτημα ενώ τρέχει και κρύβεται κάθε φορά που αναφέρεται ο Χίτλερ – ακτινοβολεί αδυναμία. Μπορεί να επιτύχουν ορισμένα προσωρινά κέρδη, αλλά δε θα πετύχουν ποτέ μακροπρόθεσμα.

Δε μπορούμε και δε θα ενωθούμε ποτέ με «πολιτικά ορθούς εθνικιστές» όπως οι Swedendemocrats εδώ στην Σουηδία, το «Εθνικό Μέτωπο» (Front National) στην Γαλλία και ίσως τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Ελλάδα. Όπως δε θέλουμε και καμία σχέση με τους επονομαζόμενους «εθνικιστές» στα κινήματα κατά του Τζιχάντ (counterjihadist movements) όπως το Pegida ή το EDL.

Με σοβαρές, φυλετικά ευαισθητοποιημένες, γνώστες επί του εβραϊκού ζητήματος, ενεργητικές και εθνικιστικές οργανώσεις θα μπορούσαμε και θα συνεργαστούμε σίγουρα. Μέχρι να υπάρχει τουλάχιστον μία σε κάθε χώρα, δεν θα υπάρχει ενιαίο μέτωπο και καμία νίκη για την Ευρώπη και τη φυλή μας. Με άλλα λόγια; Νομίζω ότι είναι ζωτικής σημασίας η συνεργασία, αλλά όπως φαίνεται σήμερα, δεν υπάρχουν πολλοί για να υπάρξει συνεργασία.

maxresdefault

Όσον αφορά το θρησκευτικό ζήτημα, αυτό αποτελεί πρόβλημα ή είναι κάτι που το παραμερίσατε για χάριν του πολιτικού σας αγώνα; Τείνει το κίνημα προς τον παγανισμό, τον Χριστιανισμό ή αμφότερα;

Είμαστε ένα μη θρησκευτικό κίνημα. Τα μέλη μας είναι ελεύθερα να πιστεύουν σε οτιδήποτε θέλουν εφόσον αυτό δεν έρχεται σε σύγκρουση με τα ιδεολογικά μας συμφέροντα. Έχουμε μερικά μέλη παγανιστές και μερικούς Χριστιανούς, αλλά τα περισσότερα από τα μέλη μας αντικρίζουν τον Εθνικοσοσιαλισμό ως μία ολοκληρωμένη και παγκόσμιας εμβέλειας οπτική που καλύπτει τις ανάγκες τόσο της πολιτικής όσο και της πνευματικότητας.

Αυτή δεν είναι λαϊκή άποψη, αλλά ιδεολογική. Ωστόσο, μιας που αναφέρθηκε, τα Νορδικά (Σκανδιναβικά) έθνη βρίσκονται μεταξύ των εντονότερα αθεϊστικών χωρών του κόσμου. Ένα θρησκευτικό κίνημα, ανεξαρτήτως των θρησκευτικών πιστεύω που υποστηρίζει, θα ήταν δυσκολότερο να ευδοκιμήσει από ό,τι ένα μη θρησκευτικό.

Πιστεύεις ότι θα έπρεπε να ξεπεράσουμε την εξωτερική εικόνα των κινημάτων του 30’ και να προσαρμοστούμε στο σήμερα διατηρώντας μονάχα τον πυρήνα των ιδεών;

Όπως ανέφερα νωρίτερα, πιστεύω ότι ένα μεγάλο πρόβλημα των εθνικιστικών κινημάτων του σήμερα είναι ο φόβος της σύγκρισής τους με τον Χίτλερ και το NSDAP. Θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να πούμε ότι ο Χίτλερ ήταν ένας σπουδαίος άνδρας, αλλά εμείς δεν είμαστε ο Χίτλερ. Εμείς δίνουμε τον δικό μας αγώνα έναν αιώνα μετά και σε διαφορετική χώρα. Κατά συνέπεια λοιπόν δεν θα έπρεπε να αντιγράψουμε την εικόνα και τις ιδέες τους. Πρέπει να προσαρμόσουμε τον Εθνικοσοσιαλισμό στο σημερινό έτος και στην μοναδική κουλτούρα της εκάστοτε χώρας. Ο ιδεολογικός πυρήνας ωστόσο θα έπρεπε να είναι κοινός.

Ενημερώνεσαι σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα;

Λαμβάνω σχετική ενημέρωση μέσω διάφορων επαφών. Ωστόσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γράφουν πολύ λίγα σχετικά με την κατάσταση συγκριτικά με την περίοδο που η Χρυσή Αυγή μπήκε στο κοινοβούλιο και τον αμέσως επόμενο χρόνο.

Υπάρχουν ακόμη ορισμένες φήμες σχετικά με την ελευθεροποίηση του εσωτερικού του κινήματος, κάτι που θα ήταν πραγματικά ντροπιαστικό και κρίμα εάν αληθεύει. Πραγματικά ελπίζω να παραμείνετε ισχυροί και ριζοσπαστικοί και να συνεχίσετε τον αγώνα δίχως φόβο για την κυβέρνηση και χωρίς έντονες επιρροές από τις «μάζες» που εντάσσονται μετά την σημαντική άνοδο της Χρυσής Αυγής.

TcsWXeZ_JJbRlvKUNOz4XA-ljAD0V2kp_MxxUVwm1WAQ.jpg

Πιστεύεις ότι η πολιτική του Όρμπαν στην Ουγγαρία και του Σαλβίνι στην Ιταλία μπορούν να σημάνουν το εναρκτήριο λάκτισμα για την αλλαγή της Ευρώπης; Θα ακολουθήσουν άλλα έθνη κατά της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Ναι, πιστεύω ότι η τρέχουσα παγκόσμια τάξη πεθαίνει, αργά αλλά σταθερά. Θα αντισταθούν με όλη τους τη δύναμη όμως και θα είναι ένας μακρύς αγώνας που δε θα σταματήσει με τους Όρμπαν/Σαλβίνι και τους πολιτικούς όμοιούς τους να λαμβάνουν την εξουσία.

Φυσικά, οι παραπάνω, μαζί με την Πολωνία, τον Τραμπ και τον Πούτιν (ασχέτως την γνώμης που μπορεί να έχετε για αυτούς) αποδεικνύουν ότι οι φιλελεύθερες δημοκρατίες του πολιτικού Μαρξισμού επιτέλους αρχίζουν να εκλείπουν σταδιακά. Αυτά είναι σημάδια ανέμων που πνέουν προς όφελός μας. Ωστόσο χρειαζόμαστε κάτι άλλο, ένα αληθινό και ριζοσπαστικό, διαφορετικό κίνημα να ανέλθει, ώστε να είναι πραγματικά ικανό να εξασφαλίσει την ελευθερία του λαού μας και την διατήρησή του. Ας ελπίσουμε ότι αυτοί οι «μαλακοί» εθνικιστές θα φέρουν το κλίμα συζήτησης και θα ανοίξουν το δρόμο για πιο ριζοσπαστικά κινήματα.

Ποιο πιστεύεις πως θα είναι το μέλλον της Ευρώπης αναφορικά με τον ισλαμικό κίνδυνο;

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από ό,τι κι αν απόκτησε σημασία μέσω του Ισλάμ. Ωστόσο, πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικά μεγάλο φυλετικό πρόβλημα με τους Άραβες και τους Αφρικανούς, που λόγω της φυλετικής τους διαφοράς έχουν επίσης διαφορετικό πολιτισμό και χαρακτηριστικά. Ορισμένα από αυτά σίγουρα αντικατοπτρίζονται στο Ισλάμ, αλλά πιστεύω ότι η αναφορά στο ζήτημα ως ισλαμικό πρόβλημα ή κίνδυνο, αποτελεί απλά μέρος του προβλήματος. Θα εξακολουθούσαν να υπάρχουν τα ίδια προβλήματα, ακόμα και αν αυτοί οι αλλοδαποί ήταν Χριστιανοί.

Το πρόβλημα με τους αλλόφυλους μετανάστες που εισέρχονται στα Ευρωπαϊκά σύνορα είναι όμως πραγματικά σοβαρό ζήτημα που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Νομίζω μάλιστα ότι το πρόβλημα θα γίνει πολύ πολύ χειρότερο πριν να καλυτερέψει. Αυτό το πρόβλημα θα ωθήσει τους Ευρωπαϊκούς λαούς να οργανωθούν σε αυτό το είδος οργανώσεων που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Θα υπάρξει μεγάλη αιματοχυσία λευκών όμως, και βιασμοί στους δρόμους για να φτάσουμε στο σημείο εκείνο.

Έχει προσέλθει η Σουηδική νεολαία στο Νορδικό Κίνημα Αντίστασης; Βρίσκει ελκυστικές τις ριζοσπαστικές εθνικιστικές ιδέες;

Η νεολαία έχει δεχτεί πολύ έντονη πλύση εγκεφάλου στη Σουηδία. Υπάρχει πραγματικά βαριά προπαγάνδα στα σχολεία ενάντια στην οργάνωσή μας και σε άλλων ειδών εθνικισμούς. Αυτό έχει ως συνέπεια να μας ακολουθεί ο περισσότερος κόσμος κοντά στην ηλικία των 20, όταν έχουν απομακρυνθεί από το σχολείο και αρχίζουν να βιώνουν την πραγματικότητα από μόνοι τους. Ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν και σε αυτό το κομμάτι και όλο και περισσότεροι νέοι υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξή τους τώρα από ό,τι ένα χρόνο πριν.

Ποια θεωρείς ότι θα είναι η κατάληξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Η ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ο ίδιος ο καρκίνος, αλλά μονάχα ένας από τους κακοήθεις όγκους. Αν ξεφορτωθούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρία να απαλλαγούμε από τον καρκίνο, θα εμφανιστεί και πάλι νέος όγκος στο μέλλον όταν θα παρουσιαστεί η ευκαιρία. Το τέλος του καρκίνου και των όγκων θα έρθει όταν θα έχουμε επιτύχει στους στόχους που ανέφερα στην παρούσα συνέντευξη· όταν θα έχουμε χτίσει ισχυρά, ριζοσπαστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη αλλά και στον κόσμο, τα οποία θα συνεργάζονται μεταξύ τους ενάντια στα καπιταλιστικά παράσιτα της παγκοσμιοποίησης. Δεν αρκεί μονάχα να βγάλουμε τις χώρες μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μα πρέπει κυρίως να πάρουμε τις χώρες μας πίσω!

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στην Ελλάδα και στους Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές;

Συνεχίστε να αγωνίζεστε. Τίποτε άλλο δεν αξίζει το παραμικρό εάν το τίμημα είναι η εξάλειψη της φυλής. Εάν αυτό συμβεί, τότε δεν υπάρχει γυρισμός και θα είναι πολύ αργά. Η καριέρα και ο πλούτος φέρουν μηδενική αξία σε σύγκριση με αυτό. Οι λαοί μας σήμερα έχουν ανάγκη από ήρωες. Ήρωες που θα θυσιάσουν τους εαυτούς τους για το κοινό καλό. Εάν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά – εάν γνωρίζεις – τότε είναι υποχρέωσή σου να παλέψεις και να τα δώσεις όλα. Να είστε Σπαρτιάτες αντί για δειλοί. Ζήτω η νίκη!