Περιφρόνηση και χλευασμός του Χίτλερ για τις εμμονικές ανοησίες του Χίμλερ!

maxresdefault2

Ο γερμανικλος εθνικοσοσιαλισμός επιχειρήθηκε να μετατραπεί σε θρησκεία με τον Χίτλερ να παρουσιαστεί ως Θεός αυτής. Την προσπάθεια αυτή έκανε ο Χιλιανός Μιγκέλ Σερράνο με ακραίες θεωρίες που ανακάτευαν πολλές θρησκείες μαζί με αλήθειες και ψεύδη. Έφτασε μάλιστα να γράφει ότι ήταν ο κλώνος του Ρούντολφ Ες στην δίκη της Νυρεμβέργης και στη φυλακή Σπαντάου. Αν ήταν ο κλώνος του Ρούντολφ Ες τότε γιατί κάποιοι να τον τιμούν την ημέρα που θεωρείται ότι δολοφονήθηκε; Αν ήταν ο κλώνος του, όπως μας λέει ο Σερράνο, ούτε μάρτυρας ούτε ήρωας είναι ο Ες. Συγκεκριμένα στο βιβλίο «Maya, η πραγματικότητα είναι μια ψευδαίσθηση» γράφει: «Ο Τόμας υποστηρίζει ότι ο Χίμμλερ ήταν αυτός που πριν από την πτήση αντικατέστησε τον αληθινό Ρούντολφ Ές με το «διπλό», το οποίο ήταν εκείνος ο άνδρας που πέταξε στη Σκωτία για να βρει τον δούκα του Χάμιλτον και για να προτείνει την ειρήνη στην Αγγλία».

Η άλλη που επιχείρησε να παρουσιάσει ως θρησκεία τον Εθνικοσοσιαλισμό και Θεό τον Χίτλερ είναι η Μαξιμιλιανή Πόρτας, γνωστή ως Σαβίτρι Ντέβι. Φανατικά αντιχριστιανή και πιστή στον ανατολικό  Ινδουισμό. Ο Τζωρτζ Λίνκολν Ρόκγουελ την έβαλε στη θέση της όταν του ζήτησε σε επιστολή να περιφρονήσει τους Χριστιανούς:

«Μια ανάλυση του εισοδήματός σου δείχνει το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων μας προέρχεται από ένθερμους χριστιανούς. Άνθρωποι σαν εσένα δεν μπορούν να στείλουν δεκάρα, και είναι σίγουρο ότι κι εσύ χρειάζεσαι βοήθεια. Δεν έχω πρόθεση να σε προσβάλω, είναι απλώς ένα δραματικό παράδειγμα αυτού ακριβώς που εννοώ υπό όρους πρακτικών αποτελεσμάτων, όπου και αυτός ήταν ο στόχος μου, και όχι η θέση του απομονωμένου φιλοσόφου. Εν ολίγοις, χωρίς πυρομαχικά, ακόμα και ο μεγαλύτερος στρατηγός της γης θα έχανε τον πόλεμο. Και για εκείνους που έχουν το μονοπώλιο των πυρομαχικών και θέλουν να λέω «αμπρακατάμπρα» τρεις φορές κάθε πρωί για να μου δίνουν αρκετές σφαίρες ώστε να εκμηδενίσω τον εχθρό, τότε, μα τον Θεό, θα λέω «αμπρακατάμπρα» όχι τρεις φορές, αλλά εννιά φορές και με μεγάλο ενθουσιασμό, άσχετα αν είναι ανοησίες, ψέματα, ή οτιδήποτε άλλο» (βλέπε Ο βίος ενός εθνικοσοσιαλιστή, εκδόσεις Νέα Γενεά)

Όλα αυτά τα συγγράμματα έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη σύγχυση σχετικά με τον μεταπολεμικό Εθνικοσοσιαλισμό. Όταν μια ιδέα κατέβει στο στάδιο της γραφικότητας τότε είναι πολύ δύσκολο να αναδειχθεί ξανά. Ο Εθνικοσοσιαλισμός πάντως δεν είναι οι ανοησίες και οι εμμονές του Σερράνο και της Ντέβι. Ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι αυτοί οι οποίοι αγωνίστηκαν, επαναστάτησαν, πολέμησαν και πέθαναν στο Βερολίνο για το κίνημα που δημιούργησαν. Ας γνωρίσουμε μερικά άγνωστα πράγματα λοιπόν απευθείας από αυτούς.

f5f8de07dd302b236ad303b73ef43b61

Ο Ηeinz Linge, ο οποίος ήταν θαλαμηπόλος του Χίτλερ και έζησε δίπλα του 10 χρόνια, στο βιβλίο του  «Ο Χίτλερ όπως δεν τον ήξερε κανένας» των εκδόσεων «Μέτρον» γράφει κάτι εξαιρετικά σημαντικό:

«Ο Χίμλερ ήταν εκείνος που προσπάθησε να πείσει τον Χίτλερ να εξαλείψει στην Γερμανία κάθε είδος χριστιανισμού και να αναστηλώσει την λατρεία των αρχαίων γερμανικών θεών – του Βόταν, του Θωρ και των άλλων.  Θυμάμαι μια περίπτωση που ο Χίμλερ ζήτησε από τον Χίτλερ να παραστεί στην βάπτιση ενός παιδιού αξιωματικού των SS που θα αφιερωνόταν στους γερμανικούς θεούς. Για μια στιγμή ο Χίτλερ έμεινε ήρεμος. Έπειτα γέλασε και είπε: «Και τι θα κάνω εκεί; Θα ξαπλώσω το βρέφος πάνω σε ένα δέρμα αρκούδας ή θα το κουνήσω στον αέρα; Όλα αυτά είναι ανοησίες. Δεν θα κάνω τίποτα τέτοιο.»

Ο Χίμλερ έγινε πελιδνός και θύμωσε τρομερά, αλλά αναγκάστηκε να γελάσει κι αυτός – προσποιητά. Ο Χίμλερ όμως επέμεινε στην ιδέα του να δημιουργήσει μια «Γερμανική θρησκεία», μια ειδωλολατρική θρησκεία και επιχείρησε να την διαδώσει ανάμεσα στα SS. Πέτυχε να πείσει τους άνδρες των SS να πάψουν να πηγαίνουν στην Εκκλησία, αλλά δεν κατόρθωσε να πραγματοποιήσει την ιδέα του για την αναβίωση της λατρείας των αρχαίων θεών.»

25090521-481631-2356

Ο Otto Skorzeny στο βιβλίο του «Οι καταδρομικές μου επιχειρήσεις» των εκδόσεων Eurobooks γράφει:

«Πως θα μπορούσε να διαφύγει της προσοχής ότι σε αυτόν τον στρατό εντάχθηκαν περί το 1.000.000 νεαροί Ευρωπαίοι, επιδεικνύοντας όλοι την ίδια αδιαφορία απέναντι στον θάνατο, η οποία καταργούσε απόλυτα την νεφελώδη θεωρία του Χίμμλερ για την «Ανωτερότητα του Βορείου Ανθρώπου». Ο Χίτλερ δεν ήταν οπαδός αυτής της θεωρίας.»

degrelle

Ο Leon Degrelle στο βιβλίο του «Χίτλερ για 1000 χρόνια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νέα Γενεά» καταγράφει τα εξής σημαντικά για τον Χίτλερ και την άποψή του περί θρησκείας:

«Αντίθετα με τα όσα λέγονται, ήταν μοντέρνος άνθρωπος. Σε ό,τι αφορούσε θρησκευτικά θέματα είχε μια πολύ προσωπική τοποθέτηση. Δεν άντεχε με τίποτα τις πολιτικές παρεμβάσεις από κληρικούς, κάτι το οποίο δεν ήταν μεμπτό από μόνο του. Αυτό το οποίο ήταν εντυπωσιακό, από την άλλη, ήταν οι αντιλήψεις του για το μέλλον των θρησκειών. Κατά τη γνώμη του, ήταν άχρηστο το να τις πολεμά και να τις διώκει. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις, που σήκωναν το πέπλο των μυστηρίων – τόσο απαραίτητο στην επιρροή της Εκκλησίας –, η πρόοδος των ανέσεων – που καταπολεμούσαν εκείνη τη μιζέρια που μάστιζε για δύο χιλιάδες χρόνια τόσο την Εκκλησία όσο και τους δυστυχείς ανθρώπους – μείωναν ολοένα και περισσότερο, κατά τη γνώμη του, την επιρροή των θρησκειών. «Σε βάθος δύο, τριών αιώνων», μου έλεγε, «θα φτάσουμε σ’ ένα τέτοιο σημείο όπου οι Εκκλησίες θα εξαφανιστούν και οι θρησκείες θα είναι σχεδόν ολότελα ανύπαρκτες».

hermann-goering-german-politician

Άφησα το καλύτερο για το τέλος, τις δηλώσεις του Χέρμαν Γκαίρινγκ σχετικά με παρόμοια φαινόμενα που παρατηρούμε σήμερα γύρω μας:

«Φυσικά υπάρχουν πάντα άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν έναν τύπο προβοκάτορα, που έχουν έρθει σε εμάς, επειδή φαντάζονται τον εθνικοσοσιαλισμό να είναι κάτι άλλο από ό,τι είναι, που έχουν φανταστικά και μπερδεμένα σχέδια, που παρανοούν την εθνικοσοσιαλιστική φυλετική σκέψη και διογκώνουν τις δηλώσεις τους για το αίμα και την γη [ Blut und Boden ], και οι οποίοι με τα ρομαντικά όνειρά τους περιβάλλονται από Βόταν και Θωρ και τα παρόμοια. Τέτοιες υπερβολές μπορούν να βλάψουν το κίνημά μας, δεδομένου ότι κάνουν το κίνημα να φαίνεται γελοίο, και η γελοιότητα είναι πάντα κάτι πιο επιβλαβές. Όταν ακούω ότι πρόκειται να γιορταστεί ένας γερμανικός γάμος, πρέπει να ρωτήσω: Θεέ μου, τι αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένας γερμανικός γάμος; Τι αντιλαμβάνεστε ότι είναι ο εθνικοσοσιαλισμός

Hermann Göring in a 1935 speech, Positives Christentum, 3 Nov. 1935, [cited from Richard Steigmann-Gall’s The Holy Reich]

 

Η δική μου άποψη ταυτίζεται απόλυτα με όλα τα παραπάνω. Η δήλωση του Χίτλερ «δε θα μιλήσουν για τον σπουδαίο Χριστιανισμό ξανά, θα υπερασπιστούμε τον Χριστιανισμό, όχι μόνο στα χαρτιά» αποτελεί το σύνθημά μας. Οι ιδεοληψίες του Χίμμλερ είχαν την περιφρόνηση και τον χλευασμό του Χίτλερ.

Αλέξανδρος Καρράς