Το Nordic Resistance Movement απαγορεύτηκε στη Φινλανδία!

Από την περασμένη Τρίτη το κίνημά Nordic Resistance Movement είναι απαγορευμένο στην Φινλανδία. Η απαγόρευση κατέστη δυνατή από μια λεπτομέρεια στον φινλανδικό νόμο περί συλλόγων, που λέει ότι σύλλογοι που αντιβαίνουν τους «καλούς τρόπους» μπορούν να απαγορευτούν. Παλιότερα αυτός ο νόμος είχε χρησιμοποιηθεί μόνο κατά συλλόγων με ονομασίες-βρισιές. Αυτή είναι μια εντελώς μοναδική ερμηνεία του νόμου, που λέει για παράδειγμα ότι η άρνηση του ολοκαυτώματος αντιβαίνει τους καλούς τρόπους, ακόμα κι αν δεν είναι παράνομο να το αρνηθείς στην Φινλανδία.

Πάνω από 60 δράσεις πραγματοποίησαν οι Σουηδοί και οι υπόλοιποι εθνικοσοσιαλιστές του Nordic Resistance Movement . Στο Όσλο, στην Κοπεγχάγη, στο Ελσίνκι, στην Ισλανδία ο αγώνας και το μήνυμα του κινήματος ακούστηκαν δυνατά. Την ίδια μέρα έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Φινλανδίας. Η απαγόρευση του κινήματος δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του κινήματος, Nordic Resistance Movement, ο ακριβής τρόπος με τον οποίο η απαγόρευση θα σχεδιαστεί είναι ασαφής κατά τη στιγμή της σύνταξης και σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στη Nordfront, η ετυμηγορία θα τεθεί σε ισχύ 60 ημέρες από σήμερα. Το κίνημα κάνει την εξής διευκρίνιση όμως: «Σύμφωνα με μια προηγούμενη έκδοση του άρθρου, υποστηρίχθηκε ότι η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ σε 30 ημέρες. Το σωστό είναι ότι θα αποκτήσει ισχύ σε 60 ημέρες.»

20181126_helsingfors1-460x345

Η φωτογραφία ανέβηκε θολωμένη λόγω λογοκρισίας στη Σουηδία. Το πανό αναρτήθηκε στο Ελσίνκι και γράφει το σύνθημα: «Δεν μας σταματάτε ούτε αυτή τη φορά»

Ο Simon Lindberg έχει δηλώσει επανειλλημένως  ότι ο εθνικοσοσιαλιστικός αγώνας θα συνεχιστεί στη Φινλανδία παρ’ όλες τις απαγορεύσεις. Αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα το αντιρατσιστικό ίδρυμα EXPO το οποίο επιβιώνει από τους φόρους των Φινλανδών πολιτών αλλά και από τη χρηματοδότηση των Εβραίων. 

Ο Simon Lindberg δήλωσε σε μια σύντομη συνέντευξη ότι είναι θέμα χρόνου να απαγορευτεί το κίνημα και στη Σουηδία αλλά ο αγώνας αυτός δεν θα τελειώσει παρά μόνο με νίκη ή θάνατο διότι διεξάγεται για τους δικούς τους ανθρώπους, για το λαό της Σουηδίας.

612-hel

612-demo-460x259

Παρόλα αυτά, αυτόνομοι Φινλανδοί εθνικοσοσιαλιστές ετοιμάζονται αύριο, 6 Δεκεμβρίου, να γιορτάσουν την Ημέρα Ανεξαρτησίας τους από τη Ρωσία (6 Δεκεμβρίου 1917).