Κίτρινα γιλέκα – Η δημοκρατική αστυνομική βία – Σοκαριστικές εικόνες τραυματιών

Στην διαδήλωση της 6ης Φεβρουαρίου του 1934 η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά του πλήθους και δολοφόνησε εν ψυχρώ 16 διαδηλωτές εθνικιστές που διαμαρτύρονταν για το σκάνδαλο του Εβραίου Σταβίνσκυ. Η δημοκρατική αστυνομία δολοφόνησε ανθρώπους που ζητούσαν να διαλυθεί ο κοινοβουλευτισμός φωνάζοντας «Κάτω οι κλέφτες» !

parisi_gileka_0812_10-768x472

Έντεκα χρόνια μετά, οι δημοκράτες θα εκτελέσουν μετά από μια δίκη με προαποφασισμένο το αποτέλεσμα, τον Ρομπέρ Μπραζιγιάκ, τον Γάλλο εθνικιστή, δημοσιογράφο και συγγραφέα – ποιητή. Ο Μπραζιγιάκ έπρεπε να πεθάνει για τα εθνικιστικά ιδεώδη του ενώ δεν είχε ακόμα τελειώσει ο πόλεμος. Η επίσημη όμως κατηγορία ήταν «συνεργασία με τον εχθρό». Ο Μπραζιγιάκ περήφανα απάντησε «Τιμή μου»! Ο Μπραζιγιάκ είχε σκιαγραφήσει τι ακριβώς είναι η Δημοκρατία:

«Η Δημοκρατία με τις οσμές αρωματισμένης σαπίλας που ακόμα αποπνέει η ψυχορραγούσα παλιά πουτάνα, η βλογιοκομμένη παλιοβρώμα, που μυρίζει το πατσουλί και την κολπίτιδα, η δημοκρατία πάντα όρθια στο πεζοδρόμιό της. Είναι πάντα εκεί, η κακοασπρισμένη, πάντα εκεί, η ραγισμένη, η σπασμένη, στο κατώφλι της, περιτριγυρισμένη απ’ τους πελάτες και τους πρωτάρηδές της, εξίσου λυσσασμένους με τους γέρους. Μετά τόση εξυπηρέτηση που τους έκανε, μετά από τόσα λαχεία που τους έφερε μέσα στις ζαρτιέρες της, με τι καρδιά να την αφήσουν παρά τις βλεννοραγίες και τη σύφιλη;».

galiia

Ο Γάλλος φασίστας έγραφε σε ένα ποίημά του: «Η χώρα μου με πληγώνει, πότε θα γίνει καλά;». Η χώρα που πλήγωνε τον Μπραζιγιάκ σήμερα τσακίζει τον λαό υπό τις διαταγές κάποιου τυχάρπαστου πρωθυπουργού. Κάποιου που του αρέσει να φωτογραφίζεται με νέγρους που χειρονομούν πρόστυχα ή ντύνονται περίεργα. Κάποιου που έχει για σύντροφο κάποια που θα μπορούσε να είναι η γιαγιά του. Αυτός λαός αντιστέκεται στη βία του δημοκράτη Μακρόν που πρόσφατα δήλωσε ότι φοβάται την άνοδο του εθνικισμού στην Ευρώπη. Μακρόν πάψε πια να φοβάσαι.  Ο εθνικισμός δεν απειλεί πλέον. Είναι εδώ! Ο εθνικισμός θα επιστρέφει πάντα διότι η δημοκρατία δεν αλλάζει ποτέ! 


Αλέξανδρος Καρράς

Δείτε τις φρικτές εικόνες των τραυματιών Γάλλων πολιτών που μάχονται στους δρόμους της Γαλλίας για να πέσει ο Μακρόν!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.