«Όφεις, γεννήματα εχιδνών»!

Ο Αρχηγός της Σιδηράς Φρουράς μας διδάσκει πως ο εχθρός προσπαθεί να εμποδίσει τον τίμιο και ιερό αγώνα ενός αγνού αγωνιστή του Εθνικισμού και του Χριστιανισμού:

«Το τρίτο όπλο είναι να σε καταστρέψουν. Αν διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν να σου βάλουν χέρι ή να σε υποτάξουν, θα προσπαθήσουν να σε καταστρέψουν ψάχνοντας για τις αδυναμίες σου: αν πίνεις, θα προσπαθήσουν να σε υποτάξουν μέσω του αλκοόλ. Αν είσαι γυναικάς, θα σου στείλουν μια γυναίκα που θα σε υποτάξει ή θα καταστρέψει την οικογένειά σου. Αν είσαι βίαιος εκ φύσεως, θα σου στείλουν έναν άλλο βίαιο άντρα που θα σε σκοτώσει ή θα τον σκοτώσεις για να πας φυλακή. Αν δεν έχεις τέτοια ελαττώματα, θα διασπείρουν ψέματα με φήμες ή λασπολογίες…»

Corneliu Zelea Codreanu, Οι Λεγεωνάριοί μου, εκδόσεις Θ. Κοσμάς

Ο Αδόλφος Χίτλερ στο «Mein Kampf» θέτει ως απαραίτητη την ύπαρξη του βρώμικου πολέμου προς τους αγωνιστές του Εθνικοσοσιαλισμού και μάλιστα την χαρακτηρίζει επιθυμητή:

«Καταρχήν, το κίνημα πρέπει να εκπαιδεύσει τα μέλη του έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν τον αγώνα σαν μια άσκοπη επινόηση αλλά σαν τον ίδιο τον σκοπό τους. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να φοβούνται την εχθρότητα των αντιπάλων τους, αλλά πρέπει να αισθάνονται ότι είναι η προϋπόθεση για το δικαίωμα τους να υπάρχουν. Δεν πρέπει να αποφεύγουν το μίσος των εχθρών του εθνισμού και της φιλοσοφίας μας και τις εκδηλώσεις τους, πρέπει να τις επιθυμούν. Και μεταξύ των εκδηλώσεων αυτών αυτού του μίσους βρίσκονται τα ψεύδη και οι συκοφαντίες. […] Ο άνθρωπος που έχουν διασύρει περισσότερο βρίσκεται πολύ κοντά μας και ο άνθρωπος που μισούν περισσότερο είναι ο καλύτερος μας φίλος. […] Όταν αυτές οι αρχές μπουν στο πετσί μας και στο αίμα των οπαδών μας, το κίνημα θα γίνει ακλόνητο και ακαταμάχητο.»

Ενώ ο Μπενίτο Μουσολίνι στο βιβλίο του «Η Αυτοβιογραφία μου»  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νέα γενεά» παραμένει διαχρονικά επίκαιρος:

«Σκεπάζω με την απέχθειά μου τους ανέντιμους και ψεύτες αντιπάλους μου, τους συκοφάντες, τους αρνητές της πατρίδος και οποιονδήποτε καταπνίγει κάθε έννοια αξιοπρέπειας, κάθε αίσθημα εθνικής και ανθρώπινης ομοψυχίας μέσα στον βρωμερό οχετό των ποταπών φθόνων».

Ουδείς αληθινός αγωνιστής του Εθνικισμού με πρωταγωνιστικό ρόλο δεν ξέφυγε του βρώμικου και συκοφαντικού πολέμου. Αυτά αποτελούν τα παράσημα κάθε Φασίστα!

Ο Κύριος είπε πως το ψέμα λαλεί από το στόμα του Διαβόλου και αποκάλεσε τους Φαρισαίους «ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν». Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, στο βιβλίο του «Τίμαιος», ο Θεός άφησε τα ερπετά να σέρνονται στο έδαφος επειδή είναι τα πιο ανόητα ζώα. Αποτελούν εξάλλου το σύμβολο των συκοφαντών, της απάτης και της κακίας, ενώ για τον Πλούταρχο αυτός που λέει ψέμματα είναι δούλος. Ο άνθρωπος όμως που είναι αφοσιωμένος στην μάθηση και την κατανόηση της αλήθειας φτάνει στην αθανασία και έχει το θείο μέσα του, σύμφωνα και πάλι με τον Πλάτωνα. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, μας λέει ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος, είναι εξαιρετικά ευτυχισμένος, όπως εξάλλου και κάθε άνθρωπος που μπορεί να αγωνιστεί πραγματικά για την ευγενέστερη Ιδέα, για τον Θεό και την Πατρίδα! 

Αλέξανδρος Καρράς