Ο Αντετοκούνμπο είπε την αλήθεια κόντρα στην πολιτική ορθότητα!

Στη συνέντευξη στον Μαρκ Τζέι Σπίαρνς του Undefeated που έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο,  για την νιγηριανή καταγωγή του την οποία δεν αρνείται όπως θα ήθελαν κάποιοι.

«Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει από που είμαι, οι περισσότεροι θεωρούν πως η μητέρα μου και ο πατέρας μου είναι Έλληνες. Είναι όμως και οι δύο μαύροι, είναι και οι δύο Νιγηριανοί».

Μπορεί να μεγάλωνε στην Ελλάδα και να γεννήθηκε σε αυτήν όμως δεν είχε καμία επαφή με τον ελληνικό τρόπο ζωής διότι οι γονείς του στο σπίτι τους διαφύλαξαν την δική τους κουλτούρα:

«Ζούσαμε σε ένα νιγηριανό σπίτι. Είναι προφανές πως γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα σχολείο εκεί, όμως στο τέλος της ημέρας, όταν γυρίζω στο σπίτι μου, δεν βρίσκω ελληνική αλλά νιγηριανή κουλτούρα. Πάντα με πειθαρχία, πάντα με σεβασμό για τους μεγαλύτερους».

Και τελικά ο Αντεντοκούνμπο έχει και νιγηριανό διαβατήριο και δεν τον ενδιαφέρει τι τον θεωρούν οι άλλοι. Αυτός δηλώνει πως γνωρίζει τις ρίζες του και για αυτόν είναι το μόνο που έχει σημασία:

«Ήταν κι αυτό σημαντικό για εμένα, οι γονείς μου ήθελαν να το πάρω, το ίδιο ήθελα κι εγώ. Πολλοί λένε ότι είμαι Αφρικανός, κάποιοι στην Ελλάδα μου έλεγαν ότι δεν είμαι Έλληνας επειδή είμαι μαύρος, κάποιοι εδώ λένε ότι δεν είμαι Νιγηριανός. Δεν ασχολούμαι, εγώ ξέρω ποιος είμαι και από που έρχομαι κι αυτό έχει σημασία».

Εμείς ας θυμήσουμε ότι το καλοκαίρι λόγω Μουντιάλ ο Αντετοκούνμπο φόρεσε περήφανα την φανέλα της Εθνικής Νιγηρίας.

an1

Καιρός να το καταλάβουν κάποιοι: οι νόμοι δεν αλλάζουν το αίμα, δεν καταργούν τις ρίζες, δεν φράζουν το ποτάμι του αίματος που ρέει στον κόσμο αυτό φέροντας μνήμες, πολιτισμούς και φυλετικούς δεσμούς. Αυτή είναι η αληθινή διαφορετικότητα!

Αλέξανδρος Καρράς