Θυμάσαι Γαλλία;

Θυμάσαι Γαλλία, την Ιωάννα της Λωρραίνης; Θυμάσαι Γαλλία, την επανάσταση των Ιακωβίνων; Θυμάσαι Γαλλία, που κάποτε ήθελες στην Παναγία των Παρισίων να εγκαθιδρύσεις τη θεά Λογική; Θυμάσαι Γαλλία, τον Μεγάλο Βοναπάρτη που έβαλε τέλος στην αναρχία της δημοκρατίας των Ιακωβίνων με το πραξικόπημά του; Θυμάσαι Γαλλία, το μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ με τον Κουασιμόδο; Θυμάσαι Γαλλία, τους πρωτοφασίστες Σαρλ Μωρράς και Μωρίς Μπαρρές που αγωνίστηκαν ενάντια στην «δημοκρατία» σου; Θυμάσαι Γαλλία, την αυτοκτονία του Ντομινίκ Βενέρ μέσα στον καθεδρικό ναό του Παρισιού, που με αυτή του την πράξη προσπάθησε να σε αφυπνίσει;

Δε θυμάσαι τίποτα Γαλλία. Δε θυμάσαι την ταυτότητά σου. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σκοτώνεις τον λαό σου. Άλλους τους έστειλες στο εκτελεστικό απόσπασμα, άλλους στη φυλακή κι άλλους τους ανάγκασες να αυτοκτονήσουν, γιατί τους πόναγε η αλήθεια των στίχων του φασίστα Ρομπέρ Μπραζιγιάκ:

«Η χώρα μου με πληγώνει, πότε θα γίνει καλά;»

Σκότωσες το αίμα σου, την ιστορία σου, τα παιδιά σου που σε αγαπούσαν. Κι όλα αυτά στο όνομα του πολυπολιτισμού, της ανεκτικότητας, της παγκοσμιοποίησης, του φεμινισμού, της δημοκρατίας και του φιλελευθερισμού. Και τώρα τί έγινε Γαλλία; Τώρα η Παναγία δεν θα είναι πια των Παρισίων. Η Παναγία διώχτηκε από το Παρίσι με τη συνοδεία των γέλιων ικανοποίησης αλλοφύλων κι αλλοθρήσκων που πίστεψες ότι θα αφομοίωνες. Γιατί δεν άκουσες τον Μπαρρές καημένη Γαλλία; «Τα παιδιά των ξένων δε γεννιούνται Γάλλοι παρά μόνο στη φαντασία του νομοθετικού πλαισίου». Ξύπνα Γαλλία γιατί η Ευρώπη δεν πρέπει να πεθάνει. Η Ευρώπη για να ζήσει χρειάζεται τα έθνη της και την χριστιανική της πίστη.

Σε μια Ευρώπη που χάνεται με μια Παναγία των Παρισίων κατεστραμμένη από σήμερα. Το καμπαναριό της θα υπάρχει μόνο στο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ και θα χτυπάει όταν διαβάζουμε τις στιγμές του κωδωνοκρούστη Κουασιμόδου. Ένα σύμβολο της χριστιανικής Ευρώπης καταστράφηκε.

Αλέξανδρος Καρράς