Ο Κωστής Παλαμάς για την εξωτερική πολιτική του Μεταξά με την Τουρκία – Μεταξάς για 1000 χρόνια!

Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε σήμερα το πρωί. Ένας πολύ καλός φίλος με ενημέρωσε ηλεκτρονικά ότι ανακάλυψε ένα ποίημα του μεγάλου μας εθνικιστή ποιητή, Κωστή Παλαμά, που ήταν αφιερωμένο στον Ιωάννη Μεταξά και τον εγκωμίαζε για την εξωτερική του πολιτική σε σχέση με την Τουρκία. Έχω εξηγήσει την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την εποχή στα Βαλκάνια και γιατί η Ελλάς διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την Τουρκία στο άρθρο μου με τίτλο Ο Ιωάννης Μεταξάς είχε δίκιο! Μεταξάς για 1000 χρόνια!. 

Είναι γνωστό ότι ο νεοναζιστικός συρφετός μαίνεται κατά του Μεταξά είτε σκόπιμα είτε λόγω ημιμάθειας, ιδεοληψίας και εθελοτυφλίας. Παρόλα αυτά, φυσικά, αναγνωρίζει τον μεγάλο μας ποιητή, Κωστή Παλαμά, και χρησιμοποιεί πολλά από τα ποιήματά του. Βλέπετε οι στίχοι του κατά των Μπολσεβίκων δεν μπορούν να μην αξιοποιηθούν. Τι θα έλεγαν όμως τώρα για τον Παλαμά όλοι αυτοί οι Μπολσεβίκοι με τα μαύρα αν διάβαζαν το ποίημα του Παλαμά προς τον Μεταξά που ήταν υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας; Θα άρχιζαν το ξήλωμα του εθνικού μας ποιητή με μια μονοκοντυλιά, όπως έπραξαν με τον Δραγούμη, τον Μεταξά, τον Περικλή Γιαννόπουλο και τόσους άλλους Έλληνες της διανόησης του εθνικισμού; Ας δούμε το χειρόγραφο του ποιήματος:

palamas-metaxas23.jpg

cf80cebfceafceb7cebcceb1-21.jpg

Αν φτάσουν τώρα στο έσχατο σημείο αθλιότητος να καθαιρέσουν και τον Παλαμά ας το κάνουν και για τον κεμαλιστή Φύρερ τους, αν πράγματι μισούν τόσο φανατικά τους Τούρκους όλοι οι αυτοί οι αμόρφωτοι νεοναζί. Εξάλλου είναι απορίας άξιο πως δεν έχουν ακόμα διαγράψει τον Παλαμά και δεν τον έχουν χαρακτηρίσει ακροδεξιό αφού ο εθνικός ποιητής όταν ξεκίνησε ο πόλεμος με την Ιταλία, έγραψε την 1η Νοεμβρίου του 1940 το εξής τετράστιχο:

Στη Νεολαία μας

Αυτό κρατάει ανάλαφρο μεσ’ την ανεμοζάλη
το από του κόσμου τη βοή πρεσβυτικό κεφάλι,
αυτό το λόγο θα σας πω δεν έχω άλλο κανένα
Μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα!

Απορούμε βέβαια πως δεν έχουν βγάλει Μπολσεβίκο τον Κωστή Παλαμά, όλοι αυτοί οι πανίβλακες αστοιχείωτοι που φαντασιώνονται ότι είναι Άριοι, ενώ είναι πιο μελαχρινοί κι από τον Μωχάμετ που πλένει τζάμια στα φανάρια της Κηφισίας, αφού ο Ριζοσπάστης γράφει συχνά πυκνά άρθρα για τον Παλαμά θέλοντας να τον οικειοποιηθεί για ορισμένα ποιήματά του υπέρ της εργατιάς. Ας δούμε μερικά δημοσιεύματα από την ιστοσελίδα του Ριζοσπάστη:

Screenshot_1

 

Screenshot_2

 

Screenshot_6

 

Screenshot_9

Φυσικά αυτό είναι κάτι παλιό αφού ο Νίκος Ζαχαριάδης, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Ο αληθινός Παλαμάς» θέλοντας να τον παρουσιάσει ως αριστερό. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να απορριφθεί ο Παλαμάς από τους νεοναζί αφού κάποιοι κομμουνιστές έγραφαν και γράφουν πως ο Παλαμάς ήταν κομμουνιστής! 

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ 2016-10-16 001.jpg

Ενώ πολεμούσαμε τον Ιταλό στα σύνορα ο Ζαχαριάδης έγραφε επιστολές ζητώντας την ανατροπή του Μεταξά κατηγορώντας ως ιμπεριαλιστή και φασίστα. Καμία διαφορά φυσικά με τον Εθνικοσοσιαλιστή Ευάγγελο Κυριάκη που εγκατέλειψε την Ελλάδα για να υποστηρίξει το Βερολίνο και τον Χίτλερ που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «αν ο Φύρερ θέλει να θυσιαστεί η Ελλάδα για να σωθεί η Ευρώπη τότε ας θυσιαστεί». Ευτυχώς φυσικά υπήρχαν και πιο σοβαροί ιδεολόγοι όπως η Σίτσα Καραϊσκάκη κι ο Ιωάννης Βουλπιώτης που έμειναν στην Ελλάδα και υποστήριξαν την Ελλάδα και τον Μεταξά διότι η Πατρίδα είναι πάνω από κάθε ιδεολογία. Πολλά τα άρθρα της Καραϊσκάκη μάλιστα κατά του Άξονος στο περιοδικό «Η Νεολαία».

Παλαμά-700x700-600x600.jpg

Οι κομμουνιστές πάντως καλά θα κάνουν να αφήσουν τον Παλαμά στον εθνικισμό αφού διαβάσουν το βιβλίο «Αιρετικά κείμενα κατά της πολιτικής ορθότητας» που περιέχει κείμενα του Παλαμά υπέρ του Φασισμού και του Φυλετισμού, εγκώμια στον Χίτλερ και στο Μουσολίνι, τον Μωρίς Μπαρρές, τον Ντε Γκομπινώ, τον Τσάμπερλαιν και πολλούς ακόμα. Να τους θυμίσουμε τι έγραφαν στο «Ριζοσπάστη» κατά του Παλαμά, στις 9 Μαϊου του 1928, ώστε να τους το κάνουμε ακόμα πιο εύκολο:

«ΑΝΑΓΟΥΛΑ ! Μεγάλος ποιητής ο κ. Κωστής Παλαμάς; Γιαυτό θα μιλήση η αύριο. Η αύριο που έρχεται, ενώ ο κ. Παλαμάς φεύγει – θα έχει ήδη φύγει. Μα εκείνο που μπορεί οποιοσδήποτε να πη από σήμερα – αστός ή προλετάριος – είναι το ότι όταν κανείς δεν έχει μούτρα να πη ότι είναι με την αντίδραση, αλλά ούτε και το σθένος να πη ξάστερα ότι είναι ενάντια στην τρομοκρατία, τι μικρός άνθρωπος πρέπει να είναι αυτός – κι ακριβώς όταν συμβαίνει να είναι ο Παλαμάς – τι τιποτένιος!»

Κι όλα αυτά επειδή ο Παλαμάς δεν έπαιρνε θέση κατά του νομοσχεδίου του Ελευθέριου Βενιζέλου περί διώξεως του κομμουνισμού! Από την άλλη οι νεοναζί ας αφήσουν τον Παλαμά σε εμάς τους Έλληνες εθνικιστές αφού ήταν φίλος με τον Ίωνα Δραγούμη, αφού έγραψε ποίημα για τη δολοφονία του και εγκωμιαστική βιβλιοκριτική για το «Μαρτύρων και ηρώων αίμα» και ποίημα για τον «άκαπνο» Παύλο Μελά, όπως τολμούν να τον αποκαλούν οι χιτλερόπληκτοι ανθέλληνες σε απόλυτη συμφωνία με την «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» του 1947! Και φυσικά για το ποίημά του υπέρ του Μεταξά και της εξωτερικής του πολιτικής με την Τουρκία ας τον πουν και τουρκόφιλο! «Μόνο Χίτλερ» για τους προδότες του Ελληνισμού!

Αλέξανδρος Καρράς

Ι. Βουλπιώτης: «Κύριε Κυριάκη, μπορείτε να είστε εθνικοσοσιαλιστής και ταυτόχρονα Έλληνας»

Κριτική Παλαμά για το βιβλίο «Μαρτύρων και ηρώων αίμα» του Δραγούμη

Ο Κωστής Παλαμάς εναντίον των μπολσεβίκων

Γράμμα του Ίωνος Δραγούμη στον Κωστή Παλαμά

Κωστής Παλαμάς: Σοσιαλισμός και ειρηνοφιλία = κούφια καρύδια

Συνέντευξη του Κωστή Παλαμά: «Βέβαια είμαι εθνικιστής, είμαι ένας πατριδολάτρης»

Ο Κωστής Παλαμάς ήταν εθνικιστής, φυλετιστής και αντιδημοκράτης!!!

Κωστής Παλαμάς: Οι Ιδέες και οι Ήρωες βρίσκονται στο αίμα μας και εξαπλώνονται με τη θυσία!

Ο Κωστής Παλαμάς απαντά τι είναι ο Φασισμός!

Κωστής Παλαμάς: Μεγάλος είσαι 

Ντοκουμέντο: Ο Κωστής Παλαμάς μέσα από κείμενά του εξαίρει τη θεωρία του Εθνικισμού

Παλαμάς, Παγγερμανισμός και Μεγάλη Ιδέα

Κατοχική εφημερίδα «Νέα Ευρώπη»: «Η Τουρκία και η Μεσόγειος – Μία ακόμα χώρα θα αναπνεύση»

«Νέα Ευρώπη» εφημερίδα της Κατοχής: «Η συμβολή της Γερμανίας στην πρόοδο της Τουρκίας – Η ιστορία μίας φιλίας»

Εγκώμια του Χίτλερ για τον Κεμάλ! Μεταξάς για 1000 χρόνια!

Ο Ιωάννης Μεταξάς είχε δίκιο! Μεταξάς για 1000 χρόνια!

Νυρεμβέργη 1936: Ο Γκαίμπελς μιλά για τον Μεταξά σε συνέδριο του NSDAP

Γιόζεφ Γκαίμπελς: «Ο Μεταξάς έσωσε την Ελλάδα από τον κομμουνισμό»

Η ξενομανία βάλλει κατά του Ιωάννη Μεταξά

Ο αντικοινοβουλευτισμός του Ιωάννη Μεταξά

4η Αυγούστου 1936: Η Ιδεολογία του φασιστικού καθεστώτος του Ιωάννη Μεταξά

Völkischer Beobachter: «Το ανοικοδομητικό έργο του Ιωάννη Μεταξά»

28 Οκτωβρίου 1940: Ιδεολογία και Πραγματικότητα!

Ιωάννης Μεταξάς: «Οἱ μασόνοι εἶναι ἐθνικοί έχθροί τῆς Ἑλλάδος»

Ο Ιωάννης Μεταξάς για την Δημοκρατία