Ιδεολόγοι, οι πρωτεργάτες των επαναστάσεων

«Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.»

Αυτά έλεγε ο Περικλής Γιαννόπουλος και είχε απόλυτο δίκιο, ενώ σήμερα δυστυχώς, συνεχίζει να έχει δίκιο. Βλέπουμε και παρατηρούμε και ταλαιπωρούμαστε συνεχώς από την ξενομανία ακόμα και στον Εθνικισμό που, όπως θα ήταν και είναι απόλυτα λογικό, θα έπρεπε να υπάρχει μια ελληνική και ξεκάθαρη παραδοσιακή κατεύθυνση. Αντιθέτως η μωρία της ξενολατρίας ταλανίζει και οδηγεί συνεχώς σε αδιέξοδο την μόνη ιδεολογία που μπορεί να φέρει μια αλλαγή και μια αληθινή ελπίδα για το Έθνος μας. Ενώ στην εποχή μας στερούμαστε διανοητών, σήμερα βλέπουμε κάποιους ξενολάτρες να επιχειρούν να δολοφονήσουν κάθε διανόηση του παρελθόντος, που μπορεί να δώσει μια κατεύθυνση ιδεολογική πάνω στην οποία μπορούμε να πατήσουμε και να εξελιχθούμε ως αγωνιστές του παρόντος για ένα καλύτερο μέλλον των Ιδεών, των Ιδανικών και της Πατρίδας μας.

Αυτό είναι βέβαιον ότι είναι στημένο και κατευθυνόμενο από σκοτεινά κέντρα εξουσίας που με δόλιες μεθόδους επιχειρούν να διασπούν και να σκορπίζουν τη σύγχυση. Οι πρωτεργάτες αυτής της αποστολής είναι σαφώς λίγοι και είναι πράκτορες στοών ή μυστικών υπηρεσιών ή απλά ρουφιάνοι των κομμάτων εξουσίας που δρουν υπέρ των συμφερόντων τους εντός του αντίπαλου χώρου, γεννώντας μίση και συνεχείς διασπάσεις σε ιδεολογικά ζητήματα. Οι περισσότεροι όμως είναι απλώς κάποιοι άνθρωποι, συνήθως ρομαντικοί, που εξαπατώνται και καταλήγουν ως χρήσιμοι ηλίθιοι να αναπαράγουν την προπαγάνδα των πρακτόρων και των ρουφιάνων. Κι αυτό συμβαίνει διότι η πλειοψηφία είναι αδύνατον να διαβάσει, να μελετήσει, να κρίνει και να συγκρίνει αυτά που της προσφέρουν τα «ταχυφαγεία» του διαδικτύου. Τα ταχυφαγεία άλλωστε ως γνωστόν προσφέρουν εύγεστα προϊόντα που με τα μπαχαρικά δίνουν έντονη και ικανοποιητική γεύση σε όποιον δοκιμάσει ψημένα κρέατα κάκιστης ποιότητας.

Ο λαός μας διαπαιδαγωγήθηκε εδώ και δύο αιώνες να εκτιμά ό,τι προσφέρεται και προέρχεται από τη Δύση ενώ η Δύση εμπνεύστηκε και πάτησε πάνω στο ελληνικό πνεύμα, πράγμα που πολλοί διανοητές της Δύσεως έχουν παραδεχτεί. Αυτά πολεμούσε ο Γιαννόπουλος λέγοντας: «Τὸ κτύπημα τῆς ξενομανίας εἶνε τὸ πρῶτον κίνημα, ὁ πρῶτος ἀγὼν τῶν ποθούντων νὰ ἀγωνισθοῦν διὰ μίαν ἀρχὴν Ἑλλάδος. Ἡ ξενομανία εἶνε χωριατιά. Εἶνε προστυχιά. Εἶνε κουταμάρα. Εἶνε ἀφιλοτιμία. Εἶνε ἀφιλοπατρία. Καὶ εἶνε ξυππασιά. Καὶ εἶνε ἀμάθεια.» Το ίδιο διαπίστωνε κι ο Δραγούμης γράφοντας στο ημερολόγιό του πως ξενομανία είναι «το να θεωρεί και να λέει καλήτερα όλα τα πράγματα ξένων τόπων και να τα μιμείται για να γίνει ή να φανεί διαφορετικός από τους ανθρώπους του τόπου του και έτσι να τους ξεπερνά σε κάτι, επειδή δεν είναι ικανός να τους ξεπεράσει αλλιώς.»

Είναι μείζονος σημασίας να αναθεωρήσουμε και να αποβάλλουμε τα ξένα πρότυπα τα οποία δημιουργούν ανθρώπους με κόμπλεξ καταγωγής, κόμπλεξ κατωτερότητας και αδικαιολόγητη έπαρση λόγω παπαγαλίας των δυτικών φιλοσόφων. Δε λέμε ότι πρέπει να μη διαβάζουμε τους ξένους φιλοσόφους ή τους αντίστοιχους εθνικιστές ιδεολόγους. Ίσα-ίσα που πρέπει να μελετάμε και να αντλούμε ό,τι καλύτερο σα παράδειγμα από τους πάντες. Μα όχι να απεμπολούμε την ταυτότητά μας, όχι να αρνούμαστε καθετί που έχει καταγωγή από τη μήτρα που ήρθαμε σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Είναι αδιανόητο και σκεφτείτε λίγο απλά: Θα απορρίπτατε τον πατέρα και τη μητέρα σας; Όταν περιφρονείς την καταγωγή σου ουσιαστικά αρνείσαι τους γονείς σου, τους προγόνους σου αφού αποβάλλεις και κάθε συνήθεια. Και γίνεσαι μια απομίμηση κάποιου Γάλλου, Γερμανού, Ιταλού, Ολλανδού που απλά διατηρεί ό,τι τον έμαθε η δική του οικογένεια και πατρίδα. Μα πάνω κι από τους γονείς κι από τους προγόνους πολυτιμότερο πράγμα είναι η Πατρίδα, μας είπε ο Σωκράτης!

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.jpg

Και για αυτό ποτέ μα ποτέ τέτοιοι άνθρωποι που αρνούνται πατρίδα και γονείς δε θα φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα για το έθνος μας.  Διότι απλώς δεν αγαπούν τους προγόνους και το έθνος τους. Προσέξτε τι λέει ο Γιαννόπουλος:

«Βγάλετε ἀπὸ τὸν νοῦν σας ὅτι ἀπὸ τοὺς Ἑλληνογάλλους, Ἑλληνοάγγλους, Ἑλληνοϊταλούς, Ἑλληνογερμανοὺς εἶνε δυνατὸν νὰ γεννηθῇ τίποτε σωστόν, τίποτε Ἑλληνικόν. Αὐτοὶ εἶνε φρενοβλαβεῖς.» Κι έχει δίκιο διότι ισχύει αυτό που λέει παρακάτω για την ψυχοσύνθεση του ξενομανούς: «Τὸ κυριώτατον χαρακτηριστικὸν τοῦ ξενομανοῦς εἶνε ὅτι ἐνόσῳ δὲν βλέπει ἕνα πρᾶγμα Εὐρωπαϊκόν, μὲ μάρκα Εὐρωπαϊκήν, μὲ ὑπογραφὴν Εὐρωπαϊκήν, δὲν τολμᾷ οὔτε νὰ τὸ ἰδῇ, οὔτε νὰ τὸ πιάσῃ, οὔτε νὰ τὸ ἐξετάσῃ. Διότι τὸ κεφάλι του εἶνε ἄχρηστον. Τὸ περιφρονεῖ διότι δὲν εἶνε ἰκανὸς νὰ τὸ ἐννοήσῃ. Διότι τὸ κεφάλι του δὲν τοῦ χρησιμεύει εἰς τίποτε. Δὲν σκέπτεται, δὲν γεννᾷ τίποτε. Εἶνε σταματισμένον. Ἐπαναλαμβάνει μόνον. Ἀντιγράφει μόνον.»

Είναι γνωστό ότι στο εμπόριο κάθε απομίμηση κάποιας πρωτοκλασάτης μάρκας είναι πάντα φθηνότερη και για αυτό δεν έχει την ίδια ποιότητα και δεν αντέχει στο χρόνο όσο η αυθεντική. Έτσι κι όλοι αυτοί που ασπάστηκαν ιδέες των ξένων, είτε των Διαφωτιστών είτε των Μπολσεβίκων είτε άλλων ξενόφερτων ιδεολογιών, έχασαν κάθε σύνδεση με το έθνος τους και δεν πέτυχαν ποτέ τίποτα θετικό για τον λαό στον οποίο ανήκουν. Δεν μπορούμε να έχουμε άλλο σύνθημα σήμερα, σε μια παγκοσμιοποιημένη εποχή μάλιστα, από αυτό που πρόσταξε ο Γιαννόπουλος: «Κτυπήσατε τὴν ξενομανίαν, ἄνθρωποι τῆς ἰδέας. Κρατήσατε ὅ,τι ἔχετε ἑλληνικόν, ἄνθρωποι τῆς λαϊκῆς καὶ τῆς μεσαίας καὶ τῆς ἀνωτέρας τάξεως.»

Μήπως πρέπει να θυμηθούμε τι έλεγε ο Πλάτων στην Πολιτεία του αλλά και τι πίστευαν στην Σπάρτη; Κοινή ιδέα τους ήταν ότι όταν εισαχθούν ξένες ιδέες στην πόλη τότε πολύ γρήγορα θα επέλθει η αλλοίωση, η σύγχυση και η παρακμή των πολιτών. Η αρχαιολατρία όμως είναι και πάλι μιμητισμός και αυτό μας λέει ο Παλαμάς: «των Ευρωπαίων περίγελος και των αρχαίων παλιάτσοι». Τεράστια η ιστορία μας και πολλούς πολιτισμούς δημιουργήσαμε στο βάθος των αιώνων. Κανείς νοήμων Έλλην άνθρωπος δε μπορεί να μην κατανοήσει τα λόγια του Δραγούμη: «Πρέπει να νοιώθω την Πόλη, όπως πρέπει να νοιώθω την αρχαία Ελλάδα. Δε σημαίνει πως πρέπει να γίνουμε αρχαίοι Έλληνες, ούτε Βυζαντινοί. Σημαίνει πως πρέπει να ξέρω την περασμένη μου ζωή, να μη λησμονώ τα παλιά καλούπια που μπόρεσε να εύρει ο Ελληνισμός για να γίνει κράτος ανάμεσα στα κράτη, και ξανοίγοντας όσο μπορώ την τωρινή ζωή μου, να ξεκαθαρίζω το δρόμο, να εύρω το νέο τόπο που θα διαλέξει ο Ελληνισμός για να γίνει κράτος δυνατό.»

Για να δημιουργήσουμε το μέλλον μας πρέπει να γνωρίσουμε ποιοι είμαστε και να μάθουμε καλά την ιστορία μας, να ανακαλύψουμε τα πρότυπα μέσα από το ελληνικό παρελθόν μας. Κι ο μεγάλος Ιωάννης Μεταξάς το είπε καλύτερα απ’ όλους απευθυνόμενος στην Εθνική Οργάνωση Νεολαίας: «Πρέπει να γυρίσουμε πίσω εις τας πηγάς εκείνας, από τας οποίας έρρευσε το νερό του Ελληνικού Πολιτισμού καθαρό και αγνό και να αναβαπτισθούμε εκεί μέσα και να ξαναγίνουμε Έλληνες και τότε να ορμήσουμε εις ένα νέον μέλλον».

Αποτέλεσμα εικόνας για παραβολη του σπορεως

Κι αυτό είναι η δουλειά που θέλει πολύ κόπο, αφοσίωση και μεγάλη αντοχή από εμάς τους ιδεολόγους που έχουμε ευθύνη να αναγεννήσουμε την ψυχή του λαού μας. Κι αυτή είναι πάντα η πρώτη φάση της επανάστασης στην ιστορία. Γιατί πρώτα η πένα και ο λόγος σπέρνουν τις ιδέες και έπειτα έρχονται οι στρατιώτες! Και ποτέ τη νέα τάση δεν την δίνουν τα κόμματα αλλά η Ιδέα που προτείνουν οι ιδεολόγοι γεννά το κόμμα! Ας έχουμε οδηγό τις παραβολές του σπορέως και των ζιζανίων!

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δυστυχώς όμως το αγνό της ιδέας που σπάρθηκε το εκφυλίζουν γρήγορα αυτοί που την έκαναν κόμμα. Το έχουμε δει πολλές φορές άλλωστε αυτό στην ιστορία. Δεν θέλουμε ένα κόμμα που θα κυβερνήσει διατηρώντας τη λειτουργία του κόμματος καταργώντας όλα τα άλλα. Θέλουμε άξιες προσωπικότητες που θα κυβερνήσουν χωρίς να είναι κόμμα. Πιθανότατα θα χρειαστεί κάποια στιγμή να δημιουργηθεί κάποιο κόμμα αλλά θα πρέπει να διαλυθεί την ημέρα της νίκης του μαζί με όλα τα άλλα κόμματα. Προς το παρόν η Νέα Τάση αποτελεί ένα κίνημα ιδεών όπου ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί αγωνίζονται για το μέλλον της αλλαγής, πρώτα του εθνικισμού, μετά μιας μερίδας του λαού και στο τέλος ολόκληρης της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας!

Αλέξανδρος Καρράς

Δραγούμης: «Χρειάζεται μια αριστοκρατία για να επηρεαστεί ο λαός»

Ακόμα απολογείσαι στον κομμουνιστή που σε αποκαλεί «φασίστα»;

Για την ταμπέλα του «χιτλερικού» και τον ευρωπαϊκό εθνικισμό

Περικλής Γιαννόπουλος: «Αυτή είναι η Ελλάς την οποία ονειρευτήκαμε; ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ»

Φώτης Κόντογλου: «Ξενομανίας το ανάγνωσμα, γίναμε δυτικολάτρες»

Ίων Δραγούμης, ο Έλληνας που δημιούργησε τον όρο «Εθνικός Σοσιαλισμός» πριν τους Γερμανούς!

Κωστής Παλαμάς: Οι Ιδέες και οι Ήρωες βρίσκονται στο αίμα μας και εξαπλώνονται με τη θυσία!

Ο Κωστής Παλαμάς ήταν εθνικιστής, φυλετιστής και αντιδημοκράτης!!!

Συκουτρής: Οι διανοούμενοι αποτελούν την ευγενεστέραν αριστοκρατίαν του έθνους

Ο Φασισμός και οι φασισμοί – Μια σκέψη για πολλά έθνη και μια Ήπειρο!