Εθνικισμός διαγωγή μηδέν!

«Είναι στενόμυαλοι και κοντόφθαλμοι όσοι Έλληνες θέλουν και καλά να μας καθίσουν φράγκικες ιδέες, συστήματα και συνήθια. Κι αυτοί τίποτα δεν κάνουν. Κι αυτοί τον καιρό τους χάνουν. Φαντάζουνται πως ο φράγκικος πολιτισμός μπορεί να μας κάμει άλλους, και θαρρούν πως ο φράγκικος πολιτισμός είναι ευγενικώτερος και καλλίτερος από τον ελληνικό, ή νομίζουν ίσως πως ελληνικός πολιτισμός δεν υπάρχει. Αν σεις έχετε καλλίτερα τις φράγκικες ιδέες και τα συνήθια, γενήτε Φράγκοι κι αφήστε μας στην ησυχία μας. Δεν είστε άξιοι για να μένετε μεταξύ μας». (Ίων Δραγούμης)

ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Είναι γνωστό ότι στη δική μας ιδεολογία δεν έχει καμία θέση η πάλη των τάξεων που πιστεύουν οι μαρξιστές. Ούτε όμως και η περιφρόνηση της κατώτερης λαϊκής τάξης, όπως ισχύει στην ατομικιστική ιδεολογία του φιλελευθερισμού. Για τη δική μας ιδεολογία υπάρχει μία τάξη κι αυτή είναι ο λαός, όπως έλεγε ο Δραγούμης στον κομμουνιστή Γιάννη Κορδάτο όταν ο τελευταίος του μιλούσε για τάξεις. Με τη θέση αυτή ο Δραγούμης δήλωνε ότι ο Λαός είναι Έθνος, ένα σώμα το οποίο δε διαχωρίζεται σε τίποτα άλλο. Όπως τα κόμματα διαχωρίζουν τον Λαό, δηλαδή το Έθνος, έτσι κι οι τάξεις. Για αυτό ο Ιωάννης Μεταξάς είπε πως «το καθεστώς της 4ης Αυγούστου δεν είχε ένα κόμμα στην εξουσία αλλά κόμμα ήταν ο Λαός». Για τη συνεργασία των τάξεων σημείωνε ο Ίων στο ημερολόγιό του στις 19 Σεπτεμβρίου 1919: «…συνείδηση της ανάγκης να συμβιβαστεί ο σοσιαλισμός με το νασιοναλισμό και να βρεθεί ο κρίκος ο συνδετικός και ο ρυθμός τους. Επίσης να ενισχυθεί ο συνεργατισμός.»

Καμία άλλη ιδεολογία δε μπορεί να ενώσει τον λαό και να τον κάνει Έθνος! Εθνικισμός και Σοσιαλισμός είναι θεωρίες αχώριστες. Η μία χωρίς την άλλη αδυνατεί να σταθεί. Και να ποιο είναι το μέγα λάθος του σημερινού εθνικισμού στην πατρίδα μας. Οι εθνικιστές έμαθαν να μιλούν μόνο για εθνικά θέματα και να συγκεντρώνονται σε μνημόσυνα. Για τα κοινωνικά θέματα ποτέ δε συγκεντρώνονται, ποτέ δε διαμαρτύρονται, έχουν θυσιάσει το δεύτερο σκέλος της ιδεολογίας μας αφήνοντάς το αποκλειστικά στα χέρια των μαρξιστών. Αυτή είναι μία από τις αιτίες που ο λαός δε μας ακούει. Και βλέπουμε δυστυχώς πολλούς, ανθρώπους που έχουν απωλέσει την εθνική τους ταυτότητα και κάθε σύνδεση με τον λαό τους, δυστυχώς ακόμα και άνθρωποι που παριστάνουν τους εθνικιστές, να καθυβρίζουν τον λαό ως πλέμπα! Να εκδηλώνουν μίσος συνεχώς επειδή ο λαός μας ψηφίζει Δεξιά ή Αριστερά ή γιατί είναι συμφεροντολόγος. Όμως ο Χένρι Φορντ έλεγε πως ο λαός γίνεται ό,τι τον κάνουν και δεν είναι χρήσιμο να τον κατηγορούμε και θα πρέπει να χτυπάμε την αιτία κι όχι το αποτέλεσμα.

Εν τέλει πόση διαφορά έχουν αυτοί οι άνθρωποι με τους φραγκεμένους νεόπλουτους κολωνακιώτες που μια μέρα αποφάσισαν να μην ξαναβοσκήσουν άλλες βοβάλες και να κατέβουν στην Αθήνα για να κάνουν τους πρωτευουσιάνους;

Τι τους διαχωρίζει με τους καπιταλιστές και τους νεόπλουτους λοιπόν που αδιαφορούν για όσα υποφέρει η λαϊκή τάξη; Τι διαφορά έχουν με τους μαρξιστές που μισούν επίσης μια μερίδα του λαού επειδή τυγχάνει να έχει κάτι παραπάνω από μια άλλη μερίδα του λαού;

Εθνικός Σοσιαλισμός σημαίνει σοσιαλισμός για το Έθνος, δηλαδή για τον Λαό και την Λαϊκή Κοινότητα. Διαφορετικά, πρέπει κι αυτό να το ξεκαθαρίσουμε, θα λεγόταν Λευκός Σοσιαλισμός κι όχι Έθνικός, αν μόνη του θεωρία ήταν ο Φυλετισμός. Πόσα πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ακόμα για να συνεννοηθούμε στις βασικές αρχές της θεωρίας μας;

Αποτέλεσμα εικόνας για κολωνακι διαγωγη μηδεν

Υπάρχει μια παλιά ταινία με τον Μίμη Φωτόπουλο, τον Σωτήρη Μουστάκα και άλλους ηθοποιούς, με τον τίτλο «Κολωνάκι διαγωγή μηδέν». Αυτή η ταινία παρουσιάζει κάτι φραγκεμένους, κάτι ψώνια που πήγαν μέχρι τη Γαλλία ή μετανάστευσαν στην Αθήνα και το Κολωνάκι κληρονομώντας τους κόπους των παππούδων και των πατεράδων τους κι έγιναν νεόπλουτοι. Μιλούν με γαλλική προφορά τα ελληνικά και χρησιμοποιούν γαλλικές λέξεις, έχουν ύφος εκατό καρδιναλίων σνομπάροντας τους απλούς ανθρώπους και ντύνονται φράγκικα. Με απλά λόγια ψευτοαριστοκράτες. Λησμονούσαν οι χωριάτες αυτοί ότι είχαν μεταναστεύσει από την επαρχία στο Κολωνάκι. Ο Διαμαντής Καρανάμπασης, ένας απλός άνθρωπος και στο επάγγελμα χασάπης, βρέθηκε να αγοράζει διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία με αυτούς. Τότε αναστατώνονται οι ανόητοι και φαντασμένοι αυτοί άνθρωποι και συγκεντρώνονται για να αποτρέψουν την αγορά του διαμερίσματος από τον άνθρωπο που δεν ταιριάζει στην δική τους …τάξη! Μια σύμπτωση όμως φέρνει τα πάνω κάτω στα σχέδια των φραγκεμένων.

Στην ίδια πολυκατοικία κατοικεί ο στρατηγός Κουτσομήτρος ο οποίος είχε φαντάρο στον πόλεμο τον Διαμαντή Καρανάμπαση! «Με την αξία σου και με τη δουλειά σου» λέει ο στρατηγός στον Καρανάμπαση πως τα κατάφερε να κατοικήσει σε ένα καλύτερο σπίτι στο Κολωνάκι. Βασική διαφορά με τα ψώνια των υπολοίπων διαμερισμάτων που κληρονόμησαν από τους γονείς τους. Χαρακτηρίζουν μάλιστα τον Καρανάμπαση ως τσουκνίδα ενώ τους εαυτούς τους βιολέττες. Εν τέλει, ο στρατηγός διηγείται μια ιστορία από τον πόλεμο και ενθουσιάζονται με τον ήρωα που έσωσε τον συνταγματάρχη Κουτσομήτρο. Όταν αποκαλύπτει όμως πως ο ήρωας που τον έσωσε ήταν ο Καρανάμπασης, οι ψευτοαριστοκράτες αντιδρούν και τον περιφρονούν ως «λαό». Τότε ο στρατηγός τους θυμίζει ποιοι είναι κι από που κρατάει η σκούφια τους, αλλά και τι εργασία έκαναν οι προγονοί τους. Τεράστιας αξίας η φράση του στρατηγού: «Όταν μιλάτε για τον λαό θα στέκεστε όρθια!» Τους ήρωες τους γεννά ο Λαός, δηλαδή το Έθνος. Και κανείς δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον άλλο. Ούτε τα βιβλία, ούτε οι σπουδές, ούτε τα χρήματα δεν πρέπει να διασπούν τον Λαό διότι τότε ζημιώνεται το Έθνος και αποδυναμώνεται. Αυτός άλλωστε είναι κι ο στόχος των μαρξιστών και των λιμπεραλιστών.

ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ 1

Από δω και πέρα όταν μιλάνε κάποιοι για Εθνικό Σοσιαλισμό καλό θα ήταν να δείχνουν κάποιο σεβασμό προς την καταγωγή τους αλλά και στο λαό που ανήκουν. Το να μισείς τον λαό επειδή βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση, είναι σα να κατηγορείς τον ασθενή επειδή αρρώστησε αντί να προσπαθήσεις να τον θεραπεύσεις. Γιατί ο δικός μας Εθνικός Σοσιαλισμός σημαίνει συνεργασία των τάξεων, σημαίνει ότι όλες οι τάξεις δουλεύουν για το σύνολο, αποτελούν το Έθνος, δημιουργούν τη Λαϊκή Κοινότητα και οδηγούν σε κράτος Αυτάρκειας, δηλαδή σε ανεξάρτητη εθνική οικονομία. Για αυτό ο Δραγούμης έδειξε την κατεύθυνση της εθνικής ενότητας στους διεθνιστές σοσιαλιστές, τρεις μήνες πριν την δολοφονία του:

«…εις τους Έλληνας σοσιαλιστάς θα υπεδείκνυα αν ήθελον να με ακολουθήσουν: Εθνικόν σοσιαλισμόν, όχι υπό την γνωστήν έννοιαν, αλλ’ υπό την έννοιαν, ότι η εφαρμογή του θα είναι ανάλογος προς το έθνος και προς την κατάστασιν της εξελίξεώς του

Ας αγωνιστούμε λοιπόν να ξεριζώσουμε κάθε ξένη επιζήμια θεωρία κι ας δημιουργήσουμε ένα ελληνικό Ιδανικό που θα ενώσει την Ελλάδα! Όποιος εισχωρεί σε αυτό τον αγώνα δε θα κατηγορείται για το τι ψήφιζε ή έκανε στο παρελθόν αλλά θα κρίνεται μόνο για το τι κάνει τώρα και πως αγωνίζεται για το μέλλον του Έθνους και της αναγέννησής του! Ας παλέψουμε πρωτίστως να υπερνικήσουμε τον φθόνο, την ξενομανία και τον εγωισμό. Αυτά μας στερούν την ελευθερία και την δύναμη της ενώσεως. Δεν μας νοιάζει τι έκανε κάποιος μέχρι χτες αλλά τι μπορεί να κάνει από σήμερα για ένα καλύτερο αύριο! Κι ο αγώνας αυτός θα γίνει από τον λαό για τον Λαό! Κι οι καλύτεροι ανάμεσά μας είναι οι άνθρωποι οι εργατικοί, οι παραγωγικοί. Κλίνατε και το γόνυ από σεβασμό προς αυτούς που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα γιατί στον θάνατο τάξεις ΔΕΝ υπάρχουν! 

Ίων Δραγούμης, ο Έλληνας που δημιούργησε τον όρο «Εθνικός Σοσιαλισμός» πριν τους Γερμανούς!

Η εργασία κι η σημασία της για τον άνθρωπο και την κοινωνία

Ίων Δραγούμης: «Ποτέ δεν είμαστε φτωχοί όσο εργαζόμαστε, η εργασία είναι πλούτος»

Σίτσα Καραϊσκάκη: Ελευθερία και τάξι διά της εργασίας

Δραγούμης: «Χρειάζεται μια αριστοκρατία για να επηρεαστεί ο λαός»

Η διαλεκτική του Δραγούμη περί κοσμοπολιτισμού (Α’ μέρος)

Η διαλεκτική του Δραγούμη περί κοσμοπολιτισμού (Β’ μέρος)