Προς Ελληνορθόδοξους Εθνικιστές

Έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια ότι στον εθνικιστικό «χώρο» γίνεται μια λυσσαλέα προσπάθεια κατά των θεμελίων του ελληνικού εθνικισμού. Συμπλεγματικοί τύποι έχουν κάνει την εμφάνισή τους ως νέοι εικονοκλάστες. Η κατάσταση αυτή σαφώς επιφέρει σύγχυση. Είναι άσκοπο να ασχοληθεί ο κάθε εθνικιστής με όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να πράξει. Ο νεοναζισμός και ο σεχταρισμός δεν έχουν καμία δυναμική και ούτε θα αποκτήσουν ποτέ. Παρατηρείται το μένος επίσης που δείχνουν σε ένδοξες προσωπικότητες του Εθνικισμού, όπως ο Μεταξάς, ο Δραγούμης, ο Μελάς, ο Μέγας Αλέξανδρος πιστεύοντας οι ανόητοι ότι έτσι θα μπορέσουν να επιβάλλουν τον Αδόλφο Χίτλερ στον ελληνικό εθνικισμό. Ταυτοχρόνως όμως παρατηρείται το μένος τους κατά τη Ορθοδοξίας με ύβρεις, χλευασμούς και διάφορες προκλήσεις.

Οι Έλληνες εθνικιστές καλά θα κάνουν να μην μπαίνουν σε διάλογο ούτε να απολογούνται για τον Χριστό και την Ορθοδοξία, ούτε φυσικά για τις μορφές του Εθνικισμού.

Ο Χριστιανός Ορθόδοξος και ο Έλληνας Εθνικιστής δεν απολογούνται για όσα πιστεύουν και υποστηρίζουν. Είναι ομολογητές και μόνο ομολογητές. Οι Έλληνες εθνικιστές πρέπει να αντιμετωπίζουν όλους αυτούς σαν αιρετικούς και εξωμότες. Όπως δεν κάνουμε διάλογο με Μάρτυρες του Ιαχωβά έτσι δεν μπαίνουμε σε διάλογο και με αυτούς. «Τον αιρετικό τον άνθρωπο πρέπει να τον αποστρεφόμαστε», μας λέει ο Μέγας Βασίλειος.

Μη σκορπίζετε την ενέργειά σας σε τέτοιες καταστάσεις. Δώστε όλη σας την ενέργεια στον αγώνα, στο διάβασμα, σε νέες δράσεις. Καμία απολογία, κανένας συμβιβασμός, καμία συνεργασία, καμία υποχώρηση σε θέματα θρησκευτικά και ιδεολογικά. 

Screenshot_18.png

Τα λόγια του Μακρυγιάννη είναι ο οδηγός κάθε συνειδητοποιημένου Χριστιανού Ορθόδοξου και Έλληνα Εθνικιστή:

«…και να μάθουν να θυσιάζουν δια την πατρίδα τους και θρησκεία τους περισσότερη αρετή, να ζήσουν ως ανθρώποι ᾿σ αυτήν την πατρίδα και μ᾿ αυτήν την θρησκείαν. Χωρίς αρετή και πόνο εις την πατρίδα και πίστη εις την θρησκεία τους έθνη δεν υπάρχουν. Και προσοχή να μην τους απατάγη η ᾿διοτέλεια.»

Να θυμάστε πως όσο μένετε και επιμένετε σε ιδεολογικές και θρησκευτικές συγκρούσεις με όλους αυτούς τους ασήμαντους, ο Εθνικισμός θα παραμένει περιορισμένος εντός του «χώρου» και μακριά από την κοινωνία και τον Λαό. Αγωνιστείτε ωφέλιμα. Ακόμα και σήμερα έχετε παραδείγματα σύγχρονων ανθρώπων για το πως να ζείτε και να είστε περήφανοι για αυτόν τον τρόπο ζωής:

Κωνσταντίνος Κατσίφας και Μιχάλης Ζαμπίδης. Αυτά τα ονόματα είναι και η απάντησή σας!

Αλέξανδρος Καρράς

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, ουρανός, βουνό και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

zampidis

Αποτέλεσμα εικόνας για μιχαλης ζαμπιδης ελληνικη σημαια