C. Z. Codreanu: «Την δημιουργία του κινήματος ακολούθησε μία καταιγίδα μίσους και γελοιοποίησης»

 

Σε κάθε εποχή κάθε αγνός αγώνας, σε όποιο λαό και έθνος κι αν διεξάγεται, εκείνοι που παρατούν την ησυχία της μικροζωούλας τους κι αποφασίζουν να εκτεθούν και να κινδυνεύσουν, ταράζοντας πρωτίστως τον ψυχικό τους κόσμο και θέτοντας σε κίνδυνο την ύπαρξή τους στον μάταιο αυτό κόσμο, αντιμετωπίζουν πάντα τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες συμπεριφορές, τις ίδιες συκοφαντίες και επιθέσεις από μια κάστα ηλιθίων, μικρόψυχων και ασυνείδητων υπανθρώπων. Οι συκοφαντίες είναι διαχρονικές και δεν αλλάζουν από εποχή σε εποχή ούτε από έθνος σε έθνος. Είναι πάντα οι ίδιες και όλες οι μέθοδοι κοινές. Και φυσικά εδώ δε μιλάμε για επιθέσεις του εχθρού. Παραθέτουμε ένα εξαιρετικό απόσπασμα από το βιβλίο «Για τους Λεγεωνάριούς μου» του Κορνήλιου Ζελέα Κοντρεάνου, θέλοντας έτσι να δώσουμε θάρρος μέσα από το παράδειγμα αυτού του λαμπρού αγωνιστή του Ελληνορθόδοξου Εθνικισμού:

Αποτέλεσμα εικόνας για corneliu zelea codreanu
«Την δημιουργία του κινήματος ακολούθησε μία καταιγίδα μίσους και γελοιοποίησης. Τα δύο στρατόπεδα της Ένωσης – οι του Cuza και οι Καταστατικοί – διέκοψαν κάθε σχέση μαζί μας. Όλοι οι φοιτητές του Ιασίου μας εγκατέλειψαν και οι επιθέσεις των οπαδών του Cuza που μέχρι τότε κατευθύνονταν προς τους Καταστατικούς, άρχισαν πλέον να κατευθύνονται εναντίον μας, τρυπώντας σαν βέλη τις καρδιές μας.

Δεν ήμασταν τόσο πληγωμένοι από τα βέλη τους, όσο από αυτά που διαπιστώναμε για τον λαό. Σύντομα μας αντάμειψαν με τις πλέον αισχρές ύβρεις που είχαμε ακούσει ποτέ και δεχόμασταν το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Νιώθαμε όχι μόνο το μίσος, αλλά και την έλλειψη χαρακτήρα και ηθικής σε όλη της την γύμνια.

Σύντομα μετατραπήκαμε σε «εκμεταλλευτές της εθνικής ιδέας» για προσωπικό όφελος. Ήταν αδύνατο να πιστέψουμε πως αυτοί που αγανακτούσαν τον περασμένο χρόνο, ζητώντας ανταμοιβή για τις υποτιθέμενες ταλαιπωρίες τους, θα είχαν το θράσος να ρίξουν επάνω μας μια τέτοια κατηγορία. Σύντομα ο κόσμος θα μάθαινε ότι είχαμε «πουληθεί στους Εβραίους», ολόκληρα άρθρα γεμάτα ύβρεις γράφτηκαν για μας κι υπήρξαν αγρότες που τα πίστευαν και πολλοί που μας γύρισαν την πλάτη. Αδικία! Ύβρεις που ποτέ οι εχθροί μας δεν τόλμησαν να ξεστομίσουν εναντίον μας, από φόβο, τώρα προέρχονταν από τους φίλους μας, άφοβα και χωρίς ντροπή.

Αν ήταν αλήθεια ότι εμείς που είχαμε περάσει τόσες κακουχίες και τα σώματά μας είχαν ταλαπωρηθεί τόσο, θα ήμασταν ικανοί για τέτοια αισχρότητα, δηλαδή να πουληθούμε στον εχθρό, τότε δεν έμενε τίποτα άλλο από το να βάλουμε δυναμίτη σε αυτόν τον λαό και να τον ανατινάξουμε. Ένας λαός που γέννησε και ανέθρεψε τέτοια παιδιά δεν αξίζει να ζει.

Σχετική εικόνα

Αλλά αν δεν ήταν αλήθεια, αυτοί που εφηύραν και διέδωσαν αυτά τα πράγματα είναι αλήτες που απομακρύνουν την εμπιστοσύνη του έθνους από το μέλλον και το πεπρωμένο του. Για τέτοια άτομα, καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή.

Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ένας λαός στη νίκη και στο μέλλον, αν στη μέση του σκληρού αγώνα που διεξάγει, ακούει ότι τα παιδιά του, που τα μεγάλωσε στα χέρια του και στα οποία έθεσε τις μεγαλύτερες ελπίδες του, τον πρόδωσαν;

Αφήνω αυτές τις μέρες στη μνήμη μόνο εκείνων που τις έζησαν. Στους συναγωνιστές μου εκείνη τη στιγμή, μάρτυρες των γεγονότων, είπα:

«Μην φοβάστε αυτούς τους τιποτένιους, γιατί όποιος έχει τέτοια ψυχή δεν μπορεί ποτέ να νικήσει. Θα τους δείτε μια μέρα να πέφτουν στα γόνατά σας να σας παρακαλάνε. Μην τους συγχωρέσετε επειδή δε θα το κάνουν από τύψεις για τις προσβολές τους, αλλά για μια ακόμα προδοσία. Και τώρα, μέσα στην κόλαση των βρώμικων φαντασμάτων που μας περιτριγυρίζουν, ακλόνητοι στη θέση μας, θα νικήσουμε.»

Μέχρι τότε είχα γνωρίσει το κτήνος στον άνθρωπο. Τώρα έβλεπα την παλιανθρωπιά. Κρατηθείτε εσείς και τα παιδιά σας του σήμερα και του αύριο του ρουμανικού λαού και κάθε λαού στον κόσμο, μακριά από την τρομακτική μάστιγα: την προδοσία!»

«Το τρίτο όπλο είναι να σε καταστρέψουν. Αν διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν να σου βάλουν χέρι ή να σε υποτάξουν, θα προσπαθήσουν να σε καταστρέψουν ψάχνοντας για τις αδυναμίες σου: αν πίνεις, θα προσπαθήσουν να σε υποτάξουν μέσω του αλκοόλ. Αν είσαι γυναικάς, θα σου στείλουν μια γυναίκα που θα σε υποτάξει ή θα καταστρέψει την οικογένειά σου. Αν είσαι βίαιος εκ φύσεως, θα σου στείλουν έναν άλλο βίαιο άντρα που θα σε σκοτώσει ή θα τον σκοτώσεις για να πας φυλακή. Αν δεν έχεις τέτοια ελαττώματα, θα διασπείρουν ψέματα με φήμες ή λασπολογίες…»

Corneliu Zelea Codreanu, Οι Λεγεωνάριοί μου, εκδόσεις Θ. Κοσμάς

φδβδφ