Κορωνοϊός και Φαρισαίοι εσχατολόγοι

Γράφει ο Αλέξανδρος Καρράς

Δεν πάει πολύς καιρός που εμφανίστηκε στη ζωή μας ο Covid-19 και πράγματι προξένησε μεγάλη αναστάτωση. Πολλοί μάλιστα τον είδαν σαν ευκαιρία. Σαν μια ευκαιρία να αποκτήσουν ύπαρξη ή να κερδίσουν οπαδούς. Έτσι είδαμε ξαφνικά ανθρώπους που έριχναν χριστοπαναγίες στα τηλέφωνά τους να φωνάζουν ότι έρχεται το τσιπάκι και το χάραγμα του Αντιχρίστου. Είδαμε ανθρώπους που θέλουν αναθεώρηση του ορθοδόξου δόγματος και αφαίρεσης βιβλίων (πχ Παλαιά Διαθήκη) και προσώπων που εμπεριέχονται στο δόγμα, να μιλούν για Ορθοδοξία, για εκκλησίες ανοιχτές και για Αντίχριστο. Είδαμε ανθρώπους που ανέβαιναν στα βουνά για να γιορτάσουν το χειμερινό ηλιοστάσιο να θυμούνται ξάφνου τις εκκλησίες και να διαμαρτύρονται γιατί μένουν κλειστές. Είδαμε ανθρώπους να κρίνουν την πίστη του καθενός με βάση το τι άποψη έχει για τα μέτρα. Είδαμε όλους τους ιεροεξεταστές, τους εσχατολόγους και τους συνωμοσιολόγους, επιτήδειους ή αφελείς, να προφητολογούν και να σπέρνουν τον πανικό. Κοντεύουν να φέρουν οι ίδιοι το τσιπάκι και τον Αντίχριστο από το φανατισμό και την εμμονή τους να φωνάξουν: «Πρόβατα, σας τα λέγαμε, ήρθε! Τώρα θα πιστέψετε θέλετε δε θέλετε, είχαμε δίκιο!»

Είδαμε την καχυποψία του κάθε ζηλωτή υπερχριστιανού να επιχειρεί να ερμηνεύσει ως ύποπτη κι εκ του πονηρού την κάθε τοποθέτηση ανθρώπων που γνωρίζει καλά υποτίθεται. Είδαμε επιθέσεις των επιθέσεων. Ένα Κολοσσαίο το Facebook. Οι χριστιανοί να γίνονται λιοντάρια που κατασπαράζουν τους ψύχραιμους και τους λογικούς. Είδαμε τον φανατισμό σε όλο του το μεγαλείο. Είδαμε την ηλιθιότητα να ξεχειλίζει. Και μάλιστα όλα τα αμαρτήματα, σύμφωνα με την ορθόδοξη πίστη πάντα, να εκδηλώνονται εν μέσω Σαρακοστής και Μεγάλης Εβδομάδας. Ο φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο. Είδαμε τους χριστοκάπηλους να εμφανίζονται προκειμένου να αρπάξουν ένα κομμάτι από την πίτα του «χώρου».

Τουλάχιστον εμείς ουδέποτε κρύψαμε ότι κάποτε υπήρξαμε παγανιστές, δεν ρίξαμε ποτέ κάτω από το χαλί το παρελθόν μας. Ούτε ποτέ κάναμε τους χριστιανούς μπροστά από κλειστές πόρτες σαν κάποιους άλλους που πίσω από αυτές έκρυβαν, και κρύβουν, το νεοπαγανισμό τους και τον αντιχριστιανισμό τους διότι υποστηρίζουν ότι ο χριστιανισμός είναι ιουδαϊκός!!! Εκεί όμως καμία κριτική από τα πιστά κοπρόσκυλα!

Οι 7 λόγοι του Χριστού πάνω από τον Σταυρό Του – GreekPress

Έβγαλαν όλοι οι Φαρισαίοι το πιστόμετρο και κρίνουν κατά γράμμα! Ξέχασαν τη ρήση του Χριστού «Γιατί βλέπεις το αγκαθάκι μέσα στο μάτι του αδελφού και δε νοιώθεις το δοκάρι που έχεις μέσα στο δικό σου μάτι;». Χαρακτηρίζουν οι υπερορθόδοξοι ως αιρετικούς αυτούς που κατανοούν ότι πρέπει οι εκκλησίες να μείνουν κλειστές προς όφελος των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων. Τους βλέπουν σαν αντίχριστους, σαν άπιστους. Και παρερμηνεύουν οτιδήποτε διαβάσουν που δεν τους βολεύει. Και κατακρίνουν! Ξεχνούν όλοι αυτοί οι τυφλωμένοι φανατικοί πόσο μεγάλο αμάρτημα είναι η κατάκριση. Ξεχνούν και τον άγιο Παΐσιο ακόμα προς τέρψιν του εγωισμού τους: «Μόνον ο Θεός κρίνει δίκαια, γιατί μόνον Αυτός γνωρίζει τις καρδιές των ανθρώπων. Εμείς, επειδή δεν ξέρουμε την δίκαιη κρίση του Θεού, κρίνουμε «κατ’ όψιν», εξωτερικά, και γι’ αυτό πέφτουμε έξω και αδικούμε τον άλλον». Πόσο δίκιο είχε τελικά ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος όταν έλεγε πως «τίποτα δεν είναι τόσο ευχάριστο για τους ανθρώπους, όσο το να κατακρίνουν τις πράξεις των άλλων»;

Μας κουράσατε! Βγάλτε τον σκασμό μέρες που είναι, νηστέψτε, μετανοείστε, προσευχηθείτε και κλείστε τα social media για να μη σκανδαλίζεστε ούτε να σκανδαλίζετε τους άλλους. Το Πάσχα δεν είναι μόνο για εσάς, δε σας ανήκει. Ούτε η Πίστη και ο Χριστός. Πάψτε να σταυρώνετε τους άλλους σαν άλλοι Φαρισαίοι που κατέκριναν ως αιρετικό και βλάσφημο τον Ιησού επειδή θεράπευε τυφλούς ημέρα Σάββατο! Αγάπη αλά καρτ! Οι μέρες θα περάσουν αλλά εμείς δε θα ξεχάσουμε και δε θα δεχθούμε καμία συγγνώμη από εσάς! Να την ζητήσετε από Εκείνον αν έχετε τα κότσια και την ταπεινότητα!

Όσο για τα λόγια των πιστών που διαστρεβλώνετε θυμηθείτε πώς συκοφάντησαν τον Ιησού και τι Τον ρώτησε ο Πιλάτος για να του απαντήσει «συ είπας»!

Ουαί! Ουαί! Ουαί! 

Και Καλή Ανάσταση!

gesufarisei