Συγχαρητήρια σε Τάσο Συμιγδαλά και Ανδρέα Πετρόπουλο

Γράφει ο Αλέξανδρος Καρράς

Είχα γράψει πριν μερικές μέρες στο twitter: «Ο κορωνοϊός προσέφερε την ευκαιρία για φτηνό λαϊκισμό με στόχο το εύκολο κι έτοιμο κοινό που πιστεύει στις συνωμοσιολογίες. Μακάριοι όσοι σταθήκαμε με εντιμότητα κι αξιοπρέπεια πέρα από τους πολιτικαντισμούς. Ο χρόνος θα μας δικαιώσει».

Είναι πράγματι εξοργιστικό να παρακολουθείς παρατάξεις και συλλογικότητες του εθνικιστικού, ή του ευρύτερου πατριωτικού χώρου, να υποστηρίζουν θεωρίες συνωμοσίας και να εστιάζουν μόνο στις δικές μας κλειστές εκκλησίες, την ώρα που παγκοσμίως έχουν κλείσει οι ναοί όλων των δογμάτων του χριστιανισμού αλλά και η Μέκκα, ενώ ο Νετανιάχου απαγόρευσε την κυκλοφορία τις ημέρες του εβραϊκού Πάσχα. Είναι από την άλλη θλιβερότατο να παρακολουθείς τόσες μέρες μια στείρα και γραφική συνωμοσιολογία για τσιπάκια και αντίχριστους. Είναι αφάνταστα τραγικό να παρατηρεί κανείς την προσπάθεια των εθνικιστών να πολιτικοποιήσουν την πανδημία ώστε να αντιπολιτευθούν την κυβέρνηση, απλά γιατί συνηθίσαμε να αντιδρούμε σαν το ΚΚΕ. Συνήθισε ο δικός μας χώρος να μην έχει θέσεις σοβαρές, πρακτικές, άμεσες, οικονομικές, κοινωνικές και σύγχρονες. Όπως το ΚΚΕ εμμένει στην εποχή του Στάλιν και στο ’49 έτσι κι ο δικός μας χώρος επιμένει στο χτες χωρίς να προχωράει στο σήμερα και να κρατάει ό,τι μπορεί να εφαρμόσει και να προσαρμόσει στον 21ο αιώνα.

Από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» στις εκπομπές μας με τον Μιχάλη Δέλτα και αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία και πολιτική ωριμότητα τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης. Κατηγορηθήκαμε από θερμόαιμους που θα επιθυμούσαν να ουρλιάζουμε δια των πλήκτρων για τη «χούντα» της Νέας Δημοκρατίας. Και κατηγορηθήκαμε ως νεοδημοκράτες και δεξιοί διότι δεν υποστηρίξαμε θεωρίες συνωμοσίας και επειδή δεν εναντιωθήκαμε στα περιοριστικά μέτρα μόνο και μόνο επειδή κυβερνάει η δεξιά.

ekpompi-elasyn-simigdalas (1)

Είχαμε το θάρρος από την πρώτη στιγμή να τους γράψουμε όλους κανονικά και να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τη γελοιότητα αυτή. Η ειλικρίνεια στην πολιτική έχει κόστος. Κι έτσι φτάσαμε στις 22 Απριλίου να δούμε τον, δραστήριο για το κόμμα της ΕΛΑΣΥΝ, Τάσο Συμιγδαλά, να τεθεί στο πειθαρχικό του κόμματος με αίτημα του Ιωάννη Λαγού για διαγραφή του, επειδή με την πέννα του στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» αποτύπωσε τη φωνή της λογικής και της σοβαρότητας. Όπως έγραψε δημοσίως ο Ιωάννης Λαγός, ο κύριος Συμιγδαλάς τοποθετήθηκε εκτός επίσημης γραμμής κόμματος, δηλαδή εκτός εσχατολογίας και χωρίς να ωρύεται ότι έρχεται το σφράγισμα του Αντίχριστου. Ο Τάσος Συμιγδαλάς έγραψε λοιπόν τα ακόλουθα στο άρθρο του με τίτλο «Κεκλεισμένων των θυρών»:

«Στη χώρα μας, θα μας αναγκάσει η σημερινή πολιτική μας ηγεσία, να επικροτήσουμε τις επιλογές της, που έγκαιρα διέγνωσε τον επιθετικό άγνωστο εχθρό και έλαβε όσα περιοριστικά μέτρα τη συμβούλευσαν οι ειδικοί, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και ο αγώνας συνεχίζεται, “κεκλεισμένων των θυρών”, επιτυχής μέχρι τώρα, όπως επιβεβαιώνεται από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά στην ιστορία, ότι οι Έλληνες μπορούμε να πρωτοπορούμε, όταν οι ηγέτες μας αίρονται στο ύψος των περιστάσεων και μπορούν και να προβλέπουν και να προνοούν, αλλά και να προλαμβάνουν τις βλαπτικές ενέργειες των επερχόμενων γεγονότων.

Και η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, επιβράβευσε με ένα ηχηρό 82% των ερωτηθέντων, ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας, ορθώς και εγκαίρως έλαβε τα μέτρα που έπρεπε, για την αντιμετώπιση αυτού του αόρατου εχθρού…»

Screenshot_5

Ο Τάσος Συμιγδαλάς παράδεχεται ότι πράγματι η κυβέρνηση μας αναγκάζει να της αναγνωρίσουμε την ώριμη και σοβαρή πολιτική της στο ζήτημα της πανδημίας, εν συγκρίσει με τα άλλα κράτη που θεωρούνται ισχυρά και σοβαρότερα οργανωμένα σε σχέση με το δικό μας κράτος. Κάποτε είχα εξαπολύσει επίθεση εναντίον του επειδή μίλησε για «εθνικοδημοκρατία» κλείνοντας το άρθρο του απευθυνόμενος προς τον Μητσοτάκη. Τότε μιλήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις αφήνοντας πίσω τον διαπληκτισμό αυτό, πράγμα που αποδείχτηκε δημοσίως καθώς με φιλοξένησε στο κανάλι του «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» σε μια εκπομπή όπου την κλείσαμε δίνοντας τα χέρια. Σήμερα δημοσίως του δίνω τα συγχαρητήριά μου που έφτασε σε ρήξη προκειμένου να δείξει πολιτική ωριμότητα μακριά από πολιτικαντισμούς.

Screenshot_4

Μια άλλη ευχάριστη έκπληξη που είναι αδύνατον να κατηγορηθεί για στροφή στη Νέα Δημοκρατία είναι ο λοχαγός Ανδρέας Πετρόπουλος. Πριν μερικές μέρες έκανε εκπομπή στο κανάλι του στο Brighteon, εξόριστος από το YouTube εδώ και μήνες, και τοποθετήθηκε με περίσσια σοβαρότητα για τον κορωνοϊό και την πολιτική της κυβέρνησης. Στην εκπομπή αυτή έδωσε συγχαρητήρια σε αυτούς που πήραν τα μέτρα αυτά, δήλωσε ότι τον εξέπληξε η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία κι ότι εκείνος θα έπαιρνε ακόμα σκληρότερα μέτρα. Μάλιστα τάχθηκε κι αυτός υπέρ των κλειστών εκκλησιών, όπως κι εμείς, ξεκαθαρίζοντας και υποστηρίζοντας ότι η θεία κοινωνία δεν αποτελεί κίνδυνο μετάδοσης. Ό,τι κι αν έχει μεσολαβήσει επιβάλλεται να δώσουμε συγχαρητήρια και στον κύριο Πετρόπουλο για αυτές τις εξαιρετικές τοποθετήσεις του κόντρα στο γενικότερο ρεύμα του «χώρου».

Ο κορωνοϊός δίχασε, ο κορωνοϊός εξέθεσε, ο κορωνοϊός έφερε ρήξεις. Αλλά σκότωσε και τις νοοτροπίες του χτες. Κύριε Συμιγδαλά και κύριε Ανδρέα Πετρόπουλε, τα θερμά μας συγχαρητήρια!