Γερμανοί και Ποντιακή Γενοκτονία

Γράφει ο Αλέξανδρος Καρράς

Σε πολλές εκπομπές έχουμε αναφερθεί κατά της Γερμανίας για τον διαχρονικό ανθελληνισμό της. Η Φραγκιά, οι Γερμανοί και οι Λατίνοι, ήταν ανέκαθεν κατά της Ελλάδας και εκδήλωναν το κόμπλεξ κατωτερότητάς τους απέναντι στην ιστορία και στο μεγαλείο του Ελληνισμού. Από την αρχαιότητα μέχρι και το Βυζάντιο ως και την εποχή της Εθνεγερσίας αλλά και της δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους η Φραγκιά, πολιτικώς και θρησκευτικώς αντιμαχόταν τον ελληνικό λαό.  Ωστόσο το φως το έπαιρνε πάντα από την Ανατολή, πάντα από τον Ελληνισμό. Αυτό όμως που εμείς θεωρήσαμε φιλελληνισμό δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από θαυμασμός για μια περασμένη εποχή, για κάποιον λαό που, σύμφωνα με τους Γερμανούς, δεν υπάρχει πια. Έτσι λοιπόν βρίσκαμε πάντα τους Γερμανούς απέναντί μας, είτε στη  Μικρά Ασία όπου βοήθησαν τους Τούρκους φίλους τους και τον Κεμάλ είτε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου μας είχαν παραχωρήσει στη σφαίρα επιρροής των Ιταλών συμμάχων τους οι οποίοι επιθυμούσαν να αναγεννήσουν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Στις μέρες μας όλοι γνωρίζουν πως μεταχειρίζονται οι Γερμανοί τη χώρα μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανέκαθεν φίλοι των Τούρκων, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μικρασιατική Καταστροφή, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σήμερα ακόμα… Εξάλλου, η φάρα των βαρβάρων Γερμανών ήθελε νεκρό και το άξιο τέκνο της Ελλάδας, τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή! Και δεν ξεχνάμε τον Φαλμεράιερ φυσικά! Τελικά η Γερμανία μάλλον δεν πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια…ο νοών νοείτω! Συνιστώ επίσης ανεπιφύλακτα να διαβαστεί το βιβλίο του Μιχαήλ Ροδά «Πώς η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμό της Τουρκίας» το οποίο μπορείτε να ζητήσετε από τη Νέα Γενεά.

Η Thea Halo, η συγγραφέας που έγραψε το βιβλίο για την Ποντιακή Γενοκτονία, αναφέρει ξεκάθαρα πως οι Γερμανοί επικροτούσαν τη σφαγή των Ποντίων.  

bundesarchiv_bild_183-r02991_otto_liman_von_sanders

Ο εικονιζόμενος είναι ένας Γερμανός συνταγματάρχης ονόματι Όθων Λίμαν φον Σάντερς, (Otto Liman von Sanders) ο οποίος είχε συμβουλεύσει τους Τούρκους πως να εξοντώσουν τον χριστιανικό ελληνισμό:

«Επιβάλλεται για λόγους ασφαλείας ή απομάκρυνση από τα παράλια των Ελλήνων και των άλλων χριστιανικών λαών. Οι παγωνιές και το κρύο του χειμώνα, οι βροχές και η μεγάλη υγρασία, ο ήλιος και η τρομερή ζέστη του καλοκαιριού, οι αρρώστιες του εξανθηματικού τύφου και της χολέρας, οι κακουχίες και η ασιτία, θα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα που λογαριάζετε σεις με το δικό σας σχέδιο, δηλαδή να τους ξεκαθαρίσετε με σφαγές».

KEMAL VON SANDERS

Εδώ βλέπουμε τον εμπνευστή της Ποντιακής Γενοκτονίας δίπλα στον Μουσταφά Κεμάλ ο οποίος φοράει γερμανική στολή και σιδηρούν σταυρό. 

Εγκώμια του Χίτλερ για τον Κεμάλ! Μεταξάς για 1000 χρόνια!

Κατοχική εφημερίδα «Νέα Ευρώπη»: «Η Τουρκία και η Μεσόγειος – Μία ακόμα χώρα θα αναπνεύση»

«Νέα Ευρώπη» εφημερίδα της Κατοχής: «Η συμβολή της Γερμανίας στην πρόοδο της Τουρκίας – Η ιστορία μίας φιλίας»

Εξόπλιζαν και δανειοδοτούσαν την Τουρκία οι Γερμανοί! Μεταξάς για 1000 χρόνια!

Ακολουθεί απόσπασμα από την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» των ομογενών της Αμερικής:

Με την ομιλία της στο συνέδριο, που είχε τίτλο «Η Γενοκτονία Ελλήνων, Ασσυρίων και Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (1914-1923): μύθοι και αλήθειες», η κ. Χάλο θέλησε να καταρρίψει «το μύθο ότι οι Έλληνες της Ανατολής ήταν προστατευμένοι, επειδή ο βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Γερμανό Κάιζερ και ότι μπορεί να εκτοπίσθηκαν, αλλά δεν τους φέρθηκαν και τόσο άσχημα».

«Πρόκειται για κατάφορα ψεύδη», λέει και εξηγεί: «Ο Κωνσταντίνος δεν προστάτεψε ούτε κατ’ ελάχιστον τους Έλληνες. Οι Γερμανοί εξαπέλυσαν ρατσιστική προπαγάνδα συκοφάντησης Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων για λόγους καθαρά οικονομικούς. Τόσο ο Χόρτον, όσο και ο Μοργκεντάου έχουν αναλύσει γιατί οι Έλληνες αποτελούσαν εμπόδιο στις οικονομικές βλέψεις των Γερμανών».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε στην ομιλία της, τον Γερμανό διπλωμάτη Αλφονς Μαμ, που δικαιολόγησε τις σφαγές της Χίου το 1896 σαν «πράξη αυτοάμυνας της Τουρκίας». Ο Μαμ ήταν ένας από τους πολλούς Γερμανούς προπαγανδιστές, που επικρότησαν τις οθωμανικές βαρβαρότητες. Κι όλα αυτά, διότι το 1880 είχε αρχίσει ο ανταγωνισμός της Γερμανίας με τη Ρωσία, την Αγγλία και τη Γαλλία για τις σιδηροδρομικές και άλλες παραχωρήσεις από τους Οθωμανούς».

ΤΕΑ ΧΑΛΟ

Επισκεφθείτε τη σελίδα «Εθνικός Κήρυξ» των ομογενών: 

Επαρση Ποντιακής Σημαίας στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια