Ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μας δικαίωσε!

Γράφει ο Αλέξανδρος Καρράς

Κόντρα σε όλους και σε όλα, από την πρώτη μέρα ταχθήκαμε κατά της συνωμοσιολογίας και της προφητολαγνείας. Αναγνωρίσαμε ότι η Εκκλησία κατάφερε να μην τεθεί ζήτημα θείας κοινωνίας και μετάδοσης ασθενειών, να μην αμφισβητηθεί το μυστήριο, να μην υποχωρήσει σε καίριο ζήτημα πίστεως. Και τη συγχαρήκαμε διότι επέδειξε σωφροσύνη και σύνεση μακριά από σκοταδισμούς και υπερβολές.

Κορωνοϊός και Φαρισαίοι εσχατολόγοι

Πάσχα 2020: Υποκρισία ναι, αυτοκριτική όχι!

Ιερώνυμος: Να ανοίξουν οι εκκλησίες! Επιστολή στην Κυβέρνηση

Συγχαρητήρια σε Τάσο Συμιγδαλά και Ανδρέα Πετρόπουλο

Και «προφητεύσαμε» ότι οι εκκλησίες δεν έκλεισαν για πάντα. Και φωνάξαμε με αγανάκτηση και οργή υπέρ της πίστεως και κατά της γραφικότητας και της δεισιδαιμονίας. Και οι εκκλησίες άνοιξαν. Και οι πιστοί κοινώνησαν ξανά. Και δικαιωθήκαμε στο ότι η Ορθοδοξία δεν διώχθηκε και κανένας τέτοιος σκοπός δεν υπήρχε. Και διακρίναμε ορθότατα ότι πολλοί άδραξαν την ευκαιρία να χτυπήσουν τον θεσμό της Εκκλησίας ώστε να κλέψουν ποίμνιο από αυτήν και να το οδηγήσουν σε διάφορους τσαρλατάνους ψευτοεπαναστάτες μασκαράδες ρασοφόρους που την πολεμούν με συκοφαντίες.

Γιατί για αυτό έγιναν όλα:  Για να χτυπηθεί η Εκκλησία και να αποκόψουν από τους κόλπους της όσους περισσότερους πιστούς μπορούσαν ώστε να τους οδηγήσουν στα μαντριά των λύκων απατεώνων και υβριστών που με έπαρση διατυμπανίζουν ότι είναι οι γνήσιοι ενώ οι άλλοι είναι οι αιρετικοί, οι ιμιτασιόν.

Οι μέρες πέρασαν και όσα επιχειρήματα θέσαμε με τον Μιχάλη Δέλτα στις εκπομπές μας ήρθε να τα καταγράψει με μια υπεραναλυτική επιστολή του ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος. Για τους φανατικούς βέβαια και τους στενοκέφαλους ο μητροπολίτης έχει ήδη την ταμπέλα του «προδότη», του «αρνητή του Χριστού», του «μασόνου», του «πουλημένου», του «προσκυνημένου», του «αιρετικού» και του «ανάξιου».

Ο επίλογος της επιστολής του αποτυπώνει την αλήθεια, τη δυσάρεστη πραγματικότητα που βιώσαμε όλοι εμείς οι λογικοί και συνειδητοποιημένοι πιστοί, εμείς που πιστεύουμε χωρίς φανατισμούς και υπερβολές και χωρίς να προκαλούμε τον Θεό: «Έγραψα όλ᾿ αυτά με μεγάλη δυσκολία, γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι κάποιοι περιμένουν στη γωνία. Άνθρωποι που τυρανιούνται από φοβίες και μανία καταδίωξης, δεν μπορούν να ζήσουν διαφορετικά και όποιος τους χαλάει τη σούπα, είναι ικανοί να τον εξοντώσουν»

Γιατί ο όχλος είναι φανατικός και ηλίθιος και γνωρίζει μόνο να βρίζει, να χαρακτηρίζει και να πετροβολεί. Αυτό λέει ο μητροπολίτης εν ολίγοις!

Όσοι ξαφνικά άρχισαν να μιλούν για τσιπάκια και χάραγμα Αντιχρίστου επιχειρώντας να σπείρουν τον πανικό και να καταδικάσουν τους παπάδες μας το έκαναν με έπαρση και αλαζονεία διαπράττοντας ύβρη εναντίον του Λόγου του Θεού. Η Δευτέρα Παρουσία για να συμβεί πρέπει να έρθει πρώτα ο Αντίχριστος. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς πότε θα γίνει. Ο ίδιος ο Χριστός δεν αποκάλυψε την ώρα αυτή στους μαθητές Του:

Ματθ. 24,36 Ως προς δε την ημέραν εκείνην και την ώραν της δευτέρας παρουσίας και της μεγάλης κρίσεως κανείς δεν γνωρίζει τίποτε, ούτε οι άγγελοι των ουρανών, ει μη μόνον ο Πατήρ.

Μόνον ο Θεός λοιπόν γνωρίζει το πότε. Όσοι λοιπόν τα έβαλαν με τους ιερείς μας και με την Εκκλησία δεν έπεσαν μόνο στο σφάλμα της κατάκρισης αλλά και της βλασφημίας έναντι του Θεού.

Ο μητροπολίτης Νεκτάριος στην επιστολή του με τίτλο «Η ανοησία και ο φανατισμός βλάπτουν σοβαρά την υγεία»  είπε τα ακόλουθα:

«Νομίζω ότι έχουμε αρκετούς που τους ταιριάζει ο λαϊκός τίτλος «τζάμπα μάγκας». Δεν χρειάζονται και άλλοι. «Οὐκ οἲδατε ποίου πνεύματος ἐστέ». Προτίμησα το δρόμο της σύνεσης.
Μίλησα με συνεπισκόπους και ιερείς που διακρίνονται για την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα. Μίλησα με σοβαρούς επιστήμονες, που διακρίνονται για τη βαθειά τους πίστη και αγάπη στο Θεό και στην εκκλησία.
Και τούτο γιατί ένιωσα υπεύθυνος απέναντι στους ανθρώπους που η Χάρη του Θεού μου εμπιστεύτηκε. Κατανόησα ότι όταν συμπεριφερόμαστε ανεύθυνα και επιπόλαια, μπορεί να γίνουμε υπαίτιοι διασποράς του ιού και τελικά ακούσια φονείς.
Αν μερικοί θέλουν κάτι τέτοιο , ας αναρωτηθούν μήπως δεν έχουν το πνεύμα του Θεού, αλλά «δουλεύουν τῷ διαβόλῳ».
Αυτό που με θυμώνει είναι οι εκουσίως ανοηταίνοντες. Είναι άνθρωποι – πολλοί δυστυχώς – που πιστεύουν ότι η αρρώστια αυτή δεν είναι τίποτα, «ένα κρυολόγημα, μία κοινή γρίπη. Όλα είναι ψέμα».
Αναρωτιέμαι: Μα δεν βλέπουν τα νούμερα στις άλλες χώρες, δεν βλέπουν τα φέρετρα, την απέραντη θλίψη; Όλα είναι ψέματα;»

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ; ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕ; ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗ ΔΙΝΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ:

«Είναι αξιοσημείωτο ότι κάποιες μέρες είχαμε ένα καταιγισμό μηνυμάτων – διαμαρτυριών με τα ίδια περίπου λόγια. Φως φανάρι βέβαια ότι ήταν κατευθυνόμενα από κάποιον «γέροντα».» 

Ποιον «γέροντα» εννοεί; Μα φυσικά αυτόν που καθυβρίζει και αμφισβητεί την αγιότητα του Παϊσιου και του Πορφύριου!

Και συνέχισε με τα ίδια επιχειρήματα που είχαμε τοποθετηθεί κι εμείς κατά της γελοιότητας που επικράτησε στα social media:

«Δυστυχώς ο ιός της ανοησίας διαχέεται ακαριαία και μολύνει αναρίθμητους εγκεφάλους. Όταν συζητάς με τους περισσότερους ανθρώπους, νιώθεις μια φοβερή απογοήτευση. Βλέπεις ένα μηχανισμό απώθησης απίστευτο.
Μιλάς με συγκεκριμένα επιχειρήματα, στατιστικές έρευνες και ο άλλος δεν θέλει να ακούσει. Όλα τα διαγράφει ως ανυπόστατα. Μου θυμίζουν ένα σύλλογο στην Αγγλία (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη), που αμφισβητούν την σφαιρικότητα της γης. Σύστησαν το σύλλογο για να υπερασπίσουν τη θέση τους ότι η γη είναι τετράγωνη!

Αναφέρθηκα και στις προηγούμενες παρεμβάσεις στο θέμα της συνωμοσιολογίας και της προφητολογίας. Είναι θλιβερή η κατάσταση. Αν μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε όλα τα συνωμοσιολογικά σενάρια που κυκλοφόρησαν όλο αυτό το διάστημα, και όλα τα fake news, θα γεμίζαμε χιλιάδες σελίδες.
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλή δουλειά και θα γελάσει πολύ… Οι νουνεχείς άνθρωποι δέχτηκαν τα μέτρα με κατανόηση, έχοντας υπ᾽όψη τους ότι αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικογένεια, στην εργασία, στην οικονομία.

Όμως τη στιγμή αυτή προέχει η υγεία. Για τους συνωμοσιολόγους, θρησκευόμενους και μη, για τους «προοδευτικούς» που ανησυχούν για την περιστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, τα μέτρα είναι απαράδεκτα.

Μαζί πάει πακέτο και το γλειφιτζούρι περί σφραγίσματος του Αντιχρίστου, για το τσιπάκι που θα μπει και θα μας παρακολουθούν κ.λπ. κ.λπ. Δηλαδή «σιγά μη στάξει η ουρά του ποντικού».

Αγαπητοί μου συνωμοσιολόγοι και προοδευτικοί, από τη στιγμή που έχουμε πάνω μας το κινητό και δεν κάνουμε δευτερόλεπτο χωρίς αυτό, μας ανησυχούν τα μέτρα, γιατί έτσι κινδυνεύουν τα προσωπικά μας δεδομένα;

Από τη στιγμή που στέλνουμε χιλιάδες μηνύματα και προσωπικές μας φωτογραφίες ή ξακατινιαζόμαστε στο facebook και στο διαδίκτυο, που σημαίνει ότι είμαστε εκουσίως έκθετοι ανά πάσα στιγμή στον οποιοδήποτε Big Brother, ανησυχούμε για την προσβολή των προσωπικών μας δεδομένων;

Τί μπορώ να πω; Όλα αυτά τα συνωμοσιολογικά σενάρια, θα τρελάνουν τον κόσμο, αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Μια αληθινή είδηση σπάνια ξεπερνά τα 1000 άτομα που την βλέπουν και την αναπαράγουν. Αντίθετα οι αναπαραγωγείς ψευδών φημών ξεπερνούν και τις 100.000.»

Μήπως δεν τα είπαμε όλα αυτά στις εκπομπές μας; Δε μιλήσαμε για το Facebook όπου εκούσια ο καθένας προβάλλει τη ζωή του και τις απόψεις του; Δε μιλήσαμε για τη χρήση του κινητού που λειτουργεί ως πομπός και είναι η ταυτότητά όλων των στοιχείων μας; Μήπως δε μιλήσαμε για την μπίζνα των fake news και της μεγάλης διάδοσής τους θίγοντας έτσι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται στο διαδίκτυο από την παραπληροφόρηση;

Κι ο μητροπολίτης Νεκτάριος θα πει και για όλα τα άλλα παρανοϊκά και αρρωστημένα που ακούσαμε και επειδή ορθώσαμε το ανάστημα της λογικής δεχτήκαμε τα πυρά των εγκεφαλικά βλαμμένων:

«Αυτά τότε. Σήμερα γράφονται και άλλα. Το εμβόλιο θα γίνεται με τσιπάκι. Αυτό «θα είναι το σφράγισμα». Ακούστε και το άλλο.
«Ο ιερέας που θα έχει το τσιπάκι στο χέρι του και θα ευλογεί τα τίμια δώρα ή τα άλλα μυστήρια, δε θα μεταδίδει τη χάρη και τα μυστήρια θα είναι ανενεργά!» (Πάλι καλά που δεν υποψιάστηκαν κάτι για τις βαλβίδες ή τους βηματοδότες της καρδιάς μήπως και εκεί μέσα κρύβεται ο Αντίχριστος!). Αντέχετε και άλλο; «Ο κορονοϊός θα φέρει την πανθρησκεία».

Σε κάποια από τα e-mails μου έγραφαν: «Δεχτήκατε όλα αυτά τα μέτρα για έναν ιό που είναι ως επί το πλείστον τηλεοπτικός; Αν επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός; Δεν σας φαίνεται ότι όλα αυτά είναι σαν πρόβα για το λεγόμενο χάραγμα της Αποκάλυψης;»
Κάποια ευλαβής κυρία είχε πιο καλό λογισμό. Απολαύστε θεολογική ερμηνεία: «Ο κορονοϊός είναι ο Χριστός! Κορόνα + ιός = ο βασιλιάς Χριστός, ο Υιός του Θεού». Παρ’ το αυγό και κούρεψ’ το!

Δυστυχώς, αδελφοί μου, πρέπει αν είμαστε ειλικρινείς, να το παραδεχτούμε: ο κορονοϊός έβγαλε στην επιφάνεια πολλή αρρώστια. Και στην κοινωνία – παγκοσμίως, αλλά και στην εκκλησία.

Ο μακαριστός προκάτοχός μου Ιάκωβος έλεγε: «Η ανθρώπινη πλευρά της εκκλησίας πάσχει». Κουβαλάμε πολλή αρρώστια. Θα μου πείτε γι’ αυτό βρισκόμαστε στην εκκλησία, για να θεραπευτούμε.»

Κι αυτό το είπαμε. Ο κορωνοϊός ξεκαθάρισε την ήρα από το στάρι. Ακόμα κι αν χάλασαν σχέσεις και φιλίες το αποτέλεσμα είναι θετικό. Όλοι εκδήλωσαν τον πραγματικό τους εαυτό και έβγαλαν αυτό που έχει φωλιάσει στην καρδιά τους και απλά το έκρυβαν τόσο καιρό. Συνεπώς το αποτέλεσμα είναι θετικό. 

Όλα αυτά πλήττουν την πίστη του χριστιανισμού. Και θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στο άμεσο μέλλον στον πολιτικό λόγο του εθνικισμού. Εμείς θα είμαστε οι μόνοι που θα έχουμε δικαίωμα να ομιλούμε τότε. Όταν κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου οι πανικόβλητοι «προφήτες» και «ομολογητές» του τίποτα διέδιδαν τον πανικό και κατέκριναν πιστούς και ιερείς ως «αρνητές του Χριστού», ως «ολιγόπιστους» και χλεύαζαν τους συνετούς ως άπιστους και ως δειλούς εναντίον του ιού. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στον Λόγο του Κυρίου αλλά αποκλειστικά και μόνο στην Αποκάλυψη του Ιωάννη και στις προφητείες γερόντων, έχουν αντικαταστατήσει τα ευαγγέλια και τον Λόγο του Κυρίου με ένα μόνο βιβλίο της Αγίας Γραφής κι όποιος δεν δέχεται ότι ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα του Αντιχρίστου είναι αιρετικός για αυτούς.

Η Ορθοδοξία υπέστη πλήγμα στη συνείδηση του κόσμου. Ο εθνικιστικός πολιτικός λόγος κατάφερε να βρεθεί ακόμα περισσότερο στο περιθώριο με γελοία ρητορική την ώρα που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανέναν αντίπαλο. Κι ενώ ο Εθνικισμός θα έπρεπε να ακολουθήσει την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικεί τη θέση του στην αντιπολίτευση κατάφερε να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τα πολιτικά δρώμενα. Δυστυχώς για πολλοστή φορά ο εθνικιστικός χώρος επέλεξε να στοχεύσει στο έτοιμο και στο εύκολο κοινό.

Παρατηρήθηκε εξάλλου πως όλοι ανεξαιρέτως πρώτα παρακολούθησαν την αντίδραση του κόσμου κι έπειτα ακολούθησαν το ρεύμα. Αυτό είναι υποκρισία και πολιτικαντισμός. Η έντιμη πολιτική δεν άγεται και φέρεται από τις ορέξεις της μάζας αλλά αυτή επιβάλλεται στη μάζα και την καθοδηγεί εκεί που θέλει.

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΙΩΠΗΣΑΜΕ. ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΦΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ. 

Ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος αξίζει συγχαρητήρια διότι είχε το θάρρος να γράψει σε ένα κείμενο 22 σελίδων περίπου όλα όσα συνέβησαν της ημέρες της καραντίνας και της Μεγάλης Σαρακοστής. Η Εκκλησία είναι ένας θεσμός ο οποίος πρέπει να προστατεύεται ενάντια σε άθεους, σε κομμουνιστές και αιρετικούς. Κι αν προδίδεται δεν πρέπει να εγκαταλείπεται. Θα εγκατέλειπες την πατρίδα σου επειδή προδίδεται και θα δημιουργούσες άλλη ονομάζοντάς την γνήσια;

Εν τέλει η Εκκλησία όλες αυτές τις ημέρες υπέστη πράγματι διωγμό. Αλλά όχι από τους άπιστους, όχι από τους μαρξιστές… Υπέστη διωγμό από τους ίδιους τους «υπέρμαχους» της πίστεως! Εξυβρίστηκε, λοιδωρήθηκε, απειλήθηκε… Οι χειρότεροι εχθροί της ήταν και είναι οι φανατικοί «ομολογητές»!