«Λαλάκης ο εισαγόμενος», αυτή η μάστιγα!

Γράφει ο Ίων ο Αιτωλός

Κατά τη δεκαετία του 1980, η «μάστιγα» της βιντεοκασέτας είχε πλέον αποκαθηλώσει για τα καλά τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο. Καινούργιες βιντεοκασέτες κυκλοφορούσαν σχεδόν καθημερινά. Μια απ’ αυτές λοιπόν, ήταν και η βιντεοκασέτα με τον τίτλο «Λαλάκης ο εισαγόμενος».

Ο πρωταγωνιστής της, ο Λαλάκης, ήταν ένας Έλληνας που είχε εμποτιστεί το είναι του με την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και την πεποίθηση πως πρέπει να γίνει και αυτός σαν τους Ευρωπαίους. Άρχισε λοιπόν να ντύνεται, να φέρεται, να τρώει κάθε τι «Ευρωπαϊκό». Οτιδήποτε Ελληνικό το απεχθανόταν.

Και τώρα θα αναρωτηθείτε, τι σας ενδιαφέρουν όλα αυτά. Δεν βρίσκεστε δα και σε καμιά ιστοσελίδα κριτικής πολιτιστικών δρώμενων ή σε κάποιον ιστότοπο με αφιερώματα σε περασμένες δεκαετίες. Και δικαίως θα αναρωτηθείτε.

Όλη αυτή η εισαγωγή λοιπόν έχει να κάνει με την νέα «τάση» που προέκυψε στην Ελλάδα, τους περίφημους «λευκούς εθνικιστές» ή όπως λέγονται στην χώρα προέλευσής τους, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, «White Nationalists».

Stormfront | Southern Poverty Law Center

Τον 19ο αιώνα περίπου, κάνει την εμφάνισή της στις ΗΠΑ, η φυλετική οργάνωση της Ku Klux Klan. Είναι μια οργάνωση που με πρόφαση την φυλετική καθαρότητα των Αμερικανών, είμαι σίγουρος πως οι ιδρυτές του Αμερικανικού κράτους κάγχαζαν με όλο αυτό, εγκληματούσαν εις βάρος είτε των ιθαγενών Αμερικανών είτε των μαύρων.

Με την πάροδο των ετών, στον 20ό αιώνα πλέον, η πρόφαση της φυλετικής καθαρότητας πήγε περίπατο. Άρχισαν πλέον να ομιλούν οι κύριοι αυτοί περί λευκού Έθνους, αδιαφορώντας για το όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομότροπον (στοιχεία που θεμελιώνουν και προσδιορίζουν την έννοια του Έθνους), εννοώντας την φυλή.

Έπρεπε όμως με κάποιον τρόπο όλο αυτό να το περάσουν στις μάζες με ένα εύηχο σύνθημα. Έτσι, κατέληξαν στο «White Nationalists». Τους «λευκούς εθνικιστές». Το Έθνος των λευκών δηλαδή που έπρεπε να αντισταθεί στην αλλοίωσή του. Με λίγα λόγια, κατήργησαν το Έθνος συγχωνεύοντας όλους τους λευκούς σε ένα περίεργο κράμα που Έθνος, όσο και να προσπαθούσες, δεν το έλεγες.

In the Wake of White Nationalist Terror, It's Time to Choose Sides | by  Matthew John | Extra Newsfeed

Όλο αυτό το αλλόκοτο ιδεολόγημα, βρήκε οπαδούς. Βρήκε ακολούθους και εξαπλώθηκε. Ειδικότερα στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 άρχισε να αποκτά μεγάλη δυναμική. Μοιραία λοιπόν, θα μας έκανε την «τιμή» να επισκεφθεί και τα μέρη μας.

Από την αρχή του 21ου αιώνα, περί το 2000 δηλαδή, εμφανίζονταν δειλά-δειλά και στην Ελλάδα οι «λευκοί εθνικιστές». Με την πάροδο του χρόνου, πλήθυναν. Όχι πως έγιναν τεράστια δύναμη, απλά έγιναν γνωστοί και δεν έκρυψαν ποτέ βέβαια την ιδιαίτερη συμπάθειά τους στους ναζί.

Όσο κι αν πάλεψα βέβαια να κατανοήσω σε τι ακριβώς πιστεύουν και τι ακριβώς ασπάζονται, δεν τα κατάφερα. Δεν κατέστην δυνατόν να κατανοήσω πως μπορεί ένας μέσος νοήμων άνθρωπος να λέει Έθνος αλλά να εννοεί φυλή. Πως μπορεί ένας άνθρωπος να θεωρεί ως ένα Έθνος όλους τους λαούς της Ευρώπης. Πως μπορεί δηλαδή άνθρωποι με διαφορετικό τρόπο ζωής και σκέψης, όπως εμείς και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι και οι Ιταλοί και οι Άγγλοι και οι Ισπανοί, να είμαστε ένα Έθνος. Με αυτή την ανάμειξη, καταργείται κάθε έννοια ηθών, εθίμων, παράδοσης, πνευματικής και πολιτισμικής συνέχειας των λαών-Εθνών της Γηραιάς ηπείρου.

Anthony S. Karen: -White Pride - The Eye of Photography Magazine

White Pride Worldwide March Editorial Stock Photo - Stock Image |  Shutterstock

Τα λευκά μας «αδέρφια»

Ως Έλλην Εθνικιστής, αρνούμαι μετά βδελυγμίας κάθε τέτοια απόπειρα. Πρώτα λογίζομαι ως Έλλην και μετά ως Ευρωπαίος. Αρνούμαι να γίνω ένα με Έθνη που τα μουσεία τους είναι γεμάτα με δικά μου κατορθώματα γιατί αυτοί δεν έχουν να επιδείξουν απολύτως τίποτε από την αρχαιότητα.

Προτιμώ να διατηρήσω την μοναδικότητά μου και την καθαρότητά μου. Προτιμώ να διατηρήσω ως πρότυπά μου και ως ήρωές μου τον Βασιλιά Λεωνίδα, τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες, τους εκατομμύρια ανώνυμους ήρωες της τουρκοκρατίας, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Παύλο Μελά, τον Ίωνα Δραγούμη, τον Ιωάννη Μεταξά, τον Τάσο Ισαάκ, τον Σολωμό Σολωμού παρά να τους διαγράψω μονοκονδυλιά γιατί έτσι επιτάσσει η φυλή μου και τα υπόλοιπα Έθνη που την απαρτίζουν για να δημιουργηθεί μια νέα UNESCO της λευκής φυλής!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Metaxas Pictures | Pictures of Ioannis Metaxas, Greek fascism and the 4th  of August state | eon-phalangist-greek-fascist

25 new pictures of the Greek fascist youth EON | Metaxas Project

Τα πραγματικά μας αδέρφια!